Featured By: Salma Syahbuddin February 4, 2021 @ 12:15pm

Finalis Ada Banyak Benda Nak Kongsi? Celcom XPAX Tampil Dengan Cerita Di Sebalik #AJL35!

Debaran pentas AJL35 kian terasa!

Walaupun COVID-19 membuatkan tarikh penganjuran AJL35 ditunda, namun itu bukan penghalang untuk korangmerasai sendiri kehangatan yang dibawakan oleh pihak Media Prima Berhad bersama-sama Celcom XPAX dalam Cerita Di Sebalik #AJL35!

Jom kita saksikan apakah agaknya perkara menarik yang bakal dikongsikan oleh para finalis kita! Let’s check this out!

Nabila Razali menangis kerana Peluang Kedua ?

Bagi Nabila Razali atau lebih mesra dengan panggilan Bella, semestinya tercalon antara 12 finalis adalah sesuatu yang tidak dapat dijangkakan. Mana taknya, pelbagai kontroversi timbul kononnya lagu tersebut berjaya ke pentas #AJL35 kerana dinyanyikan oleh Hael Husaini.

Malah, ada segelintir netizen menidakkan faktor kesihatan yang dialami beliau yang kononnya hanyalah sekadar gimik semata-mata. Ish,,, ish,, ish… tak baik tau netizen ni?!

Haa, kalau korang nak tahu lebih banyak lagi mengenai Bella dan penjelasan beliau mengenai kontroversi ni, korang boleh saksikan #ceritadisebalik bersama Nabila Razali!

 

Dato Jamal Abdillah bukanlah seorang yang pendiam – Wany Hasrita

Berduet bersama penyanyi popular atau boleh dikatakan sebagai penyanyi lagenda, Wany Hasrita mengakui itu antara ‘goal’ beliau untuk menjadi anak seni. Dan, sudah semestinya perasaan itu tidak dapat digambarkan dengan kata-kata.

Malah, Wany sempat berkongsi bahawa Dato Jamal Abdillah bukanlah seorang yang pendiam cuma kena tahu cara dan topik untuk dibualkan.

Tambah Wany lagi, selepas ini beliau mahu membawakan lagu bergenre pop rock pula. Wow! Tak sabar juga nak dengar Wany nyanyi lagu pop rock kan? 

Jom dengar apa lagi yang Wany kongsikan dalam #ceritadisebalik!

 

Zizi Kirana jerit kat backstage?

Siapa sangka penyanyi yang berasal dari Sabah ini berjaya melayakkan dirinya ke pentas AJL35 dengan lagu Eh ciptaan Navigator dan Zizi sendiri manakala liriknya pula ditulis oleh Mambang dan Zizi Kirana.

Berkongsi dalam #ceritadisebalik, Zizi Kirana mengakui menjerit dibelakang pentas ketika namanya diumumkan antara finalis pada malam tersebut.

Menyifatkan lagu Eh ini sebagai teguran buat netizen, Zizi Kirana juga sempat berterima kasih kepada semua yang mencetuskan kontroversi mengenai dirinya di laman sosial. Opss!

Malah, penyanyi bersuara husky ini juga berkata, persiapan ke pentas AJL35 masih dalam proses namun, Zizi Kirana hanya mahu meluahkan perasaan beliau menerusi persembahannya pada malam itu nanti. So, korang tunggu okay!

Nak tahu lebih banyak mengenai #ceritadisebalik Zizi Kirana? Apa kata korang layan video ni dulu!

Shiha Zikir tak tidur gara-gara 7 Nasihat

Penyanyi yang disifatkan sebagai versatile kerana kemampuannya menyanyi dan berlakon ini sempat berkongsi menerusi #ceritadisebalik bahawa, sejak diberi kepercayaan menyanyikan lagu 7 Nasihat dendangan Dato’ Sri Siti Nurhaliza, beliau tidak dapat tidur kerana terlalu risau.

Ini kerana, membawakan lagu penyanyi nombor satu negara bukanlah mudah seperti menonton di kaca televisyen malah, rakan duetnya iaitu Kmy Kmo dan Luca Sickta merupakan komposer lagu 7 Nasihat itu sendiri. 

Dan siapa sangka, menurut kedua-dua komposer ini pemilihan Shiha Zikir bagi  menggantikan Dato’ Sri Siti Nurhaliza adalah pemilihan yang paling tepat! Yelah, ton suara Shiha pun ala-ala Dato’ Siti kan? Tak percaya, korang boleh layan #ceritadisebalik bersama Shiha Zikir, Kmy Kmo dan Luca Sickta!

Kumpulan Floor 88 bergaduh kerana lagu Hutang

Pertama kali beraksi di pentas AJL35, Kumpulan Floor 88 mengakui persiapan untuk malam AJL35 telahpun siap sehingga 50 peratus.

Selain itu, Floor 88 sempat berkongsi dalam #ceritadisebalik, lagu Hutang ini adalah berdasarkan pengalaman peribadi sehingga pernah menimbulkan pergaduhan antara mereka.Uish! Biar betul…

Tidak meletakkan harapan yang tinggi, kumpulan ini bagaimanapun akan membuat persembahan yang terbaik kerana menyifatkan lagu ini sebagai batu loncatan untuk kumpulan Floor 88 untuk terus menghasilkan karya yang lebih baik selepas ini.

Nak tahu kenapa lagu Hutang ni buat mereka bergaduh? Korang kena tengok sendiri #ceritadisebalik Floor 88!

Untuk mengetahui lebih banyak lagi mengenai finalis AJL35, jangan lepaskan peluang korang untuk menonton #ceritadisebalik bermula 11 Januari ini sehingga 1 Februari 2021!

Bagi anda yang tidak mahu terlepas menonton Cerita Di Sebalik #AJL35, korang boleh menontonnya menerusi YouTube rasmi TV3Malaysia Official

Terus rancakkan kehangatan anda dengan Cerita Di Sebalik #AJL35 bersama Celcom XPAX Truly Unlimited dengan 2 kali kelajuan lebih pantas!

 Apa tunggu lagi, Langgan sekarang untuk rangkaian terluas anda! 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Eat Travel Thu, 26 Mar 2020

Gedung buku, destinasi ilmu yang menarik untuk diteroka

Bawa ahli keluarga ‘bercuti’ dalam lautan ilmu

Trending Wed, 18 Jul 2018

Gempar! Lepas 39 Pelajar, Guru Pula Histeria…

Sementara itu, Ustaz Zaki berkata, beliau ke sekolah itu selepas dihubungi pihak JPN dan mendapati keadaan agak kecoh apabila pelajar yang terkena histeria sedang menjerit dan berkelakuan agresif.

Trending Wed, 7 Apr 2021

Mak Cik Petir Meninggal Dunia

Pelakon, Noryati Taib atau lebih dikenali dengan panggilan Mak Cik Petir meninggal dunia pada jam 1.45 pagi hari ini. Berita sedih terbabit dimaklumkan oleh anaknya, Faizul Hafiz Hashim menerusi hantaran yang dimuat naik di akaun

Selebriti Sun, 1 May 2022
familuv Fri, 30 Nov 2018

Pakar Kongsi Keburukan Telefon Bimbit Pada Kanak-Kanak. Take Note Ya Para Ibu Bapa!

Telefon bimbit beri kesan negatif pada fizikal dan mental kanak-kanak.

Trending Mon, 15 Feb 2021

Penerima Hati Pertama Di Malaysia, Mohd Afiq Ikmal Kini Kritikal

Kita doakan semoga adik Mohd Afiq Ikmal Muhammad Zaini cepat sembuh

Featured Wed, 13 Oct 2021

Hadir Ke Mahkamah Syariah Bersama Suami, Siti Saleha Fail Tuntutan Cerai

Pergolakan rumah tangga aktres jelita, Siti Saleha menjadi persoalan ramai apabila pelakon itu didakwa hadir ke Mahkamah Rendah Syariah Klang, Selangor pada pagi Rabu bagi sebutan kes perceraiannya. Menurut laporan sebuah portal, prosiding dilakukan di

Trending Wed, 20 Jan 2021

Selangor Umum Pakej Khas Bantu Rakyat, Fokus Kepada B40, Warga Emas Dan Mahasiswa

Pakej Kita Selangor pastinya memberi banyak kebaikan buat rakyat!

| Live TV