familuv By: Ad Ops September 27, 2019 @ 10:00am

Foto baharu anak Putera Harry & Meghan Markle buktikan dia seiras bapanya

Cahaya mata putera Britain, Harry dan isterinya Meghan Markle, Archie Harrison Mountbatten-Windsor, akhirnya membuat penampilan awam buat pertama kalinya dan perihal ini membuatkan ramai makin tertawan dengan kecomelan putera sulung pasangan berkenaan!

Dan persoalan yang timbul sebelum ini mengenai sama ada si comel ini mewarisi atau tidak rambut merah ayahnya sedikit sebanyak sudah pun terjawab.

Pada awal minggu ini, Putera Harry dan Meghan memulakan siri jelajah diraja mereka di rantau Afrika. Archie yang kini berusia empat bulan pun ikut sekali.

Gambar-gambar ketika keluarga ini menemui Archbishop Desmond Tutu menunjukkan betapa miripnya si kecil ini dengan Harry.

Ini kali pertama mereka yang mengikuti perkembangan keluarga diraja Britain dapat melihat rambut Archie. Di dalam gambar di bawah, rambut Archie kelihatan berwarna kemerahan, sama seperti rambut Harry.

Sumber: Toby Melivlle/Getty Images

Hal ini pasti menggembirakan sesetengah pihak yang menjangkakan bahawa Archie akan mewarisi rambut ayahnya.

Tetapi kita belum boleh memastikannya dengan sahih kerana dalam pencahayaan lain, rambut Archie kelihatan lebih gelap, seakan-akan sama seperti rambut ibunya. Cuba perhatikan, ya atau tidak?

Sumber: Toby Melivlle/Getty Images

Apa-apa pun, bahagian mata pula, Archie mewarisi mata ibunya yang berwarna coklat. Mata Harry pula berwarna biru kehijauan.

Sumber: Toby Melivlle/Getty Images

Hanya masa dan lebih banyak penampilan diraja akan menunjukkan apa lagi yang Archie warisi daripada ibu bapanya yang terkenal ini.

Selain itu, persamaan di antara Archie dan bapanya boleh dilihat menerusi pakaiannya pada hari berkenaan. Archie memakai sepasang dungaree berjalur daripada H&M. 

Sumber: Toby Melville/Pool/Samir Hussein/WireImage

Ia serupa seperti pakaian yang dipakai oleh Harry pada tahun 1986, cuma berbeza pada warna sahaja.

Sumber: Tim Graham Photo Library/ Getty Images

Di majlis pertemuan dengan Desmond juga, Archie nampaknya sangat seronok. Momen ini mengingatkan kita kepada gambar Harry dan abangnya, William ketika kecil. Serupa kan?

Sumber: Henk Kruger/ Getty Images

Sumber: Tim Graham Photo Library/ Getty Images

Kenyataannya, apa sahaja berita mahupun gambar mengenai si kecil ini sememangnya ditunggu-tunggu oleh khalayak. Semoga Archie akan kekal comel sampai bila-bila!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 25 Jun 2021

Sering Terima Cadangan Perlanjutan Program i-Sinar & i-Lestari, Kerajaan Cuba Cari Penyelesaian – Tengku Zafrul

Menteri Kewangan, Datuk Seri Tengku Zafrul Aziz Tengku Abdul Aziz memberitahu kerajaan telah menerima pelbagai cadangan termasuk pelaksanaan i-Sinar 2.0 dan i-Lestari. Menerusi laman Facebooknya, beliau menjelaskan telah mengambil kira pelbagai cadangan dan permintaan oleh […]

Featured Wed, 26 Feb 2020

Ibu paksa ustazah merangkak di depan murid diserang Bawang Rangers

Pemilik akaun Ajakati Ajakatin tutup akaun

familuv Tue, 10 Dec 2019

Lazada jamin kualiti susu formula terbaik untuk bayi

Pembelian dalam talian amat mudah dan menjimatkan masa

Trending Thu, 9 May 2019

Wajah Malaysia Baharu Selepas Setahun

9 Mei 2018 adalah kebangkitan aman rakyat Malaysia.

Trending Mon, 15 Jun 2020
Trending Thu, 6 Aug 2020
Trending Tue, 10 Nov 2020
Trending Tue, 8 Oct 2019

What You Need To Know About Charmaine Chew, The Girl From Kedah Who Will Be Representing Malaysia In Miss International 2019

This 25 years old girl from Kedah is definitely not your typical beauty queen. She’s feisty!

| Live TV