Trending By: SGMS Enal April 7, 2019 @ 10:45am

Gambar Seorang Wanita Berbaring Di Atas Kubur, Ada Cerita Di Sebaliknya

Viral semalam di laman Facebook dan Instagram foto seorang wanita yang tidur di atas kubur. Foto tersebut nyata telah menimbulkan beribu persoalan dari masyarakat tentang punca sebenar insiden itu. Lebih sayu, wanita itu baring di atas tanah kubur yang kelihatan basah tanpa beralaskan kain. Kejadian sayu itu dilaporkan berlaku di daerah Demak, Indonesia.

Kelihatan seorang wanita berbaring di atas kubur (Gambar : Tribunnews)

Menurut sumber, wanita terbabit adalah seorang ibu yang telah ‘kehilangan’ anak sulungnya. Anaknya itu merupakan seorang gadis yang berusia 16 tahun meninggal dunia kerana kemalangan jalan raya. Tambah menyedihkan apabila sumber mendedahkan bahawa anak gadis wanita itu telah terkorban akibat tragedi langgar lari.

Benarlah kata orang, kasih ibu membawa ke syurga. Akibat terlalu sayang kepada anak gadisnya itu, wanita berkenaan sanggup berbaring di atas kubur anaknya. Beliau nyata tidak boleh menerima hakikat bahawa anak kesayangannya itu telah tiada walaupun telah selamat dikebumikan pada isnin 1 April 2019 yang lalu.

Malah pada saat orang lain sudah meninggalkan kawasan perkuburan setelah selesai pengkebumian, si ibu masih setia menunggu di tepi ‘anaknya’ itu. Sehinggalah dijemput oleh pihak keluarga, barulah wanita terbabit pulang. Pihak keluarga juga telah melarang  wanita berkenaan tidur di kawasan anaknya disemadikan itu.

Sumber : Tribunnews

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 27 Nov 2017

美瞳扔了吧!黑科技20秒让黑眼睛变蓝眼睛

眼睛的颜色毕竟是由基因决定的,那我们炎黄子孙想要变成蓝眼睛只能通过佩戴美瞳,不过近日外媒曝出了一则国外的黑科技,可以让棕色眼睛20秒变成蓝色,这是怎么回事?

Trending Fri, 11 Jan 2019

Hampir Dirogol Sebab Salah Masuk Kereta, Girls Out There Kena Extra Careful Okay!

Remaja atau sesiapa sahaja perlu peka terhadap kecuaian diri sendiri. Jangan sampai jadi mangsa!

Trending Thu, 11 Jun 2020

Semua UTC Di Seluruh Negeri Dibuka 15 Jun Ini

Buat korang yang nak renew IC ataupun buat passport tu, take note!

Trending Thu, 6 Dec 2018

5岁混血小男模Cooper让姐姐们暴动!

近期在韩国有一位小男孩让姐姐们疯狂!

Trending Sun, 22 Apr 2018

Merajuk Dengan Keluarga, Kanak-Kanak Bawa Diri Ke Bali Seorang Diri!

Emma berasa terkejut dan tidak boleh menjelaskan bagaimana perasaannya selepas mengetahui anaknya itu ke luar negara seorang diri dan menginap di Hotel All Season yang bertaraf empat bintang…Memang berani lah awak dik!

Trending Wed, 6 Jun 2018

Tengok Anak Bulan Syawal 14 Jun

Sebanyak 29 tempat dikenal pasti untuk melihat anak bulan Syawal iaitu di Pontian Kecil, Johor; Kompleks Falak Al-Khawarizmi, Tanjung Bidara, Melaka; Telok Kemang, Negeri Sembilan; Bukit Melawati di Kuala Selangor, Bukit Jugra di Banting dan Balai Cerap Sabak Bernam, Selangor.

Trending Tue, 24 Apr 2018

Berjaya Tukar Nama, Selamat Tinggal Kentut!

Ihsan berkata anak lelakinya sering enggan ke sekolah kerana selalu diejek rakan-rakannya. Lihat betapa besar pengorbanan bapanya kepada anak, sanggup menukar nama!

Trending Tue, 26 Nov 2019

Remaja Maut Lepas Minum Racun Kerana Tertekan Diejek Rakan

Bertindak meminum racun seraangga kerana tidak tahan ejekan dari rakan-rakannya kerana dia berasal dari keluarga yang miskin

Trending Thu, 21 Nov 2019

McDonald’s Making A Throwback To The 90’s, Bringing Back Iconic Toys In Its Happy Meals

McDonald’s iconic toys make a comeback for Happy Meal 40th anniversary celebration.

| Live TV