Trending By: SGMS Enal April 7, 2019 @ 10:45am

Gambar Seorang Wanita Berbaring Di Atas Kubur, Ada Cerita Di Sebaliknya

Viral semalam di laman Facebook dan Instagram foto seorang wanita yang tidur di atas kubur. Foto tersebut nyata telah menimbulkan beribu persoalan dari masyarakat tentang punca sebenar insiden itu. Lebih sayu, wanita itu baring di atas tanah kubur yang kelihatan basah tanpa beralaskan kain. Kejadian sayu itu dilaporkan berlaku di daerah Demak, Indonesia.

Kelihatan seorang wanita berbaring di atas kubur (Gambar : Tribunnews)

Menurut sumber, wanita terbabit adalah seorang ibu yang telah ‘kehilangan’ anak sulungnya. Anaknya itu merupakan seorang gadis yang berusia 16 tahun meninggal dunia kerana kemalangan jalan raya. Tambah menyedihkan apabila sumber mendedahkan bahawa anak gadis wanita itu telah terkorban akibat tragedi langgar lari.

Benarlah kata orang, kasih ibu membawa ke syurga. Akibat terlalu sayang kepada anak gadisnya itu, wanita berkenaan sanggup berbaring di atas kubur anaknya. Beliau nyata tidak boleh menerima hakikat bahawa anak kesayangannya itu telah tiada walaupun telah selamat dikebumikan pada isnin 1 April 2019 yang lalu.

Malah pada saat orang lain sudah meninggalkan kawasan perkuburan setelah selesai pengkebumian, si ibu masih setia menunggu di tepi ‘anaknya’ itu. Sehinggalah dijemput oleh pihak keluarga, barulah wanita terbabit pulang. Pihak keluarga juga telah melarang  wanita berkenaan tidur di kawasan anaknya disemadikan itu.

Sumber : Tribunnews

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 9 Feb 2021
Trending Thu, 13 Aug 2020

Maybank Kini Sediakan Tiga Pilihan Bantuan, Cara Mohon Lanjutan Moratorium

Jom tengok macam mana nak mohon menerusi Maybank

Trending Wed, 14 Jul 2021

Media Prima Omnia Perkenal Pakej #KitaMalaysia, Tawar Nilai Media Sehingga RM1 Juta Untuk Usahawan SME

Pandemik Covid-19 yang melanda hampir dua tahun bukan sahaja membahayakan kesihatan, malah ia memberikan impak terhadap pelbagai industri di serata dunia. Industri perniagaan turut terjejas, malah ia memberikan kesan buruk terhadap perusahaan kecil dan sederhana […]

Trending Mon, 9 Apr 2018

Walaupun Dikecam Teruk, Neelofa Tetap Menang Besar Di AME 2018

Walaupun dikecam teruk tentang isu tersebut, ia tidak menjadi penghalang untuk Neelofa menang besar dalam Anugerah Meletop Era (AME) 2018 yang diundi sendiri oleh peminat-peminatnya.

Trending Mon, 28 May 2018

Florida ‘Diserang’ Alberto, Ribuan Siapsiaga Pindah

Pihak berkuasa daerah Franklin di Florida Panhandle sudah mengeluarkan arahan berpindah mandatori kepada semua penduduk di 4,200 unit kediaman, manakala daerah Taylor di timur, menawarkan arahan berpindah sukarela kepada penduduk di kawasan pantai.

Trending Wed, 24 Feb 2021

Riena Diana Kini Penyampai Geng Pagi Hot FM

Akak Lailer dah jadi Geng Pagi Hot, confirm letup!

Trending Tue, 10 Nov 2020
Trending Mon, 20 Apr 2020
Trending Tue, 23 Jan 2018

TSUNAMI WARNINGS ISSUED AFTER MASSIVE EARTHQUAKE HITS ALASKA

A massive earthquake hit Alaska and now all cities and towns along the Pacific Coast are in danger!

Trending Wed, 7 Aug 2019

Kenapa Datuk Bandar Diarah Pakai Pakaian Wanita?

Kenapa ya sampai begitu sekali ,mesti ada yang tak kena kan?

| Live TV