Trending By: SGMS Enal April 7, 2019 @ 10:45am

Gambar Seorang Wanita Berbaring Di Atas Kubur, Ada Cerita Di Sebaliknya

Viral semalam di laman Facebook dan Instagram foto seorang wanita yang tidur di atas kubur. Foto tersebut nyata telah menimbulkan beribu persoalan dari masyarakat tentang punca sebenar insiden itu. Lebih sayu, wanita itu baring di atas tanah kubur yang kelihatan basah tanpa beralaskan kain. Kejadian sayu itu dilaporkan berlaku di daerah Demak, Indonesia.

Kelihatan seorang wanita berbaring di atas kubur (Gambar : Tribunnews)

Menurut sumber, wanita terbabit adalah seorang ibu yang telah ‘kehilangan’ anak sulungnya. Anaknya itu merupakan seorang gadis yang berusia 16 tahun meninggal dunia kerana kemalangan jalan raya. Tambah menyedihkan apabila sumber mendedahkan bahawa anak gadis wanita itu telah terkorban akibat tragedi langgar lari.

Benarlah kata orang, kasih ibu membawa ke syurga. Akibat terlalu sayang kepada anak gadisnya itu, wanita berkenaan sanggup berbaring di atas kubur anaknya. Beliau nyata tidak boleh menerima hakikat bahawa anak kesayangannya itu telah tiada walaupun telah selamat dikebumikan pada isnin 1 April 2019 yang lalu.

Malah pada saat orang lain sudah meninggalkan kawasan perkuburan setelah selesai pengkebumian, si ibu masih setia menunggu di tepi ‘anaknya’ itu. Sehinggalah dijemput oleh pihak keluarga, barulah wanita terbabit pulang. Pihak keluarga juga telah melarang  wanita berkenaan tidur di kawasan anaknya disemadikan itu.

Sumber : Tribunnews

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 18 Dec 2018
Trending Wed, 2 Sep 2020
Featured Wed, 25 Mar 2020

Dalam kekalutan COVID-19, kisah Kopi Dalgona sempat mencipta fenomena!

Orang Malaysia walau susah hati, makan tetap makan!

Trending Mon, 21 Oct 2019
Trending Mon, 16 Nov 2020
Trending Mon, 16 Jul 2018

80岁阿嬷开20年「神车」远征1.2万公里

虽说「老三宝」上路总让人心惊胆跳,但对于这位南非的80岁阿嬷Julia Albu可就不是这么一回事了……

Trending Wed, 14 Feb 2018

PELAJAR MAUT TERKENA PISAU MESIN RUMPUT MELAYANG

Dalam kejadian pada pukul 10 pagi itu, kepala mangsa, Nur Afini Roslan, 14, ter­belah dua, manakala seorang lagi pelajar sekolah itu, Mohd. Farhan Reza Badrol Hesam, 13, mengalami kecederaan pada belakang kepala.

Trending Fri, 5 Jun 2020
Trending Thu, 25 Jun 2020

| Live TV