Trending By: SGMS Faida September 29, 2018 @ 11:00am

#GempaSulawesi: Seorang Meninggal Dunia, 10 Cedera

Sekurang-kurangnya seorang meninggal dunia dan 10 lagi cedera dalam gempa bumi kuat bermagnitud 7.7 skala Richter yang melanda Donggala, Sulawesi Tengah, Indonesia pada pukul 5.02 petang waktu tempatan (6.02 waktu Malaysia).

Wisma Putra dalam satu kenyataan malam tadi menyatakan setakat ini tiada rakyat Malaysia dilaporkan mengalami kecederaan atau terkesan secara langsung akibat kejadian gempa ini.

” Kementerian Luar Negeri melalui Kedutaan Besarnya di Jakarta dan Konsul Kehormat di Makassar telah berhubung dengan para pelajar Malaysia yang berada di sekitar Makassar bagi memastikan keselamatan mereka,” menurut kenyataan itu.

Rakyat Malaysia diminta supaya sentiasa tenang dan terus mengikuti berita tempatan untuk mengetahui perkembangan terkini berikutan masih terdapat beberapa gempa susulan.

Rakyat Malaysia yang berada di sekitar Sulawesi Tengah yang memerlukan bantuan konsular hendaklah menghubungi pihak Kedutaan Besar Malaysia di Jakarta menerusi emel [email protected] atau talian +62 813 8081 3036. – BH

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 19 Aug 2019

Enraged Fans Started #TreatLuaBetter After Weki Meki’s Recent Comeback

Fans felt betrayed when Lua, one of the 8-member girl group Weki Meki received unfair treatment.

Trending Thu, 21 Jun 2018

Media Prima Sedia Siar Program Debat Calon Presiden UMNO

Tambahnya, saluran TV3 khususnya mengalu-alukan program berkenaan jika diberi kebenaran menyiarkan secara langsung di televisyen, malah bersedia meluaskan siaran langsung di media sosial seperti YouTube.

Trending Sun, 29 Jul 2018

Malaysia Has Highest Diabetes Rate in Asia

We’re also part of the highest in the world.

Trending Thu, 22 Feb 2018

KENAPA WANITA SUKAR DIFAHAMI?

Kaum lelaki harus faham, wanita tidak berterus terang dan selalunya menggunakan pendekatan ‘berkias’. Seringkali, lelaki perlu berusaha memahami segala kehendak wanita.

Trending Fri, 28 Feb 2020
Trending Mon, 17 Dec 2018

Pelumba Cub Prix Terpantas Jempol Meninggal Dunia

Al-fatihah buat keluarga Allahyarham Mohd Nor Azman

Trending Sun, 19 May 2019

Anak Minta Henti Sebar Gambar Ibu Kemalangan

“Tolong Delete Atau Segera Hapuskan Gambar Mami”,

Trending Fri, 3 Jan 2020

| Live TV