Trending By: Yanie Baharom April 29, 2020 @ 2:00pm

Giuseppe Zanotti dedah rekaan kasut perkahwinan, Neelofa sudah dilamar?

Sebahagian daripada 7.1 juta pengikut selebriti popular, Noor Neelofa Mohd Noor (Neelofa), menjadi saksi utama melihat kasut perkahwinannya dilakar oleh pereka terkenal, Giuseppe Zanotti.

Giuseppe Zanotti, secara spontan mendapat idea dan membuat lakaran kasut itu secara langsung menerusi program temu bual menggunakan platform Instagram Live yang diperkenalkan Neelofa seawal pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Ketika melihat hasil lakaran penuh kasut perkahwinannya, pelakon, pengacara dan usahawan itu kelihatan sangat teruja serta terharu.

Foto: Instagram Neelofa

Foto: Instagram Neelofa

Giuseppe juga sampai memuji figura Neelofa yang masih solo sebenarnya dan mendoakan dia bertemu jodoh yang baik.

“Saya rasa anda layak mendapat seorang suami yang hebat kerana anda seorang yang hebat, cantik, baik dan sangat-sangat elegan,” katanya.

Program temu bual berdurasi 30 minit itu, dimulakan Neelofa dengan bertanya khabar, malah Neelofa turut menggunakan beberapa perkataan dalam bahasa Perancis yang turut mengagumkan pereka fesyen terkemuka itu. Giuseppe menyifatkan slanga Perancis Neelofa adalah sempurna.

Topik menarik yang dibicarakan mereka, antaranya adalah keadaan COVID-19 di Itali, pengalaman pertama kali bertemu, pesanan berharga ibu Giuseppe dan kolaborasi pereka itu bersama selebriti popular dunia termasuklah Jennifer Lopez, Kanye West dan rekaan kasut tumit tinggi bernama ‘Liza’.

Liza adalah sepatu ikonik rekaan Giuseppe yang dikeluarkan kembali tahun lalu, sempena kolaborasi perdana antara beliau dan Neelofa.

Neelofa sempat memaklumkan kepada Giuseppe, kasut pereka itu habis dijual dalam masa sehari.

Rata-rata netizen amat berbangga dan teruja apabila menonton siri temu bual bersama Giuseppe Zanotti, yang sinonim sebagai pereka kasut selebriti kelas A Hollywood.

Bintang-bintang dunia yang pernah menggayakan koleksi beliau termasuklah Kim Kardashian, Heidi Klum, Bella Hadid, Anne Hathaway, Rita Ora dan ramai lagi.

Program Instagram Live bersama Neelofa sebelum ini mendapat reaksi yang sangat baik daripada masyarakat umum, kerana pernah mengundang tokoh negara seperti mantan Perdana Menteri ke-7, Tun Dr Mahathir Mohamad; Datuk Seri Siti Nurhaliza, Rossa dan ramai lagi.

Foto: Kool FM

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 17 Jun 2020

Cukup Sayu, Cucu Bagi Bantuan CPR Demi Selamatkan Nenek Dijangkiti Covid-19

Semoga yang baik-baik sahaja buat keluarga pemuda ini.

Trending Fri, 26 Feb 2021
Featured Wed, 21 Jul 2021

“Tak Emosi Macam Caprice..”- Dakwa Dedah Cerita Sebenar, Cara Nadir Al Nuri Tegur Ustaz Ebit Lew Dipuji Netizen

Isu antara penyanyi rap, Caprice dan pendakwah bebas, Ustaz Ebit Lew masih lagi menjadi tanda tanya dan persoalan ramai di media sosial. Baru- baru ini, Caprice telah tampil membuat permohonan maaf terhadap Ustaz Ebit Lew […]

Featured Fri, 26 Feb 2021
Trending Wed, 21 Mar 2018

Long Travel Distance Between Work and Home Will Literally Kill You

Studies have proven that travelling for too long on a daily basis can actually kill you!

Trending Tue, 11 Dec 2018

Lelaki Disahkan Meninggal, Tetapi ‘Bangun’ Semula

Keluarga Terkejut, Lelaki Disahkan Meninggal, Tetapi ‘Bangun’ Semula Saat Mahu Dikebumikan

Featured Mon, 24 May 2021

Kini Berkahwin Dengan Kerabat Brunei, Tengku Amalin Aisyah Putri Pernah Bergelar Majistret

Semenjak mendirikan rumah tangga bersama suami tercinta, YAM Pengiran Muda Abdul Qawi Ibni DYTM Pengiran Hj Mohamed Bolkiah, Yang Amat Mulia (YAM) Tengku Amalin Aisyah Putri dilihat lebih banyak menumpukan masanya terhadap keluarga dan kerjaya. […]

Trending Thu, 22 Mar 2018

Jangan Tenung Lama-Lama Matanya. Takut Anda Tak Tidur Malam, Seram!

Tidak seperti kebanyakan boneka atau patung, yang menjadi peneman saat mahu tidur atau yang dikendong ke mana saja, yang satu ini membangkitkan perasaan aneh.

| Live TV