Trending By: Attiqah Mohd June 1, 2020 @ 3:45am

Golongan Bujang Kemungkinan Dibenarkan Pulang Ke Kampung Bertemu Keluarga – Menteri Kanan

Perasaan rindu buat kampung halaman tidak dapat lagi ditanggung, justeru berita ini pastinya menggembirkan hati si bujang!

Menteri Kanan Keselamatan, Dato Seri Ismail Sabri berkata kerajaan akan mempertimbangkan untuk memberi kebenaran buat golongan bujang yang berada di bandar untuk pulang menziarahi keluarga di kampung halaman.

Tambah beliau lagi, beliau memahami perasaan mereka yang tidak pulang ke kampung selama tiga bulan dan bersimpati dengan individu-individu ini.

Beri masa untuk kerajaan keluarkan kebenaran

“Saya faham dan kerajaan sudah mula berbincang mengenai beberapa kelonggaran yang boleh diberikan dalam mesyuarat hampir setiap hari.

“Kepada golongan bujang yang rindukan keluarga, beri kami sedikit masa lagi untuk kita berbincang bilakah mereka boleh dibenarkan melakukan perjalanan. Kita takkan tutup selama-lamanya,” katanya dalam sidang media semalam.

Pastinya, tidak ada apa yang lebih menggembirakan hati mereka yang bujang di bandar daripada pulang bertemu keluarga di kampung halaman.

Bak kata pepatah, “hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri’, semoga ada pengakhiran gembira buat si bujang!

Sumber: BH Online

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 11 Oct 2018

Lelaki Ini Tak Perasan Ada Paku Dalam Kepalanya. Ngerinya!

Jika anda sering sakit kepala, segeralah berjumpa dengan doktor ya!

Trending Tue, 3 Jul 2018

Terperangkap Dalam Gua, 12 Pemain Bola Sepak Thailand Ditemui Selamat

Alhamdulillah…semuanya selamat. Misi kini bertumpu kepada usaha membawa keluar kesemua mangsa dengan selamat. Semoga segalanya lancar!

Trending Fri, 30 Aug 2019
Trending Mon, 9 Jul 2018

Panas! Syed Saddiq Jawab Isu Setiausaha Akhbar KBS

Laman web rasmi KBS mungkin disabotaj pihak tidak bertanggungjawab. Saya telah memaklumkan perkara berkenaan kepada Ketua Setiausaha KBS, Datuk Lokman Hakim Ali, untuk tindakan susulan.

Trending Sat, 20 Oct 2018

Ngeri! Anak Beranak Nekad Terjun Sungai Angkara Terlalu Banyak Hutang

Mayat tiga beranak, Baharom Ahmad, 66, Norma Pin, 64, dan Norzalina Baharom, 35, ditemui orang awam terapung di sungai di dua lokasi berlainan di Arau.

Trending Mon, 10 Sep 2018

Pengecualian SST Untuk Rokok Dan Warung Kecil

Menteri Kewangan Lim Guan Eng berkata selepas menerima pelbagai maklum balas daripada para peniaga kedai makanan dan minuman, pengecualian cukai SST ini harus diberikan kepada sewaan warung-warung kecil dalam perkarangan kedai.

Trending Wed, 8 Apr 2020

| Live TV