Trending By: Attiqah Mohd June 1, 2020 @ 3:45am

Golongan Bujang Kemungkinan Dibenarkan Pulang Ke Kampung Bertemu Keluarga – Menteri Kanan

Perasaan rindu buat kampung halaman tidak dapat lagi ditanggung, justeru berita ini pastinya menggembirkan hati si bujang!

Menteri Kanan Keselamatan, Dato Seri Ismail Sabri berkata kerajaan akan mempertimbangkan untuk memberi kebenaran buat golongan bujang yang berada di bandar untuk pulang menziarahi keluarga di kampung halaman.

Tambah beliau lagi, beliau memahami perasaan mereka yang tidak pulang ke kampung selama tiga bulan dan bersimpati dengan individu-individu ini.

Beri masa untuk kerajaan keluarkan kebenaran

“Saya faham dan kerajaan sudah mula berbincang mengenai beberapa kelonggaran yang boleh diberikan dalam mesyuarat hampir setiap hari.

“Kepada golongan bujang yang rindukan keluarga, beri kami sedikit masa lagi untuk kita berbincang bilakah mereka boleh dibenarkan melakukan perjalanan. Kita takkan tutup selama-lamanya,” katanya dalam sidang media semalam.

Pastinya, tidak ada apa yang lebih menggembirakan hati mereka yang bujang di bandar daripada pulang bertemu keluarga di kampung halaman.

Bak kata pepatah, “hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri’, semoga ada pengakhiran gembira buat si bujang!

Sumber: BH Online

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Thu, 22 Apr 2021

Wajib Tutup Sekolah 2 Hari Jika Ada 1 Kes COVID-19 – KPM

Sekolah yang mempunyai satu kes COVID-19 akan ditutup sekurang-kurangnya dua hari. Keputusan itu berkuat kuasa pada Rabu. Menurut Timbalan Menteri Pendidikan, Datuk Dr Mah Hang Soon, pelajar yang terjejas dengan penutupan sekolah berkenaan akan beralih […]

Trending Mon, 4 Nov 2019

Kutipan Caj 20 Sen Beg Plastik akan Diserah Kepada PBT

Kutipan caj 20 sen yang dikenakan ke atas penggunaan beg plastik di pasar raya di seluruh Selangor akan diserahkan kepada pihak berkuasa tempatan (PBT) di negeri ini, bermula 1 Januari tahun depan. Pengerusi Jawatankuasa Tetap […]

Trending Tue, 22 Jun 2021

Tindakan Edar Produk Di SJR Jadi Pertikaian Netizen, Ini Penjelasan Empunya Badan

Heboh di laman sosial Twitter memperkatakan mengenai sepotong video yang merakam aksi seorang lelaki mengedar bungkusan produk kepada pemandu-pemandu yang melalui Sekatan Jalan Raya (SJR) di Pulau Pinang. Malah, ketika video dirakamkan, kelihatan juga beberapa […]

Trending Wed, 30 May 2018

Elak Masalah Gangguan Seksual, Arab Saudi Perkenal Undang-Undang Baharu

Antaranya adalah hukuman penjara sehingga lima tahun dan denda sebanyak 300,000 riyal (RM318,126), kepada pesalah jika sabit kesalahan.

Trending Wed, 29 Apr 2020
Trending Wed, 25 Sep 2019

Dua Peluncur Ombak dari Cherating Mengejar Ombak ke Sri Lanka

Latih-tubi untuk persediaan ke Sukan SEA…

Trending Wed, 26 Aug 2020

MKN Benarkan Pelajar Pakai Pelindung Muka Sahaja

Kelonggaran diberikan buat pelajar sekolah sahaja

Trending Wed, 12 Dec 2018

Harimau Malaya Perlukan Keajaiban Di Hanoi

Ayuh Harimau Malaya terus bangkit!

Trending Fri, 16 Mar 2018

Tewas Dek Bisa Si Tedung…Al-Fatihah

Beliau mengetuai Skuad King Cobra Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Pahang yang ditubuhkan sejak hujung 2015 sebagai tenaga pengajar bagi melatih anggota pasukan untuk menangkap haiwan berbisa selain mengadakan ceramah dan taklimat kepada orang ramai.

| Live TV