Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Trending By: SGMS Enal March 14, 2018 @ 1:40pm

Hanya Kerana Salah Mesej Hantar, Hidup Terus …

Menerima mesej daripada nombor yang tidak dikenali merupakan perkara yang tidak dapat dilupakan oleh Tony Wood.  Wood, seorang bapa kepada enam orang anak berasal daripada Missouri telah menerima teks daripada nombor yang tidak dikenali dengan beberapa keping gambar seorang wanita sedang mencuba gaun. Namun pun begitu, tindakan yang dilakukan Wood adalah sebaliknya.

“Saya percaya mesej ini ditujukan kepada orang lain.”

“Isteri saya tidak ada di rumah, jadi saya tidak tahu jawapannya tetapi anak-anak dan saya fikir anda kelihatan cantik dengan gaun itu!”

Wood membalas teks tersebut dengan menyertakan gambar lima daripada enam orang anaknya yang memberikan isyarat ‘bagus’ kepada gadis tersebut.
“Syd secara tak sengaja telah menghantar gambar gaun yang dipakai kepada nombor yang salah dan ini adalah tindak balas mereka.”
 
Ternyata dalam kegembiraan itu, tersirat sebuah kesedihan kepada keluarga Wood.  Ada sebab mengapa isteri Wood tidak bersama-sama mereka ketika dia menerima mesej tersebut kerana dia berada di hospital bersama seorang lagi anak lelaki mereka yang berusia 4 tahun, Kaizler yang sedang berperang dengan penyakit leukemia.

Pengguna Twitter dengan twithandle Mandi Miller telah memuat naik mesej yang telah diterima oleh Syd, gadis gaun tersebut dan telah mendapat hampir 170,000 tweet dan 700,000 likes.  
 
kempen GoFundMe untuk membantu menampung perbelanjaan rawatan Kaizler.  Menakjubkan apabila kempen tersebut telah mencapai jumlah matlamat yang ditetapkan iaitu sebanyak RM40,000.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 26 Jan 2021

Rentas Negeri Dibenarkan Untuk Pasangan Jarak Jauh Mulai Esok

Alhamdulillah buat pasangan jarak jauh yang dah lama menanti untuk bersama..

Trending Sat, 24 Feb 2018

TOP 10 MOST VIEWED MUSIC VIDEOS ON YOUTUBE OF ALL TIME

There are so many YouTube videos which have become the world’s favourite. Are any of these your favourite?

Trending Wed, 23 Dec 2020
Trending Mon, 7 Dec 2020
Trending Sat, 6 Oct 2018

PANAS! Bakal Pengantin Bengang Mahligai Impian Gulung Tikar

Perkahwinan adalah saat yang indah untuk dikenang tetapi bila ditipu seminggu sebelum majlis bagaimana . Terkini Mahligai Impian memusnahkan impian pengantin

Trending Thu, 3 Dec 2020

| Live TV