Trending By: SGMS Enal March 14, 2018 @ 1:40pm

Hanya Kerana Salah Mesej Hantar, Hidup Terus …

Menerima mesej daripada nombor yang tidak dikenali merupakan perkara yang tidak dapat dilupakan oleh Tony Wood.  Wood, seorang bapa kepada enam orang anak berasal daripada Missouri telah menerima teks daripada nombor yang tidak dikenali dengan beberapa keping gambar seorang wanita sedang mencuba gaun. Namun pun begitu, tindakan yang dilakukan Wood adalah sebaliknya.

“Saya percaya mesej ini ditujukan kepada orang lain.”

“Isteri saya tidak ada di rumah, jadi saya tidak tahu jawapannya tetapi anak-anak dan saya fikir anda kelihatan cantik dengan gaun itu!”

Wood membalas teks tersebut dengan menyertakan gambar lima daripada enam orang anaknya yang memberikan isyarat ‘bagus’ kepada gadis tersebut.
“Syd secara tak sengaja telah menghantar gambar gaun yang dipakai kepada nombor yang salah dan ini adalah tindak balas mereka.”
 
Ternyata dalam kegembiraan itu, tersirat sebuah kesedihan kepada keluarga Wood.  Ada sebab mengapa isteri Wood tidak bersama-sama mereka ketika dia menerima mesej tersebut kerana dia berada di hospital bersama seorang lagi anak lelaki mereka yang berusia 4 tahun, Kaizler yang sedang berperang dengan penyakit leukemia.

Pengguna Twitter dengan twithandle Mandi Miller telah memuat naik mesej yang telah diterima oleh Syd, gadis gaun tersebut dan telah mendapat hampir 170,000 tweet dan 700,000 likes.  
 
kempen GoFundMe untuk membantu menampung perbelanjaan rawatan Kaizler.  Menakjubkan apabila kempen tersebut telah mencapai jumlah matlamat yang ditetapkan iaitu sebanyak RM40,000.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 9 Apr 2020
Trending Mon, 6 Aug 2018

Robbers Steal Drugs Worth RM30.4 Million in Daring Heist

Luckily no one got seriously injured.

Trending Fri, 27 Sep 2019

Kerana Lambat Seminit Hantar Bungkusan..

Hanya kerana lambat seminit dan bukannya disengajakan

Trending Wed, 18 Mar 2020
Trending Sat, 30 Jun 2018

Nikah Hanya ‘Ikat’ Tanda, Isteri Ketiga Masih Bersama Keluarganya

Saya mengenali isteri ketiga sudah lama dan saya menyembunyikan pernikahan ini untuk mengelakkan terjadinya perselisihan faham bagi dua isteri lain.

Trending Tue, 3 Jul 2018

Bapa Jual Kereta Tampung Kos Dialisis Anak

Menurut bapa kepada enam anak itu, dia kemudian berpakat dengan isterinya, Rubiah Samad, 67, untuk menjual kereta miliknya untuk menampung kos pemasangan tapak dialisis anaknya itu.

Trending Tue, 25 Feb 2020

[Eksklusif] PM Malaysia, Tun Mahathir Akhirnya Dedah 5 Rahsia Mengenai Dirinya Yang Ramai Tak Tahu

Dalam kehangatan isu politik yang tertumpu kepada Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr Mahathir Muhamad ketika ini. Sebenarnya ada beberapa fakta dan rahsia menarik yang korang tak tahu mengenai personaliti negarawan yang  mencecah usia 95 tahun […]

Trending Mon, 29 Oct 2018

#UPDATE; Apa Yang Perlu Anda Tahu Tentang Kapten JT 610

Juruterbang itu juga dikatakan mendapatkan lesen penerbangan daripada Bel-Air International, sebuah sekolah penerbangan di San Carlos, California, Amerika Syarikat bermula dari 2007 hingga 2009.

| Live TV