Trending By: Padin July 10, 2021 @ 7:17pm

Hilang 2 Ahli Kumpulan Dalam Masa Setahun, Outbreak Tak Patah Semangat

Kumpulan Outbreak tak patah semangat untuk meneruskan perjuangan dalam bidang muzik meskipun mereka hilang dua anggota dalam masa setahun.

Kini dianggotai oleh tiga jejaka, Hakeem Zamall, 23, Shakirin Shah, 21, dan Allif Firdaus, 21, Outbreak akan kekal dengan konsep trio dan muncul dengan single terbaru berjudul Infiniti.

“Dalam tempoh setahun, dua ahli kami iaitu Zaim Ajmal dan Zareef Sein mengundurkan diri. Masing-masing sudah berbeza pendapat dan kami tak terkilan dengan pengunduran mereka dan begitu menghormati keputusan yang dibuat.

“Biasalah, dalam sebuah kumpulan, pengunduran ahli biasa berlaku. Kami menerima perkara itu dengan sebaik mungkin dan tidak patah semangat. Apa yang penting, hubungan kami masih baik.

“Kami sentiasa menyokong mereka dan kami percaya mereka juga memberi dorongan kepada kami biarpun tidak bersama lagi. Kini, kami tampil dengan sebuah single terbaru berjudul Infiniti,” kata Hakeem mewakili Outbreak.

Biarpun tinggal bertiga, Outbreak percaya dengan keunikan yang dibawakan oleh mereka.

“Single ini menonjolkan kekuatan dan keunikan suara masing-masing selain gandingan bertiga ini disifatkan cukup serasi. Kami memberikan sesuatu yang berbeza kerana buat masa ini, jarang boyband yang muncul dengan konsep trio.

“Insya-Allah, buat masa ini kami akan kekal bertiga dan bersedia untuk memeriahkan industri hiburan bersama pendatang baru yang lain,” kata Allif.

Bercerita mengenai single Infiniti, ini merupakan single terbaru yang mahu memberikan inspirasi dan menyuntik semangat kepada seluruh rakyat Malaysia untuk terus bangkit dan jangan pernah mengalah dalam hidup.

“Lagu Infiniti adalah hasil ciptaan dan lirik oleh Wan Saleh. Infiniti adalah lagu yang menjadi pembakar semangat untuk kita semua supaya terus kuat dan bangkit dalam apa juga dugaan yang kita hadapi.

“Ketika merakamkan lagu ini, kami sendiri rasa bersemangat untuk menunggu lagu ini dilancarkan kerana mahukan ia menjadi motivasi kepada semua yang mendengar,” kata Shakirin.

Lirik video rasmi Infiniti boleh ditonton di saluran YouTube Beegood Music serta boleh didengari di semua platform digital seperti Apple Music, Spotify, JOOX, Deezer dan YouTube Music.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Mon, 24 May 2021

Lanjutan Moratorium Mulai 1 Julai Kepada Pelanggan Terkesan – Bank Rakyat

Berikutan peningkatan kes COVID-19 dan beberapa sektor ekonomi yang diperkatatkan, Bank Rakyat akan melanjutkan tempoh Bantuan Bayaran Pembiayaan Bersasar yang akan berakhir pada 30 Jun ini kepada pelanggan yang masih terkesan akibat pandemik COVID-19. Menurut

Trending Thu, 9 Jan 2020
Trending Thu, 23 Apr 2020

Pengumuman Semalam Tak Berkuatkuasa Secara Automatik, Orang Ramai Tidak Dibenarkan Balik Kampung -Menteri Kanan

Pengumuman mengenai kebenaran pulang semula ke Kuala Lumpur dan bandar yang dibuat semalam, tidak berkuat kuasa secara automatik.

Trending Mon, 1 Aug 2022

“Tinggal Barang Hantaran” – Menjelang Detik Bahagia, Mas Idayu Nikah 16 September?

Mas Idayu hampir siap persiapan dan bakal nikah bulan September.

Trending Tue, 28 Jul 2020

Dr Noor Hisham Luah Rasa Kecewa Dengan Penyokong Najib

Perhatian buat seluruh rakyat Malaysia!

Featured Fri, 16 Jul 2021

PKPD Di 34 Mukim Di Selangor Tamat, Boleh Rentas Negeri Dalam Fasa 3 & 4

Kerajaan telah bersetuju untuk menamatkan Perintah Kawalan Pergerakan Diperkatatkan di 34 buah mukim di Selangor hari ini. Menerusi ciapan Twitter hari ini memaklumkan pihak MKN bersetuju untuk tidak melanjutkan PKPD yang bermula 3 Julai lalu.

Trending Tue, 20 Oct 2020
Trending Thu, 1 Oct 2020

Covid-19 : 89 Kes Baharu Dan 2 Kematian Dicatatkan

Jangan mudah mengalah, terus patuh SOP!

| Live TV