Trending By: Attiqah Mohd March 24, 2020 @ 1:53pm

‘Hulurkan Tangan, Ringankan Beban’- Rayuan Sumbangan Media Prima-NSTP Untuk Cegah COVID-19

±Setiap sumbangan kecil yang anda disalurkan, amat besar nilainya buat mereka..

Penularan COVID-19 telah meragut hampir 14 nyawa sehingga ke hari ini. Keadaan ekonomi kian gawat dan penghidap COVID-19 bertarung nyawa setiap hari. Dalam kemelut negara memerangi penularan wabak COVID-19, Media Perima Berhad telah melancarkan kampen pengumpulan dana untuk Bantuan Kemanusiaan COVID-19, melalui Tabung Kemanusiaan Media Prima-NSTP (Media Prima-NSTP Humanitarian Fund).

Bekalkan  sumber perubatan dan keperluaan

Dana yang disalurkan berhasrat untuk membantu kerajaan dalam merawat pesakit-pesakit COVID-19. Setiap sumbangan yang diterima akan disalurkan untuk tujuan pembelian kelengkapan perubatan yang kritikal dan keperluan lain bagi membantu usaha pemulihan pesakit yang dijangkiti wabak ini. 

“Sebagai kumpulan media bersepadu yang terbesar di Malaysia, adalah menjadi tanggungjawab kami untuk bukan sahaja membantu mewujudkan kesedaran dan menyampaikan berita terkini yang tepat pada masanya, malahan menyampaikan bantuan kemanusiaan. Kami akan menggunakan platform-platform media bagi mencapai demografi sosial yang luas serta merayu untuk bantuan ini. Kami tidak akan berhenti sehingga virus ini dapat dibendung. Marilah kita bersatu dalam melawan COVID-19.”

          -Datuk (Dr) Syed Hussian Aljunid, Pengerusi Kumpulan, Media Prima

Dalam pada itu, Media Prima turut berkerjasama   dengan pihak-pihak berkenaan bagi menyalurkan sumbangan tersebut dan telahpun menghubungi hospital-hospital bagi menentukan keperluan segera dan kritikal diperlukan mereka.

Hulurkan bantuan, ringankan beban

Orang ramai boleh menyumbang ke tabung ini melalui cek, perbankan dalam talian atau deposit kepada Media Prima-NSTP Humanitarian Fund  (MAYBANK: 5141-0532-3170). Para penderma boleh menghantar emel slip transaksi bank dan menyatakan COVID-19 kepada [email protected] untuk pengeluaran resit.

Semua cek boleh dibayar (payable) kepada Media Prima-NSTP Humanitarian Fund dengan menulis ‘COVID-19’ di belakang cek tersebut. Sila alamatkan cek tersebut kepada Jabatan KomunikasiKorporat Kumpulan, Media Prima Berhad, Tingkat 3, Anjung Liku, Balai Berita, 31, Jalan Riong, 59100 Bangsar, Kuala Lumpur.

 Sejak dilancarkan pada tahun 1991, Tabung Kemanusiaan Media Prima-NSTP ini telah menyalurkan bantuan kepada mereka yang memerlukan bantuan perubatan, bencana dan ekonomi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 2 Jul 2018

“Dear Najib, Racial Politics is So Yesterday…”

Netizens are responding to Najib’s racial statements.

Trending Mon, 13 Jan 2020

43 Tahun Tidak Meletus, Gunung Taal Mengeluarkan Debu!

Satu daripada gunung berapi paling aktif yang terletak 65 kilometer di Selatan Manila dilaporkan telah mengeluarkan debu pada petang Ahad. Situasi ini mengakibatkan penduduk dan pelancong di sekitarnya diarahkan berpindah untuk menyelamatkan diri. Menurut Ketua […]

Trending Fri, 20 Apr 2018

Bawang Punya Pasal, Lelaki Dipenjara Tiga Hari

Majistret Mohd Firdaus Saleh menjatuhkan hukuman itu terhadap Rahaman Sukuler, 28, yang juga warganegara India selepas mengaku bersalah sejurus pertuduhan dibacakan terhadapnya.

Trending Mon, 30 Nov 2020
Trending Fri, 8 Nov 2019

Punca Bakteria Staphylococcus Lelaki Maut Didakwa Terkena Gigitan Serangga

Lelaki Ini Maut Selepas Paru-Paru Dan Tulang Belakang Rosak

Trending Mon, 29 Oct 2018

TERKINI! Pesawat Lion Air Hilang Selepas 13 Minit Berlepas

Pihak berkuasa Indonesia melaporkan pesawat dipercayai hilang di perairan laut Kepulauan Seribu, Jakarta Utara.

Trending Sun, 16 Dec 2018

OMG! Pelajar 15 Tahun Ceroboh Rumah Kekasih Untuk Seks

Kes terlanjur kali ini melibatkan pelajar lelaki berusia 15 tahun manakala perempuan 14 tahun. Apa nak jadi ni?

Trending Thu, 5 Mar 2020

[Terkini] Lagi 14 Kes Baru Dilaporkan Di Malaysia, COVID-19 Kini Berada Di Gelombang Kedua

Sejauh manakah tahap kritikal penularan wabak COVID-19 di Malaysia?

Trending Mon, 28 Sep 2020

| Live TV