Trending By: Attiqah Mohd March 24, 2020 @ 1:53pm

‘Hulurkan Tangan, Ringankan Beban’- Rayuan Sumbangan Media Prima-NSTP Untuk Cegah COVID-19

±Setiap sumbangan kecil yang anda disalurkan, amat besar nilainya buat mereka..

Penularan COVID-19 telah meragut hampir 14 nyawa sehingga ke hari ini. Keadaan ekonomi kian gawat dan penghidap COVID-19 bertarung nyawa setiap hari. Dalam kemelut negara memerangi penularan wabak COVID-19, Media Perima Berhad telah melancarkan kampen pengumpulan dana untuk Bantuan Kemanusiaan COVID-19, melalui Tabung Kemanusiaan Media Prima-NSTP (Media Prima-NSTP Humanitarian Fund).

Bekalkan  sumber perubatan dan keperluaan

Dana yang disalurkan berhasrat untuk membantu kerajaan dalam merawat pesakit-pesakit COVID-19. Setiap sumbangan yang diterima akan disalurkan untuk tujuan pembelian kelengkapan perubatan yang kritikal dan keperluan lain bagi membantu usaha pemulihan pesakit yang dijangkiti wabak ini. 

“Sebagai kumpulan media bersepadu yang terbesar di Malaysia, adalah menjadi tanggungjawab kami untuk bukan sahaja membantu mewujudkan kesedaran dan menyampaikan berita terkini yang tepat pada masanya, malahan menyampaikan bantuan kemanusiaan. Kami akan menggunakan platform-platform media bagi mencapai demografi sosial yang luas serta merayu untuk bantuan ini. Kami tidak akan berhenti sehingga virus ini dapat dibendung. Marilah kita bersatu dalam melawan COVID-19.”

          -Datuk (Dr) Syed Hussian Aljunid, Pengerusi Kumpulan, Media Prima

Dalam pada itu, Media Prima turut berkerjasama   dengan pihak-pihak berkenaan bagi menyalurkan sumbangan tersebut dan telahpun menghubungi hospital-hospital bagi menentukan keperluan segera dan kritikal diperlukan mereka.

Hulurkan bantuan, ringankan beban

Orang ramai boleh menyumbang ke tabung ini melalui cek, perbankan dalam talian atau deposit kepada Media Prima-NSTP Humanitarian Fund  (MAYBANK: 5141-0532-3170). Para penderma boleh menghantar emel slip transaksi bank dan menyatakan COVID-19 kepada [email protected] untuk pengeluaran resit.

Semua cek boleh dibayar (payable) kepada Media Prima-NSTP Humanitarian Fund dengan menulis ‘COVID-19’ di belakang cek tersebut. Sila alamatkan cek tersebut kepada Jabatan KomunikasiKorporat Kumpulan, Media Prima Berhad, Tingkat 3, Anjung Liku, Balai Berita, 31, Jalan Riong, 59100 Bangsar, Kuala Lumpur.

 Sejak dilancarkan pada tahun 1991, Tabung Kemanusiaan Media Prima-NSTP ini telah menyalurkan bantuan kepada mereka yang memerlukan bantuan perubatan, bencana dan ekonomi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 13 Jan 2021

“Apa Yang Terbaik Untuk Kita Tak Semestinya Terbaik Untuk Orang Lain” – Alif Satar Kongsi Kata-Kata Positif

Ujian setiap orang berbeza beza, sentiasalah pilih untuk menjadi baik ❤️

Trending Thu, 15 Apr 2021
Trending Sat, 26 May 2018

Letupan Disangka Mercun, lelaki VIP Ditembak!

Seorang saksi mendakwa melihat sebuah kereta jenis Honda Accord terbabas di pembahagi jalan berhampiran simpang tiga di situ selepas tembakan itu dilepaskan.

Trending Fri, 23 Apr 2021

‘Dalam 12 Jam Itu Ada 1 Waktu Yang Doanya Pasti Dimakbulkan’- Ini Waktu Mustajab Berdoa Hari Jumaat

Hari Jumaat ni hari paling mulia, jom sama-sama kita banyakkan berdoa!

Trending Thu, 21 Jan 2021
Trending Wed, 27 Jun 2018

Sharnaaz Ahmad Perli Abang Terlajak Laris

Adakah Sharnaaz Ahmad mengeluarkan kenyataan tersebut dengan niat mahu memerli tindakan Abang terlajak laris?

Trending Sun, 1 Jul 2018

Presiden Umno Hadir Ke SPRM

Ahmad Zahid yang juga bekas Timbalan Perdana Menteri, diambil keterangan oleh SPRM selepas diarahkan hadir oleh badan pencegah rasuah itu semalam.

Trending Wed, 11 Jul 2018

Jho Low Tidak Lagi Di Macau

PDRM menerima emel daripada pihak berkuasa negara berkenaan dua hari lalu memaklumkan mengenai status serta lokasi terkini Jho Low.

Trending Fri, 27 Nov 2020

Didakwa Rogol Gadis, Pendakwah Selebriti Ditahan Polis

Pendakwah selebriti didakwa merogol seorang gadis pada tahun lepas.

Trending Wed, 7 Apr 2021

Kulit Wajah Berjerawat & Bermasalah Pernah Jadi Penyebab Aina Abdul Hilang Keyakinan Diri

Kulit wajah yang bermasalah pernah menjadi penyebab penyanyi Aina Abdul hilang keyakinan diri. Menurut pelantun lagu Sumpah itu, masalah muka berjerawat sudah dialaminya semenjak zaman persekolahan lagi. “Semenjak berada di sekolah menengah, saya mengalami masalah […]

| Live TV