Trending By: Attiqah Mohd March 24, 2020 @ 1:53pm

‘Hulurkan Tangan, Ringankan Beban’- Rayuan Sumbangan Media Prima-NSTP Untuk Cegah COVID-19

±Setiap sumbangan kecil yang anda disalurkan, amat besar nilainya buat mereka..

Penularan COVID-19 telah meragut hampir 14 nyawa sehingga ke hari ini. Keadaan ekonomi kian gawat dan penghidap COVID-19 bertarung nyawa setiap hari. Dalam kemelut negara memerangi penularan wabak COVID-19, Media Perima Berhad telah melancarkan kampen pengumpulan dana untuk Bantuan Kemanusiaan COVID-19, melalui Tabung Kemanusiaan Media Prima-NSTP (Media Prima-NSTP Humanitarian Fund).

Bekalkan  sumber perubatan dan keperluaan

Dana yang disalurkan berhasrat untuk membantu kerajaan dalam merawat pesakit-pesakit COVID-19. Setiap sumbangan yang diterima akan disalurkan untuk tujuan pembelian kelengkapan perubatan yang kritikal dan keperluan lain bagi membantu usaha pemulihan pesakit yang dijangkiti wabak ini. 

“Sebagai kumpulan media bersepadu yang terbesar di Malaysia, adalah menjadi tanggungjawab kami untuk bukan sahaja membantu mewujudkan kesedaran dan menyampaikan berita terkini yang tepat pada masanya, malahan menyampaikan bantuan kemanusiaan. Kami akan menggunakan platform-platform media bagi mencapai demografi sosial yang luas serta merayu untuk bantuan ini. Kami tidak akan berhenti sehingga virus ini dapat dibendung. Marilah kita bersatu dalam melawan COVID-19.”

          -Datuk (Dr) Syed Hussian Aljunid, Pengerusi Kumpulan, Media Prima

Dalam pada itu, Media Prima turut berkerjasama   dengan pihak-pihak berkenaan bagi menyalurkan sumbangan tersebut dan telahpun menghubungi hospital-hospital bagi menentukan keperluan segera dan kritikal diperlukan mereka.

Hulurkan bantuan, ringankan beban

Orang ramai boleh menyumbang ke tabung ini melalui cek, perbankan dalam talian atau deposit kepada Media Prima-NSTP Humanitarian Fund  (MAYBANK: 5141-0532-3170). Para penderma boleh menghantar emel slip transaksi bank dan menyatakan COVID-19 kepada [email protected] untuk pengeluaran resit.

Semua cek boleh dibayar (payable) kepada Media Prima-NSTP Humanitarian Fund dengan menulis ‘COVID-19’ di belakang cek tersebut. Sila alamatkan cek tersebut kepada Jabatan KomunikasiKorporat Kumpulan, Media Prima Berhad, Tingkat 3, Anjung Liku, Balai Berita, 31, Jalan Riong, 59100 Bangsar, Kuala Lumpur.

 Sejak dilancarkan pada tahun 1991, Tabung Kemanusiaan Media Prima-NSTP ini telah menyalurkan bantuan kepada mereka yang memerlukan bantuan perubatan, bencana dan ekonomi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 29 Jul 2021
Trending Sat, 21 Nov 2020
Trending Thu, 20 Dec 2018

Gara-Gara Vape… Remaja Hilang Semua Gigi?

Laman web jenama tersebut ada memuat naik amaran mengenai bateri pen vaping tersebut boleh gagal dan meletup tetapi kenapa masih membelinya

Featured Fri, 23 Jul 2021

“Kenapa Kaitkan Nama Orang Yang Tak Terlibat..”- Neelofa Persoal Tindakan Caprice Kaitkan Nama Rakan Artis Lain

Isu antara pendakwah bebas, Ebit Lew dan penyanyi rap, Caprice masih belum menemui jalan penyelesaian. Umum maklum ketika sidang media Ebit Lew dilakukan secara live, Ebit Lew telah menjawab pelbagai persoalan dan fitnah yang dilontarkan […]

Trending Sat, 17 Mar 2018

Maut Ketika Swafoto, Tertembak Atau Ditembak?

Sebaik kejadian itu berlaku, mangsa Vijay Singh yang bergambar dengan rakan dikenali sebagai Monu telah melarikan diri.

Trending Wed, 23 May 2018

Harga Minyak Kekal!

Berita baik! Kerajaan tidak akan menaikkan harga petrol ketika ini, meskipun harga minyak mentah global meningkat.

Trending Tue, 3 Jul 2018

TERKINI : Najib Ditahan SPRM

Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak ditahan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di kediamannya dekat Langgak Duta kira-kira jam 3 petang tadi. Beliau dijangka dihadapkan ke Mahkamah Majistret untuk perintah tahanan reman esok. […]

Trending Tue, 5 May 2020
Trending Sun, 18 Feb 2018

ITALIAN TOWN SELLS HOUSES FOR RM4 TO PREVENT POPULATION PLUMMET

There are 200 houses for sale at only RM4 each!

| Live TV