Trending By: Padin June 22, 2021 @ 10:04am

“Ia Mencabar Mental…” – Hisyam Hamid Hampir Setahun Terpisah Dengan Anak-Anak

Pelakon Hisyam Hamid mendedahkan sudah hampir setahun dia tidak berjumpa dengan anak-anaknya yang berada di Singapura.

Terpisah kerana tuntutan kerjaya di Kuala Lumpur, Hisyam tidak dapat menyembunyikan perasaan rindu terhadap isteri dan anak-anaknya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hisyam Hamid (@hisyamhamid7)

“Sekarang saya berada di sini manakala isteri dan anak-anak ada di Singapura. Kali terakhir saya bertemu dengan isteri pada November tahun lalu manakala dengan anak-anak, tarikh 8 Julai hadapan menandakan sudah setahun saya tidak bertemu mereka.

“Saya memang sangat rindu, tapi ia lebih kepada permainan mental. Saya selalu kena sibukkan diri dengan kerjaya. Sejujurnya, bila sekatan perjalanan penuh (SPP) atau lockdown dilaksanakan, ia agak ‘mengganggu’ kerana sebelum ini, saya sering sibukkan diri di set penggambaran.

“Situasi agak mencabar bagi saya tetapi saya tetap terus kuat dan semua yang saya buat adalah untuk keluarga. Anak-anak sering bertanya bila saya nak balik ke sana, tetapi keadaan belum mengizinkan,” kata Hisyam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hisyam Hamid (@hisyamhamid7)

Pelakon drama bersiri Cukup Derita Itu ini juga sering berkomunikasi dengan anak-anak dan isteri menerusi panggilan video.

“Komunikasi adalah sangat penting. Setiap hari mesti saya akan buat panggilan video. Jika berkelapangan, sampai tiga atau empat kali sehari. Selain itu, kami sering berbual di WhatsApp, bertanyakan mengenai persekolahan anak-anak dan sebagainya. Semua perkara dibualkan di sana.

“Ia agak mencabar dari segi mental, saya tak nafikan perkara terbabit tetapi mereka pun faham kenapa saya berada di sini. Apa yang saya buat pun adalah untuk keselesaan keluarga. Saya tak sabar nak balik tetapi tak tahu bila boleh balik ke sana kerana situasi tidak menentu,” katanya lagi.

Hisyam mendirikan rumah tangga dengan Melrose Hanafi pada 2006 dan dikurniakan dua orang cahaya mata, Nurish Syameliah, 14, dan Haydeen, 12.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 30 May 2018

What if Rosmah’s Story is the Next Dukun?

It seems she dabbles in black magic.

Trending Mon, 30 Nov 2020
Featured Tue, 18 May 2021

Semakan Dan Penebusan RM 150 E-Wallet Bermula 1 Jun 2021

Khas buat golongan belia dan pelajar Institut Pengajian Tinggi (IPT) di Malaysia, anda layak untuk menerima bantuan kredit eWallet menerusi Program eBelia RM150 melalui Program Strategik Memperkasa Rakyat dan Ekonomi (PEMERKASA). Kerajaan memperuntukkan bantuan  sebanyak […]

Trending Wed, 3 Jun 2020

Status Permohonan Geran Khas Prihatin Boleh Disemak Mulai Hari Ini

Jadi bagi semua pemohon, suda boleh semak mulai esok ye!

Trending Thu, 7 Nov 2019

A 17-Year-Old Passed Away After Pulling an All-Nighter of Gaming Session

“I want my son’s death to be an example…” the father said.

Trending Tue, 14 Jan 2020

This Japanese Billionaire Is Willing To Give Away 9 Million For Women To Accompany Him To The Moon

Who knows you might be the lucky lady who gets to fly to the moon, and back 😉

Trending Fri, 3 Aug 2018

Air Terjun Setinggi 108 Meter Dalam Gedung Pencakar Langit

Liebian International Building yang terletak di Guiyang, China bahagian Barat Daya mempunyai air terjun buatan yang paling tinggi 108 meter

Trending Tue, 27 Jul 2021

Isu Petik Nama Siti Nordiana di IG Live: Syura, Lan Solo & 3 Individu Serahkan Kepada Peguam

Penyanyi Syura, Lan Solo dan isteri, Nur Sheila Hassim, jurusolek Aida G dan pegawai perhubungan awam syarikat rakaman FMC, Sam Samin yang dituntut membuat permohonan maaf terhadap penyanyi Siti Nordiana menyerahkan perkara terbabit terhadap peguam […]

Trending Fri, 5 Jun 2020

| Live TV