Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Trending By: Salma Syahbuddin April 8, 2020 @ 2:05pm

“Ianya Simbol Kesucian Dan Ketulusan Hati Para Frontliner” Gaun PPE Jovian Mandagie Tampak Mewah

Nama Jovian Mandagie bukanlah asing dalam industri rekaan fesyen tanah air.

Justeru itu, pereka fesyen popular ini tidak ketinggalan untuk menyediakan baju Pelindung Diri Personal (PPE) untuk kegunaan frontliner kita.

Namun, apa yang menarik perhatian rekaan baju PPE yang dihasilkan oleh Jovian Mandagie ini ternyata mencuri perhatian apabila beliau menghasilkan baju PPE berwarna putih dan bukannya bewarna biru ataupun hijau.

“Kami mengambil keputusan untuk menghasilkan gaun PPE berwarna putih sebagai simbol ketulusan dan kesucian hati para petugas barisan hadapan kita

” Ketika kita semua duduk di rumah dengan selamat mereka di luar sana bertarung nyawa melawan pandemik COVID-19 di negara ini.

“Hanya inilah cara kami menghargai jasa pahlawan-pahlawan kita di luar sana yang sedang berkorban segalanya,”

Rekaan gaun PPE yang dihasilkan Jovian Mandagie turut mendapat maklum balas yang positif dikalangan netizen.

Al-maklumlah, gaun PPE ini bukan sahaja berwarna putih malah, ia turut dibalut dengan kemas dan tampak mewah seperti produk Jovian Mandagie yang lain.

Selain itu, Datuk Jovian Mandagie turut menyatakan rasa syukurnya apabila pasukan beliau diberikan tajaan makanan berupa pizza dari syarikat pizza ternama di Malaysia. Wow!

Apapun, tahniah dan terima kasih diucapkan buat Datuk Jovian Mandagie dan pasukannya dalam usaha menyiapkan gaun PPE untuk para frontliner kita.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sun, 16 Dec 2018

OMG! Pelajar 15 Tahun Ceroboh Rumah Kekasih Untuk Seks

Kes terlanjur kali ini melibatkan pelajar lelaki berusia 15 tahun manakala perempuan 14 tahun. Apa nak jadi ni?

Trending Mon, 2 Sep 2019

Hanya Kerana Lahir Bayi Dalam Kapal Terbang, Boleh Terkandas?

Jadi jika ingin bercuti kenalah ambil langkah berjaga-jaga

Trending Fri, 17 Aug 2018

Gempar! Bas Rempuh Lebih 10 Buah Kereta Di MRR2

Patutlah sesak! Persoalan kenapa laluan dari Jalan Ampang ke MRR2 sesak teruk walaupun jam sudah menunjukkan jam 9 malam akhirnya terjawab. Kesesakan berpunca apabila sebuah bas yang dipandu laju dilaporkan merempuh lebih daripada 10 buah […]

Trending Tue, 14 Jan 2020

This Japanese Billionaire Is Willing To Give Away 9 Million For Women To Accompany Him To The Moon

Who knows you might be the lucky lady who gets to fly to the moon, and back 😉

Trending Thu, 12 Apr 2018

Tiada Alasan Tak Pergi Mengundi, 9 Mei Diisytihar Cuti Umum

Tarikh 9 Mei Diisytihar Sebagai Cuti Umum Di Malaysia. Apa lagi semua, moh balik ke kawasan masing-masing. Jangan lupa mengundi!

Trending Sun, 5 Jan 2020

150 notis dikeluarkan ke atas perokok di Selangor

Sebanyak 150 notis kesalahan dengan nilai kompaun berjumlah RM30,750 dikeluarkan Jabatan Kesihatan Negeri Selangor (JKNS) terhadap perokok dalam operasi penguatkuasaan larangan merokok yang dijalankan ke atas 562 premis di negeri itu sejak Rabu lepas. Pengarah […]

Trending Tue, 5 Jun 2018

Takut Dengan Korea Utara, Jutawan Nekad Bina Kubu Bawah Tanah!

Khafra maut apabila satu kebakaran meletus di bilik bawah tanah ketika mangsa menggali terowong di bawah rumah Beckwitt di Bethesda di sini, terletak di pinggir Washington.

Trending Mon, 6 Aug 2018

Jadi Isteri Tak Sampai 24 Jam, Akhirnya Fatin Pergi Jua…

Pernikahan mereka berjalan serba ringkas, hanya dihadiri ahli keluarga terdekat, tiada baju pengantin, malah ketika Azzam melafazkan akad nikah, Fatin Nursyahirah hanya mampu terbaring di atas katil, sebelum dia dimasukkan ke Hospital Jitra petang itu untuk menjalani rawatan akibat sesak nafa

Trending Tue, 29 Jan 2019

Lebih ONG Dengan CJ WOW SHOP

Semestinya WOW bersama CJ WOW SHOP!

| Live TV