Featured By: tex_admin June 5, 2020 @ 5:20pm

Ini Tips Untuk Korang Yang Nak Beli Rumah!

Bertahun-tahun penat kerja kumpul duit nak beli rumah. Jadi bila dah dapat peluang tu, mestilah nak kena buat pilihan yang betul. Sayang duit oi! Beli rumah bukan macam beli pisang goreng tepi jalan.

Tapi apa yang perlu kita kaji dulu sebelum beli rumah? Jangan risau guys! Kami kongsikan di sini tips untuk korang yang nak beli rumah buat kali pertama!

1. Lokasi yang cun

Ini perkara pertama yang patut korang fikirkan bila nak beli rumah. Ingat guys, kita bukan nak duduk setakat sehari dua je kat rumah tu. Lebih-lebih lagi kalau rutin harian kita ni sentiasa sibuk. 

Jadi lokasi mestilah yang berdekatan dengan kemudahan awam contohnya seperti kedai dan hospital. Nak lagi ngam kalau dekat dengan highway. Haa senanglah nak ke mana-mana, jimat masa! Kalau kawan ajak lepak pun takdelah malas nak keluar sebab jauh daripada pusat bandar.

2. Fasiliti mantap

Nak beli rumah zaman sekarang ni bukanlah macam dulu. Pemaju sekarang tawarkan macam-macam kepada pembeli, antaranya fasiliti yang menarik. Jadi ikutlah kesesuaian dan keperluan rutin harian korang masa nak memilih tu. 

Contohnya kalau korang kaki gym, korang kenalah cari perumahan yang ada menyediakan fasiliti ini supaya takdelah korang bazir masa dan duit ke gym yang jauh dari rumah nanti.

3. Reka bentuk rumah yang bagus

Bukan di luaran je kena ngam, dalaman pun mestilah mengikut citarasa. Barulah cun nak deco ala Pinterest! Kalau ikutkan tak nak pening-pening dah, masuk rumah terus duduk je. Betul tak?

Ini penting terutamanya untuk korang yang baru berumah tangga, nak ruang yang luas dan sesuai untuk seisi keluarga. Mak, abah, adik-beradik nak datang berkunjung nanti pun taklah pening kepala.

Jadi kat mana nak cari rumah macam ni?

EcoWorld ada jawapan untuk korang! Pilih je antara dua lokasi strategik yang ditawarkan EcoWorld dan korang boleh duduk dengan selesa di Huni D’ Eco Ardence Setia Alam atau di Se.Ruang D’ Eco Sanctuary Kota Kemuning. Dah tak payah risau dah sebab kedua-dua lokasi perumahan high rise ni memang berdekatan dengan bank, kedai, hospital, sekolah dan lain-lain kemudahan. 

Image

Berkeluasan 1,000 kaki persegi, duduk menawarkan 3 bilik dan 2 bilik air beserta rekabentuk yang praktikal. Setiap unit kat Huni D’ Eco Ardence dan Se.Ruang D’ Eco Sanctuary ni datang sekali dengan pakej separa perabot dan peralatan rumah pintar. Wow!

Bukan tu je, kedua-dua perumahan duduk ni dilengkapi dengan 2 ruang tempat letak kereta percuma untuk setiap unit rumah. Kemudahan seperti gym, kolam renang dan dewan serbaguna pun ada guys. Tak payah susah-susah dah nak apply gym membership kat tempat lain, sewa dewan atau ruang di tempat lain untuk majlis hari jadi. 

Image

Senang cerita duduk ni umpama korang beli Musang King. Dah tahu dah kualiti memang terbaik, confirm puas hati! Jadi kalau korang nak tahu lebih lanjut lagi pasal duduk ni, boleh daftar terus dekat laman web duduk atau layari Facebook duduk sekarang juga!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Mon, 23 Mar 2020
Featured Sun, 21 Mar 2021

Elizabeth Tan Dikhabarkan Sudah Berkahwin?

Mesti ramai yang patah hati ni..

Featured Mon, 10 May 2021

BPR Masih Dalam Proses Pengkreditan? Ini Sebabnya..

Umum maklum, pembayaran bagi Bantuan Prihatin Rakyat (BPR) telah bermula pada 7 Mei lalu. Baca artikel berkaitan : Sebab Kenapa BPR Fasa Ke-2 Tidak Berjaya Walaupun Lulus Fasa 1, Tarikh Rayuan BPR Namun, sehingga kini […]

Trending Mon, 12 Mar 2018

31-Year-Old Mum Decides to Study in Kindergarten for Daughter’s Sake

Some people would be too embarrassed at this point, but this mum would do anything for her daughter.

Featured Sun, 25 Nov 2018

Sebelum Ke Pejabat, Ibu Bapa Make Sure Stok Makanan Sentiasa Ada Sepanjang Cuti Sekolah!

So parents make sure stok makanan di rumah mencukupi supaya anak anda tidak ditinggalkan dalam kelaparan! 

Trending Fri, 16 Apr 2021

4 Artis Baru Tampil Dengan Lagu Kerohanian ‘Sedar Ku’

Menyambut kehadiran bulan Ramadan dengan penuh kesyukuran, empat artis baharu naungan Indigital Music hadir dengan buah tangan terbaru khusus untuk semua pendengar berjudul Sedar Ku. Jika diamati bait lirik Sedar Ku, ia bukan sahaja memberikan […]

Trending Thu, 9 Apr 2020
Trending Wed, 4 Jul 2018

《迪士尼童话》王子公主「幸福地活到老」

迪士尼的王子和公主们结婚后,大家都知道,接下来便是幸福快乐过完一生。但是承诺携手到老的他们,究竟成了什么样子呢?

Trending Thu, 24 Oct 2019

Hilton Eateries; Where Good Food Begets Good Memories

Date night? Anniversary dinner? Reunion? Or just a simple gathering? Hilton’s October promotion has got it all

| Live TV