Featured By: tex_admin June 5, 2020 @ 5:20pm

Ini Tips Untuk Korang Yang Nak Beli Rumah!

Bertahun-tahun penat kerja kumpul duit nak beli rumah. Jadi bila dah dapat peluang tu, mestilah nak kena buat pilihan yang betul. Sayang duit oi! Beli rumah bukan macam beli pisang goreng tepi jalan.

Tapi apa yang perlu kita kaji dulu sebelum beli rumah? Jangan risau guys! Kami kongsikan di sini tips untuk korang yang nak beli rumah buat kali pertama!

1. Lokasi yang cun

Ini perkara pertama yang patut korang fikirkan bila nak beli rumah. Ingat guys, kita bukan nak duduk setakat sehari dua je kat rumah tu. Lebih-lebih lagi kalau rutin harian kita ni sentiasa sibuk. 

Jadi lokasi mestilah yang berdekatan dengan kemudahan awam contohnya seperti kedai dan hospital. Nak lagi ngam kalau dekat dengan highway. Haa senanglah nak ke mana-mana, jimat masa! Kalau kawan ajak lepak pun takdelah malas nak keluar sebab jauh daripada pusat bandar.

2. Fasiliti mantap

Nak beli rumah zaman sekarang ni bukanlah macam dulu. Pemaju sekarang tawarkan macam-macam kepada pembeli, antaranya fasiliti yang menarik. Jadi ikutlah kesesuaian dan keperluan rutin harian korang masa nak memilih tu. 

Contohnya kalau korang kaki gym, korang kenalah cari perumahan yang ada menyediakan fasiliti ini supaya takdelah korang bazir masa dan duit ke gym yang jauh dari rumah nanti.

3. Reka bentuk rumah yang bagus

Bukan di luaran je kena ngam, dalaman pun mestilah mengikut citarasa. Barulah cun nak deco ala Pinterest! Kalau ikutkan tak nak pening-pening dah, masuk rumah terus duduk je. Betul tak?

Ini penting terutamanya untuk korang yang baru berumah tangga, nak ruang yang luas dan sesuai untuk seisi keluarga. Mak, abah, adik-beradik nak datang berkunjung nanti pun taklah pening kepala.

Jadi kat mana nak cari rumah macam ni?

EcoWorld ada jawapan untuk korang! Pilih je antara dua lokasi strategik yang ditawarkan EcoWorld dan korang boleh duduk dengan selesa di Huni D’ Eco Ardence Setia Alam atau di Se.Ruang D’ Eco Sanctuary Kota Kemuning. Dah tak payah risau dah sebab kedua-dua lokasi perumahan high rise ni memang berdekatan dengan bank, kedai, hospital, sekolah dan lain-lain kemudahan. 

Image

Berkeluasan 1,000 kaki persegi, duduk menawarkan 3 bilik dan 2 bilik air beserta rekabentuk yang praktikal. Setiap unit kat Huni D’ Eco Ardence dan Se.Ruang D’ Eco Sanctuary ni datang sekali dengan pakej separa perabot dan peralatan rumah pintar. Wow!

Bukan tu je, kedua-dua perumahan duduk ni dilengkapi dengan 2 ruang tempat letak kereta percuma untuk setiap unit rumah. Kemudahan seperti gym, kolam renang dan dewan serbaguna pun ada guys. Tak payah susah-susah dah nak apply gym membership kat tempat lain, sewa dewan atau ruang di tempat lain untuk majlis hari jadi. 

Image

Senang cerita duduk ni umpama korang beli Musang King. Dah tahu dah kualiti memang terbaik, confirm puas hati! Jadi kalau korang nak tahu lebih lanjut lagi pasal duduk ni, boleh daftar terus dekat laman web duduk atau layari Facebook duduk sekarang juga!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 21 Jan 2020

Manusia Paling Kerdil Meninggal Dunia

Salam Takziah buat keluarga mendiang

Trending Wed, 17 Apr 2019

13岁少年骑车100 公里!只为探视生病弟弟

年仅13岁的超强意志力青少年,排除万难骑车100 公里,只为尽快见到生病的早产弟弟和母亲。

Eat Travel Tue, 7 Aug 2018

11 Perkara Yang Anda Perlu Buat Sebelum Anda Pergi Bercuti

Kena buat supaya perjalanan anda lancar dan tidak bermasalah.

Trending Thu, 28 Feb 2019

打工仔留意!研究证实:越认真工作越容易变胖

不少上班族都有发胖的困扰,就算没有暴饮暴食,体重还是直线上升;最近英国一项研究就证实,越认真工作的人,越容易变胖!

Trending Thu, 19 Jul 2018
Trending Mon, 24 Sep 2018

Tanah Runtuh Berganda Filipina Ragut 95 Nyawa

Insiden Tanah Runtuh Berganda Filipina Ragut 95 Nyawa, 59 Masih Hilang

Featured Tue, 26 Nov 2019

Rawatan baharu bagi pesakit kanser payudara

Kajian Novartis bantu pesakit nikmati kehidupan bermutu

Featured Wed, 8 Apr 2020

Batik kapas merentas masa, tetap jadi pilihan

Lembut dan selesa, tidak rengsa pada kulit

| Live TV