Featured By: tex_admin June 5, 2020 @ 5:20pm

Ini Tips Untuk Korang Yang Nak Beli Rumah!

Bertahun-tahun penat kerja kumpul duit nak beli rumah. Jadi bila dah dapat peluang tu, mestilah nak kena buat pilihan yang betul. Sayang duit oi! Beli rumah bukan macam beli pisang goreng tepi jalan.

Tapi apa yang perlu kita kaji dulu sebelum beli rumah? Jangan risau guys! Kami kongsikan di sini tips untuk korang yang nak beli rumah buat kali pertama!

1. Lokasi yang cun

Ini perkara pertama yang patut korang fikirkan bila nak beli rumah. Ingat guys, kita bukan nak duduk setakat sehari dua je kat rumah tu. Lebih-lebih lagi kalau rutin harian kita ni sentiasa sibuk. 

Jadi lokasi mestilah yang berdekatan dengan kemudahan awam contohnya seperti kedai dan hospital. Nak lagi ngam kalau dekat dengan highway. Haa senanglah nak ke mana-mana, jimat masa! Kalau kawan ajak lepak pun takdelah malas nak keluar sebab jauh daripada pusat bandar.

2. Fasiliti mantap

Nak beli rumah zaman sekarang ni bukanlah macam dulu. Pemaju sekarang tawarkan macam-macam kepada pembeli, antaranya fasiliti yang menarik. Jadi ikutlah kesesuaian dan keperluan rutin harian korang masa nak memilih tu. 

Contohnya kalau korang kaki gym, korang kenalah cari perumahan yang ada menyediakan fasiliti ini supaya takdelah korang bazir masa dan duit ke gym yang jauh dari rumah nanti.

3. Reka bentuk rumah yang bagus

Bukan di luaran je kena ngam, dalaman pun mestilah mengikut citarasa. Barulah cun nak deco ala Pinterest! Kalau ikutkan tak nak pening-pening dah, masuk rumah terus duduk je. Betul tak?

Ini penting terutamanya untuk korang yang baru berumah tangga, nak ruang yang luas dan sesuai untuk seisi keluarga. Mak, abah, adik-beradik nak datang berkunjung nanti pun taklah pening kepala.

Jadi kat mana nak cari rumah macam ni?

EcoWorld ada jawapan untuk korang! Pilih je antara dua lokasi strategik yang ditawarkan EcoWorld dan korang boleh duduk dengan selesa di Huni D’ Eco Ardence Setia Alam atau di Se.Ruang D’ Eco Sanctuary Kota Kemuning. Dah tak payah risau dah sebab kedua-dua lokasi perumahan high rise ni memang berdekatan dengan bank, kedai, hospital, sekolah dan lain-lain kemudahan. 

Image

Berkeluasan 1,000 kaki persegi, duduk menawarkan 3 bilik dan 2 bilik air beserta rekabentuk yang praktikal. Setiap unit kat Huni D’ Eco Ardence dan Se.Ruang D’ Eco Sanctuary ni datang sekali dengan pakej separa perabot dan peralatan rumah pintar. Wow!

Bukan tu je, kedua-dua perumahan duduk ni dilengkapi dengan 2 ruang tempat letak kereta percuma untuk setiap unit rumah. Kemudahan seperti gym, kolam renang dan dewan serbaguna pun ada guys. Tak payah susah-susah dah nak apply gym membership kat tempat lain, sewa dewan atau ruang di tempat lain untuk majlis hari jadi. 

Image

Senang cerita duduk ni umpama korang beli Musang King. Dah tahu dah kualiti memang terbaik, confirm puas hati! Jadi kalau korang nak tahu lebih lanjut lagi pasal duduk ni, boleh daftar terus dekat laman web duduk atau layari Facebook duduk sekarang juga!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 23 Jun 2020
Trending Tue, 19 Dec 2017

Kongsi Resepi Rahsia Tom Yam Ala Thai Milik Arwah Neneknya

Resepi Rahsia Tom Yam Ala Thai . katanya resepi ini milik arwah neneknya gerenti sedap dan pasti nak tambah lagi .. Apa yang menariknya.. jom kita lihat resepi dan cara masaknya.. Kalau dah cuba nanti […]

Trending Fri, 27 Dec 2019

Android Beta Users Are Getting WhatsApp Dark Mode, iOS’ Coming Soon

In 2020, we may get dark mode for everything.

Trending Mon, 27 Jan 2020

Kobe Bryant Dan Anak Maut Dalam Nahas Helikopter

Dunia kehilangan seorang lagenda!

Trending Tue, 23 Jul 2019

插画家运用「巧妙的3D技术」让平面漫画都赋予新生命!

插画家运用「巧妙的 3D 技术」让平面漫画都有了新生命,一个个跳出纸面来!

Trending Sat, 31 Mar 2018

Kegiatan Hasil Ubat Haram Dan Tiruan Dekat Kandang Babi

Sebuah kilang haram terletak di Pulau Pinang menyembunyikan ubat-ubatan haram, tiruan dan berbahaya bersebelahan lokasi kandang babi.

Trending Tue, 2 Jun 2020

PKPB: Boleh Rentas Negeri Untuk Urusan Akad Nikah, Sesi Foto Pra Perkahwinan

Berita baik buat pasangan yang ingin berkahwin..

Trending Mon, 9 Jul 2018

Kuala Lumpur’s Homeless People Receive New Life by Becoming Tour Guides

It’s a good opportunity to reduce the amount of homeless people living on the streets.

| Live TV