Featured By: Ad Ops February 22, 2019 @ 11:00am

Inilah hotel pertama di Malaysia yang diberi taraf 5 bintang oleh Forbes Travel Guide!

Baru-baru ini, perkhidmatan penarafan bintang global yang terkemuka, Forbes Travel Guide, mengumumkan pemenang bagi anugerah tahunannya yang berprestij, 2019 Star Award.

Pemenangnya terdiri daripada hotel, restoran dan spa terbaik dari serata dunia yang pihaknya sudah pun periksa dengan teliti dari segi kualiti perkhidmatan pekerja serta kemudahan yang disediakan.

Yang menariknya, satu daripadanya ialah Crockfords at Resorts World Genting, sebuah hotel dari negara kita sendiri! Wah!

Menerusi 2019 Star Award, Crockfords diberi taraf lima bintang. Kini ia adalah satu-satunya hotel di Malaysia dan satu daripada 210 buah hotel antarabangsa yang telah diberi pengiktirafan sebegini oleh Forbes Travel Guide. 

Sedutan daripada ulasan oleh Forbes Travel Guide bertulis, “Penekanan pada kemewahan dapat dilihat menerusi ketelitian yang ditawarkan, dari keselesaan dan rekaan bagi 140 buah bilik dan suite miliknya, ke perkhidmatan sempurna daripada staf yang ramah dan banyak membantu.

“Setiap penginapan menawarkan pemandangan kawasan persekitaran hotel yang bergunung-ganang, tanpa sebarang halangan. Ia membolehkan anda untuk menikmati pemandangan matahari terbit tanpa perlu bangun daripada katil.

“Walaupun ia terletak bersebelahan dengan SkyAvenue – sebuah pusat beli-belah yang juga memuatkan SkyCasino dan taman tema Skytropolis Funland – pintu masuk hotel yang tersorok memastikan bangunan ini terlindung daripada kesibukan pengunjung lain di Genting Highlands.”

Dilancarkan dua tahun lalu, Crockfords berdiri teguh di ketinggian 6,000 kaki dari paras laut. Rekaan dalamannya diinspirasikan oleh rumah agam mewah di London.

 

Ia menawarkan 111 buah bilik Superior, 18 buah Signature Suites (dengan tiga tema berlainan), dan lapan buah Junior Suites.

Kesemua biliknya dilengkapi dengan teknologi canggih yang membolehkan tetamu mengawal keadaan bilik mereka dengan hanya menekan satu butang.

Datuk Edward Holloway, naib presiden eksekutif perhotelan Resorts World Genting meluahkan rasa gembira di atas pemilihan Crockfords untuk 2019 Star Awards.

“Tetapi yang lebih penting, anugerah ini ialah bagus bukan sahaja untuk kami tetapi untuk Malaysia juga.

“Ia membuktikan bahawa Malaysia, sebagai sebuah destinasi, memiliki perkhidmatan mewah yang setaraf dengan hotel-hotel terbaik di dunia, dengan piawaian yang mencapai permintaan tinggi,” katanya.

Menurut gambar-gambar di atas, nampaknya Crockfords memang layak menerima pengiktirafan ini! Adakah anda setuju?

Lihat senarai penuh bagi pemenang 2019 Star Awards di sini.

Sumber: World Of Buzz, EdgeProp

Kredit foto: Forbes Travel Guide

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 15 May 2018

Fizi Woo Dedah Sejarah Era Revolusi Perancis 1780-an Menerusi Koleksi The Bread Winner

Koleksi The Bread Winner diinspirasikan daripada sejarah perjuangan golongan wanita semasa Revolusi Perancis 1780-an.

Trending Fri, 9 Jul 2021

Pengurangan Sewa Selama 3 Bulan Buat Peniaga Di R&R – PLUS

Berita gembira semua buat peniaga R&R

Featured Wed, 29 Jan 2020

Bagaikan mayat hidup, mangsa koronavirus di kuarantin dalam ‘keranda’

Tindakan demi keselamatan petugas paramedik dan orang awam!

Featured Thu, 19 Mar 2020

Seramik Rohana letak Malaysia di peta dunia

Setanding buatan luar negara

Trending Sun, 3 May 2020
Featured Fri, 1 Oct 2021

Boleh Teman Isteri Bersalin Bermula 4 Oktober, Ini Syarat Yang Ditetapkan Oleh KKM!

Boleh semak syaratnya ye bakal-bakal ibu/bapa sekalian

Trending Sun, 11 Apr 2021

Muncul Dengan Single Baharu, Anuar Zain Gamit Sanubari Menerusi ‘Sendiri’

Penyanyi popular, Anuar Zain kini tampil mengubat kerinduan dengan single baharu, Sendiri. Bekerjasama dengan komposer tersohor, Farouk Roman, dan penyanyi meningkat naik, Aisha Retno selaku penulis lirik, magis jelas tercipta dalam Sendiri. Gabungan nama senior […]

Trending Fri, 8 Feb 2019
Trending Tue, 29 Jan 2019

McDonald’s Celebrates Chinese New Year by Visiting Over 60 Old Folk’s Home

That’s how one should showcase the true meaning of Prosperity.

| Live TV