Trending By: Yanie Baharom September 17, 2019 @ 12:00pm

Iras wajah Lisa Surihani, Polis PBB ini buat tulang rusuk bergetar!

Skeptikal setiap kali melihat perempuan cantik, dalam fikiran timbul tanggapan harapkan wajah sahaja lawa tapi mereka tidak berkebolehan untuk melakukan itu dan ini.

Lebih memburukan keadaan apabila minda masih terus bertanggapan bahwa mereka ini hanya bersandarkan pada paras rupa semata-mata untuk mendapatkan tempat di dalam sesebuah organinasi tapi kemampuan dalam kerja, biasa-biasa saja!

Bagaimanapun hakikatnya bukan begitu bagi pemilik nama Hikma Nursya yang berasal dari Indonesia.

Jika anda melihat wajahnya mesti anda akan fikir dia merupakan seorang Instafamous ataupun selebriti terkenal. Sekali pandang, ada iras pelakon cantik Lisa Surihani!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cinta memberikan kita makna saat hidup hanya menyediakan waktu untuk bertahan.

A post shared by hikmanursyaa (@hikmanursyaa) on

Tapi jangan terkejut, pemilik wajah yang cantik ini sebenarnya ialah seorang anggota polis Pertubuhan Bangsa Bangsa Bersatu (PBB).

Mungkin dia boleh cuba menyertai lapangan seni kalau tidak lagi berminat menjadi polis PBB. Mesti ramai Penerbit yang mahu menyambarnya!

Sedikit latar belakang Hikma Nursya, 25, gadis ini telah berkhidmat bersama PBB yang berpengkalan di Bangui, Republik Afrika Tengah sejak bulan Jun 2018.

Istimewanya, Hikma sering berkongsikan gambarnya sedang bertugas buat pengikutnya di laman Instagramnya. Malah kisah gadis ini sempat tular!

Meskipun kerjayanya satu tugasan yang mencabar, namun kita dapat lihat Hikma tetap menjaga penampilan seperti gadis-gadis yang lain agar tampil sentiasa cantik dan bersedia.

Kisah ini kedengarannya remeh, namun ia boleh menjadi penguat semangat buat gadis-gadis di luar sana untuk mencuba sesuatu yang baharu.

Misalnya, wanita juga mampu untuk berada di medan perang untuk mempertahankan negara. Ianya bukan mustahil, kerana banyak sahaja kisah Srikandi yang boleh dijadikan inspirasi.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

United Nation – Garuda Bhayangkara ????????

A post shared by hikmanursyaa (@hikmanursyaa) on

Tidak kisahlah jika ada yang memandang rendah kemampuan wanita, hakikatnya wanita adalah makhluk ciptaan Tuhan yang punya kekuatan tersendiri.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 5 Jun 2018

Takut Dengan Korea Utara, Jutawan Nekad Bina Kubu Bawah Tanah!

Khafra maut apabila satu kebakaran meletus di bilik bawah tanah ketika mangsa menggali terowong di bawah rumah Beckwitt di Bethesda di sini, terletak di pinggir Washington.

Trending Thu, 5 Jul 2018

Intai Isteri Orang Sedang Mandi, Lelaki ‘Misteri’ Ditangkap

Terkejut dengan keadaan itu, wanita berkenaan terus menjerit dan suaminya yang kebetulan berada di dapur nampak suspek tergesa-gesa membuka pintu belakang rumahnya.

Featured Tue, 13 Apr 2021

“Terpaksa Berada Di Tengah Laut Berjam- Jam, Shooting 50 Hari Tanpa Henti” – Fedtri Yahya Dedah Kesukaran Penggambaran Jejak Rasul

Pengacara Jejak Rasul, Ahmad Fedtri Yahya mengakui berdepan dengan beberapa cabaran sewaktu menjalankan penggambaran di Malaysia buat kali pertama. “Ini merupakan kali pertama penggambaran di Malaysia dan kami meneroka tujuh negeri iaitu Kedah, Perak, Kelantan, […]

Trending Tue, 23 Jun 2020

Sekolah Boleh Ubahsuai Keperluan Asalkan Patuh SOP

Buat pihak sekolah dan guru-guru.

Trending Tue, 12 Feb 2019
Trending Sun, 7 Jun 2020
Trending Wed, 24 Jan 2018

Lompat Sampai Mamp*s,” Gelagat ‘Hantu Pocong’

Lompat Sampai Mamp*s,” Gelagat ‘Hantu Pocong’ Takutkan Pengguna Jalan Raya Selepas Diberkas Pihak Polis

Trending Wed, 30 May 2018

Elak Masalah Gangguan Seksual, Arab Saudi Perkenal Undang-Undang Baharu

Antaranya adalah hukuman penjara sehingga lima tahun dan denda sebanyak 300,000 riyal (RM318,126), kepada pesalah jika sabit kesalahan.

| Live TV