Trending By: Yanie Baharom September 17, 2019 @ 12:00pm

Iras wajah Lisa Surihani, Polis PBB ini buat tulang rusuk bergetar!

Skeptikal setiap kali melihat perempuan cantik, dalam fikiran timbul tanggapan harapkan wajah sahaja lawa tapi mereka tidak berkebolehan untuk melakukan itu dan ini.

Lebih memburukan keadaan apabila minda masih terus bertanggapan bahwa mereka ini hanya bersandarkan pada paras rupa semata-mata untuk mendapatkan tempat di dalam sesebuah organinasi tapi kemampuan dalam kerja, biasa-biasa saja!

Bagaimanapun hakikatnya bukan begitu bagi pemilik nama Hikma Nursya yang berasal dari Indonesia.

Jika anda melihat wajahnya mesti anda akan fikir dia merupakan seorang Instafamous ataupun selebriti terkenal. Sekali pandang, ada iras pelakon cantik Lisa Surihani!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cinta memberikan kita makna saat hidup hanya menyediakan waktu untuk bertahan.

A post shared by hikmanursyaa (@hikmanursyaa) on

Tapi jangan terkejut, pemilik wajah yang cantik ini sebenarnya ialah seorang anggota polis Pertubuhan Bangsa Bangsa Bersatu (PBB).

Mungkin dia boleh cuba menyertai lapangan seni kalau tidak lagi berminat menjadi polis PBB. Mesti ramai Penerbit yang mahu menyambarnya!

Sedikit latar belakang Hikma Nursya, 25, gadis ini telah berkhidmat bersama PBB yang berpengkalan di Bangui, Republik Afrika Tengah sejak bulan Jun 2018.

Istimewanya, Hikma sering berkongsikan gambarnya sedang bertugas buat pengikutnya di laman Instagramnya. Malah kisah gadis ini sempat tular!

Meskipun kerjayanya satu tugasan yang mencabar, namun kita dapat lihat Hikma tetap menjaga penampilan seperti gadis-gadis yang lain agar tampil sentiasa cantik dan bersedia.

Kisah ini kedengarannya remeh, namun ia boleh menjadi penguat semangat buat gadis-gadis di luar sana untuk mencuba sesuatu yang baharu.

Misalnya, wanita juga mampu untuk berada di medan perang untuk mempertahankan negara. Ianya bukan mustahil, kerana banyak sahaja kisah Srikandi yang boleh dijadikan inspirasi.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

United Nation – Garuda Bhayangkara ????????

A post shared by hikmanursyaa (@hikmanursyaa) on

Tidak kisahlah jika ada yang memandang rendah kemampuan wanita, hakikatnya wanita adalah makhluk ciptaan Tuhan yang punya kekuatan tersendiri.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 14 Feb 2019
Trending Sun, 7 Jan 2018

Aku, Suami & Anak Di Sahkan Postif HIV …

Saya rasa dunia bagai terhenti seketika apabila secara tidak sengaja menjalani ujian darah di sebuah klinik kerajaan yang kemudiannya disahkan positif HIV,

familuv Fri, 27 Sep 2019
Trending Thu, 14 Jun 2018

Jadi Mangsa ‘Love Scam’, Duit RM 128,300 Lesap

Kejadian yang berlaku di Kuala Lipis, Pahang itu bermula apabila suspek mengaku ingin memberikan mangsa berusia 20 tahun itu hadiah berupa baju, basut, beg tangan, emas putih, minyak wangi, telefon bimbit, gelang tangan, jam tangan, barang kemas dan mata wang asing bernilai USD28,000, sebagai tanda perkenalan.

Trending Tue, 5 Dec 2017

Uptown Puchong… Macam-Macam Ada!

warga Puchong dan sekitarnya! Kini korang tak perlu lagi redah arus trafik ke ibu kota lagi untuk cari port santai dan makan!

Featured Wed, 22 Apr 2020
Featured Fri, 15 May 2020
Trending Wed, 14 Nov 2018

Jijiknya! Guru Dipenjara 10 Tahun Selepas Raba Kemaluan Pelajar

Dia yang akan bersara tidak lama lagi bakal hilang kelayakan wang pencen.

| Live TV