Trending By: SGMS Enal August 13, 2019 @ 11:49am

Isteri Hamil Maut Direnjat Ketika Mandi & Suami Pula …

Malang tidak berbau. Sepasang suami isteri ditemui maut di kediaman mereka akibat terkena renjatan eletrik di bilik air.

Dalam kejadian menyayat hati di Daerah Longgang, Shenzhen, China, mangsa wanita yang hamil dikatakan sedang mandi sewaktu terkena renjatan eletrik secara tiba-tiba.

Suaminya yang cuba untuk membantu juga menemui ajal kerana turut terkena renjatan eletrik tersebut akibat tidak memakai selipar.

Kejadian malang itu disedari apabila pasangan tersebut tidak datang bekerja pada 9 Ogos, Jumaat, malah panggilan telefon mereka juga tidak dijawab.

Abang kepada mangsa lelaki yang bekerja di tempat yang sama mengambil keputusan untuk pergi ke rumah pasangan itu. Panggilan dan ketukan pintu yang tidak disahut menyebabkan dia memanjat masuk ke rumah melalui tingkap.

Alangkah terkejutnya, apabila dia mendapati adiknya terbaring di luar bilik mandi manakala adik iparnya berada di dalam bilik mandi tersebut.

Siasatan awal polis mendapati bahawa kematian pasangan itu disebabkan oleh kejutan elektrik. Si isteri disyaki terkena renjatan eletrik terlebih dahulu sebelum disedari oleh si suami yang cuba membantu.

Menurut rakan pasangan itu, kedua-dua mangsa berusia lingkungan 30-an dan berasal dari Hunan. Mereka mempunyai anak perempuan berusia dua tahun yang ditinggalkan di kampung halamannya dan isterinya sedang mengandungkan anak kedua.

Menurut seorang jiran kepada pasangan itu, malam sebelum kejadian dia merasakan terdapat kejutan elektrik di pintu bangunan. Malah, dia turut mendengar suara tangisan meminta tolong dari jam 8 hingga 9 malam tetapi menyangka suara tersebut datang dari televisyen.

Sumber : orientaldaily

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 16 Nov 2017

12 Tahun Mak Meninggal, Jenazah Mak Masih Elok Cukup Sifat

12 tahun tapi jenazah masih lagi sempurna dari sifat, kain kapan mahu pun tiada bau . Apakah perbuatan yang Ibu Amina Jasmine lakukan hingga mendapat kelebihan seperti ini

Featured Thu, 16 Apr 2020
Trending Mon, 20 Sep 2021

Pangkor, Redang, Tioman Dijangka Dibuka Dalam Masa Terdekat

Selepas Pulau Langkawi dibuka kepada orang ramai semenjak 16 September lalu, Pulau Pangkor, Pulau Redang dan Pulau Tioman pula menjadi antara destinasi pelancongan yang dijangka akan dibuka dalam masa terdekat. Menurut Menteri Pelancongan, Seni dan […]

Trending Thu, 28 Dec 2017

Ibu Kepada 3 Orang Anak Gantung Diri Di Dalam Bilik

Cekik anak perempuannya sampai mati, ibu kepada 3orang anak gantung diri di dalam bilik

Trending Sat, 6 Jul 2019

Terkena Bom Ikan Di Semporna, 2 Maut

Dua Pelancong Dan Penyelam Skuba Maut Disyaki Terkena Bom Ikan Di Semporna

Trending Wed, 28 Nov 2018
Trending Sun, 6 May 2018

Comel! Keluarga Diraja Britain Kongsi Gambar Putera Louis

Kedua-dua gambar itu diambil di Istana Kensington oleh ibunya Kate, isteri Putera William yang juga cucu kepada Ratu Elizabeth.

Trending Thu, 15 Mar 2018

我不追剧,只追你!必学13句「神级情话」

每当喜欢上一个人,就会使出千奇百怪的方式,想要逗对方开心。比起送昂贵的礼物,幽默的话术是能轻易打中内心的选择,近年社群媒体上疯传「干话搭讪术」影片,用出其不意的语句,就能让别人肉麻到脸红心跳!

Trending Tue, 24 Dec 2019

‘Sayap’ Terawal Superman Dilelong Hampir RM1 Juta

Sayap pertama yang digunakan dalam Superman

Trending Fri, 21 Dec 2018

Miliki Nama ‘Trump’, Kanak-Kanak Ini Minta Tukar Nama

Hanya Kerana Miliki Nama ‘Trump’, Kanak-Kanak Ini Minta Tukar Nama

| Live TV