Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Trending By: Padin February 8, 2021 @ 3:42pm

Isu Campak Barang Pelanggan: “Mana Pergi Sifat Amanah & Tanggungjawab?” – Siti Sarah

Penyanyi Siti Sarah Raissuddin menyuarakan pendapat mengenai video viral melibatkan pekerja syarikat kurier yang dilihat membaling barang-barang pelanggan.

Bersuara dari perspektif seorang usahawan, Sarah yang mempunyai jenama kosmetik dan tudung sendiri itu mengakui sedih apabila melihat barang pelanggan dilakukan sedemikian rupa.

“Allah… Mana pergi sifat amanah dan tanggungjawab ketika menjalankan kerja? Sarah yang tengok ni pun sedih sangat barang-barang dibeli hasil titik peluh dicampak dan dibaling.

“Kalau ada masalah sekalipun, janganlah sampai kita merosakkan barang yang bukan kepunyaan dan hak kita,” tulis Sarah.

Sarah berkongsi semula potongan video tular di laman Instagram miliknya.

Namun begitu, Sarah percaya pasti ada perkara lain yang berlaku yang menjadi penyebab kejadian terbabit.

“Tapi, mesti ada sebab kenapa mereka bertindak demikian. Apa yang Sarah baca tadi, katanya ada problem sikit dari segi komisyen? Wallahualam.

“Hmmm… Tak tahu apa cerita sebenarnya, tapi tak best juga untuk mereka yang bekerja kalau melibatkan komisyen ni,” katanya.

Tambah pemilik jenama Loveta dan Ratasya Cosmetics ini lagi, majikan dan pekerja harus duduk berbincang terlebih dahulu sekiranya timbul sebarang masalah.

“Kalau ada masalah, duduk berbincang dulu majikan dan pekerja, janganlah buat macam tu sebab barang-barang tu semua tak salah tau!

“Kesian pembeli yang menanti penuh sabar nak dapat parcel dekat rumah. Sarah harap pihak majikan segera ambil tahu isu ini dan sentiasa mengambil maklum masalah dan keluhan pekerja.

“Sarah doakan yang terbaik buat semua.. Harapnya barang yang dicampak itu bukan barang @lovetahq. Kesian customer Sarah yang tunggu dengan penuh sabar tu,” katanya lagi.

ARTIKEL BERKAITAN: Isu Baling Barang Pelanggan, Pekerja Mohon Maaf Kepada Seluruh Rakyat Malaysia

Terdahulu, video berdurasi 57 saat yang dimuat naik di laman sosial secara meluas itu mencetuskan kebimbangan ramai pihak.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 22 May 2019
Trending Thu, 21 Dec 2017

《屿你同在》赈灾活动 善款总额突破10万零吉

大马创作才子伍家辉和歌手Victor 李俊颉早前因家乡槟城水灾而发起的『屿你同在』赈灾活动,在短短的一个月内所筹获的善款突破10万零吉!

Trending Thu, 20 Sep 2018

Usus Wanita Ini Luka Gara-Gara Suka Makan Ramen

Lagi bahaya kalau anda makan Ramen hari-hari!

Trending Mon, 23 Sep 2019

感情影响性次数!这时期情侣天天战

「性爱」是伴侣关系中相当重要的一环,彼此间透过身体交流接触过程中,往往会让彼此的关系更亲密。不过因每个人性需求的不同,和另一半「爱爱」的次数也有差距。

Trending Tue, 13 Aug 2019

8月13日!今天是「国际左撇子日」

8月13日是国际左撇子日(International Left Handers Day)是全世界所有左撇子的节日。

Trending Thu, 15 Nov 2018

Digigit Monyet ‘Samseng’, Bayi 12 Hari Maut

Bayi itu digigit di bahagian kepala dan ditinggalkan ketika dikejar orang ramai bersenjata batu dan kayu.

Trending Mon, 14 Dec 2020

Perdana Menteri Arah Bekalan Vaksin Ditambah Sehingga 70%

Semoga ini yang terbaik buat rakyat Malaysia

Trending Wed, 21 Apr 2021

Buka Restoran Kala Pandemik Melanda, Haziq Hussni Percaya Dengan Ketetapan Rezeki

Pengacara dan penyampai radio Hot FM, Haziq Hussni yang baru sahaja membuka perniagaan restoran percaya dengan ketetapan rezeki. Membuka restoran Jom Kono di SS15 Subang Jaya kala pandemik, Haziq percaya dengan kualiti makanan yang disediakan. […]

Trending Thu, 14 Nov 2019

| Live TV