Trending By: Padin March 31, 2021 @ 2:18pm

Jadi Artis Termuda Def Jam Malaysia, Kowachee Muncul Dengan Single Pap Tapom

Bakat cilik, Putri Armani, atau lebih dikenali sebagai Kowachee, menjadi nama baru yang tidak asing dalam dunia hiburan.

Kowachee bermula sebagai atlet gimnastik artistik Selangor pada usia 4 tahun dan mewakili negeri tersebut sehingga dia berusia 8 tahun.

Kemudiannya, Kowachee secara rasmi memulakan karier sebagai penari, yang membawanya ke banyak acara lantas menjadikannya wajah yang popular dalam beberapa rancangan TV sebelum dinobatkan sebagai juara program reality kanak-kanak di sebuah stesen berbayar tahun lalu.

Keperibadiannya yang ceria berserta kemahiran menari yang mengagumkan menjadikan Kowachee sangat disukai di Instagram dan sehingga kini, Kowachee telah mengumpul hampir 70,000 pengikut!

Penghibur berbakat ini amat teruja untuk menyambut tahun 2021 dengan pelancaran single debutnya, Pap Tapom, yang dihasilkan dan ditulis oleh produser muzik terkenal di dunia, Bryan B bersama Sophia Liana; salah seorang ahli kumpulan De Fam.

Baru berusia 12 tahun, Kowachee adalah artis rakaman paling muda yang pernah ditandatangani oleh Def Jam Malaysia.

“Pada tahap profesional, Kowachee adalah artis rakaman termuda yang pernah saya bekerjasama.

“Dia baru berusia 11 tahun ketika merakam lagu tersebut dan saya masih terfikir betapa berbakatnya dia. Hanya beberapa orang saja yang dilahirkan untuk menjadi penghibur, dan Kowachee adalah salah seorang daripada mereka,” kata Bryan.

Sebelum ini, Bryan pernah bekerjasama dan menghasilkan muzik untuk Fazura, BATE, Simon Webbe, Guy Sebastian dan De Fam.

Sophia selaku mentor rap kepada Kowachee menambah, mereka ingin menghasilkan lagu yang sesuai dengan usia Kowachee.

“Kami mahu lagu ini menjadi sesuatu yang menyeronokkan, yang dapat anda nikmati, dan yang paling penting, yang mencerminkan tenaganya yang bersemangat,” kata Sophia.

Kebanyakan orang mengenali Kowachee sebagai seorang penari, tetapi sebenarnya dia juga menggemari muzik dan gemarkan rap.

“Pap Tapom dipilih sebagai single pertama kerana bunyinya mengingatkan saya pada satu permainan yang biasa kita mainkan dengan tangan ketika kecil, dan ia juga kedengaran seperti langkah-langkah yang kita buat ketika kita menari!

“Saya berterima kasih kepada Universal Music Malaysia dan Def Jam Malaysia kerana mempercayai saya, dan untuk semua usaha keras yang dilakukan oleh semua orang.

“Saya harap semua orang akan suka lagu baru saya sepertimana saya suka membuatnya bersama Uncle Bryan dan Kak Sophia!” katanya lagi.

Pap Tapom kini boleh didengari di semua pelantar digital Spotify, Apple Music, Joox, KKBOX, YouTube Music dan Deezer, sementara video lirik boleh mula ditonton di saluran YouTube KowacheeVEVO.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 11 Jul 2019
Trending Wed, 14 Apr 2021

Ini Tanda-Tanda Amalan Puasa Anda Diterima

Semoga kita sentiasa istiqamah..

Trending Sat, 30 Jun 2018

Nikah Hanya ‘Ikat’ Tanda, Isteri Ketiga Masih Bersama Keluarganya

Saya mengenali isteri ketiga sudah lama dan saya menyembunyikan pernikahan ini untuk mengelakkan terjadinya perselisihan faham bagi dua isteri lain.

Trending Mon, 20 Aug 2018

Atlet Taekwondo Yap Khim Wen Sumbang Pingat Pertama Buat Malaysia. Tahniah!

Kejayaan Khim Wen menamatkan kemarau pingat selama 16 tahun kem taekwondo negara di pentas Sukan Asia sejak gandingan Lee Pei Fen dan Lee Wan Yuen merangkul gangsa dalam acara kyorugi wanita pada edisi 2002 di Busan, Korea Selatan.

Trending Sat, 7 Apr 2018

Bekas Teman Lelaki Kylie Jenner Gesa Buat Ujian DNA, Percaya Stormi Adalah Anaknya

Kylie digesa membuat ujian paterniti (DNA) selepas bekas teman lelakinya, penyanyi rap Tyga menuntut Kylie berbuat demikian kerana merasakan bayi yang diberi nama Stormi itu sebenarnya adalah anaknya.

Trending Fri, 19 Jun 2020
Trending Fri, 5 Jul 2019

Ingat Ponteng Di Denda Melutut Atas Bara Kayu

Si Ibu arag anak supaya melutut diatas kayu api yang sedang dibakar . Aduh kesiannya!

Trending Tue, 24 Nov 2020
Trending Thu, 9 Jul 2020

| Live TV