Trending By: Padin November 10, 2021 @ 7:39pm

“Jangan Tersepak Tersungkur Jatuh…” – Risau Penonton Gelak, Nam Ron Teruja Jadi Model Catwalk

Pelakon berbakat besar, Nam Ron, 52, meluahkan rasa teruja apabila pertama kali beraksi di pentas peragaan dalam acara Kuala Lumpur Fashion Week (KLFW) 2021 yang berlangsung pada Ahad lalu.

Berpeluang memperagakan pakaian jenama Neonate Clothing yang disokong disokong Kamya Glow, pemilik nama sebenar Shahili Abdan itu berbesar hati dan merasakan pengalaman menjadi model catwalk di pentas besar adalah satu pengalaman pertama yang menyeronokkan.

“Sejujurnya, saya tak pernah buat modelling lagi. Selalu tengok sahaja. Sebenarnya, saya memang dari dulu lagi tengok fashion show, saya sendiri tak tahu kenapa… Mungkin kerana ia pun satu bentuk persembahan juga yang menyeronokkan.

“Bila nak beraksi tu, saya risau penonton akan gelak, adakah cara jalan saya betul atau tidak? Jangan tersepak kaki, tersungkur jatuh di situ. Itu merupakan perkara yang membuatkan saya bimbang dan saya akan cuba untuk berhati-hati.

“Bagaimanapun, apabila masuk ke lorong ‘runway’ kedua, keyakinan itu muncul dan saya tak rasa kaku sangat. Sebenarnya, saya tak ada latihan pun, saya buat sahaja.Perkara ini baru untuk saya dan ia menyeronokkan,” katanya.

Nam Ron juga menegaskan usia bukanlah menjadi penghalang untuknya menceburi bidang yang sering disertai oleh golongan muda.

“Mudah untuk saya katakan bahawa usia hanyalah terletak pada nombor sahaja. Saya sentiasa meletakkan diri sama baya dengan orang muda dan berjiwa muda serta banyak bergaul dengan mereka.

“Walaupun dekat belakang pentas macam saya seorang je yang berusia, yang lain muda-muda belaka, tapi saya okay sebenarnya. Dengan mereka yang sebaya pun berkawan juga, cuma saya lebih rapat dalam kelompok umur sedemikian, sebab itu jiwa saya suka pada benda yang orang muda buat.

“Tak salah nak bercampur, dengan tua ke, muda ke, sepatutnya tak ada jurang atau halangan sebab kita pun haruslah sentiasa tahu apa berlaku di sekeliling kita,” katanya lagi.

Selain Nam Ron, koleksi 30 rekaan yang diberi nama Noir itu turut dipersembahkan oleh barisan ‘muse’ lain iaitu Abdul Latif Romly, Sabronzo (Dolla), Sissy Iman, Yonny Boii, jurusolek Bosco Ryzal dan Aidil Maula.

Kerjasama di antara Kamya Glow dan Neonate Clothing turut selari dengan matlamat yang mana kecantikan bukan sahaja untuk luaran tetapi perlu penjagaan dari dalaman.

Malah kolaborasi unik di KLFW 2021 ini juga sebagai menyokong semangat ‘Support Lokal’ dan tindakan di luar kotak menjadi pemangkin idea kolaborasi di antara dua jenama ini.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 21 Feb 2018

Bimbang Masa Depan Elfira, Punca Sufian dan Elfira Putus Tunang???

Penyanyi  Sufian Suhaimi dan Elfira Loy, sah putus tunang! dan berita duka cita itu disahkan sendiri oleh ibu Elfira, Filzah Yusof, 52.

Trending Wed, 21 Oct 2020

Hanya 10 Peratus Pekerja Dibenarkan Bertugas

Bukan semua kena work from home okay!

Trending Thu, 1 Mar 2018

3 Jenis Tumbuhan Boleh Menghalau Tikus Dari Rumah

Tak sangka tumbuhan diluar sana banyak kebaikan dalam membantu kehidupan seharian terutama menghalau cik tikus keluar dari rumah.

Trending Sun, 14 Feb 2021

“Saya Tak Tahu Apa Yang Bakal Jadi Nanti” – Nabila Razali Bersedia Dengan Segala Kemungkinan AJL35

Penyanyi Nabila Razali yang kini giat menjalani persiapan untuk ke pentas akhir Anugerah Juara Lagu 35 (AJL35) bersedia dengan segala kemungkinan yang bakal terjadi ketika menyanyikan lagu Peluang Kedua. Pernah melalui isu yang kurang menyenangkan […]

Trending Tue, 10 Apr 2018

神人改图!如果超级英雄是「中国摊贩」网友笑惨

这年头超级英雄电影当道,英雄们的独特个性与能力,都让影迷留下深刻印象。如果把这些英雄放到中国的庶民生活中呢?中国网友「青红造了个白」就进行神改图,意外无违和的画面太搞笑了!

Trending Sun, 19 Nov 2017

Kereta Api Bergerak Awal 20 Saat, Tsukuba Express Mohon Maaf

Tsukuba Express Mohon Maaf keran keretapi berlepas awal 20 saat dari yang dijadualkan

Hiburan Fri, 20 Aug 2021

Tampil 2 Single Baharu Dalam Tempoh 2 Minggu, Zynakal Tak Rasa ‘Membazir’

Tampil dua single baharu dalam tempoh dua minggu, penyanyi rap Zynakal tidak merasakan tindakan terbabit sebagai satu ‘pembaziran’. Zyn atau nama sebenarnya, Muhammad Raziq Rosli mengeluarkan single Sayang Aku Tanya Apa Khabar kolaborasi bersama Dayang […]

Featured Fri, 9 Apr 2021

Tindakan Tegas Diambil Jika Palsukan Dokumen Rentas Negeri – Ismail Sabri

Berikutan isu borang rentas negeri yang tular di media sosial baru – baru ini, Menteri Kanan Keselamatan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob mengeluarkan amaran supaya mana-mana pihak tidak memalsukan dokumen rentas negeri. “Orang awam perlu […]

Trending Tue, 22 Jan 2019

Wanita ini dikenakan caj RM94 oleh pemandu teksi, padahal tambang Grab hanyalah RM13

Untuk perjalanan sejauh 15km, memang tidak masuk akal!

Trending Sat, 1 Sep 2018

DBKL Tutup Tasik Titiwangsa Setahun

Pengunjung tidak perlu khuatir memandangkan DBKL turut menyediakan laluan khas bagi mereka yang ingin melakukan aktiviti joging di sekeliling kawasan taman.

| Live TV