Trending By: Padin November 10, 2021 @ 7:39pm

“Jangan Tersepak Tersungkur Jatuh…” – Risau Penonton Gelak, Nam Ron Teruja Jadi Model Catwalk

Pelakon berbakat besar, Nam Ron, 52, meluahkan rasa teruja apabila pertama kali beraksi di pentas peragaan dalam acara Kuala Lumpur Fashion Week (KLFW) 2021 yang berlangsung pada Ahad lalu.

Berpeluang memperagakan pakaian jenama Neonate Clothing yang disokong disokong Kamya Glow, pemilik nama sebenar Shahili Abdan itu berbesar hati dan merasakan pengalaman menjadi model catwalk di pentas besar adalah satu pengalaman pertama yang menyeronokkan.

“Sejujurnya, saya tak pernah buat modelling lagi. Selalu tengok sahaja. Sebenarnya, saya memang dari dulu lagi tengok fashion show, saya sendiri tak tahu kenapa… Mungkin kerana ia pun satu bentuk persembahan juga yang menyeronokkan.

“Bila nak beraksi tu, saya risau penonton akan gelak, adakah cara jalan saya betul atau tidak? Jangan tersepak kaki, tersungkur jatuh di situ. Itu merupakan perkara yang membuatkan saya bimbang dan saya akan cuba untuk berhati-hati.

“Bagaimanapun, apabila masuk ke lorong ‘runway’ kedua, keyakinan itu muncul dan saya tak rasa kaku sangat. Sebenarnya, saya tak ada latihan pun, saya buat sahaja.Perkara ini baru untuk saya dan ia menyeronokkan,” katanya.

Nam Ron juga menegaskan usia bukanlah menjadi penghalang untuknya menceburi bidang yang sering disertai oleh golongan muda.

“Mudah untuk saya katakan bahawa usia hanyalah terletak pada nombor sahaja. Saya sentiasa meletakkan diri sama baya dengan orang muda dan berjiwa muda serta banyak bergaul dengan mereka.

“Walaupun dekat belakang pentas macam saya seorang je yang berusia, yang lain muda-muda belaka, tapi saya okay sebenarnya. Dengan mereka yang sebaya pun berkawan juga, cuma saya lebih rapat dalam kelompok umur sedemikian, sebab itu jiwa saya suka pada benda yang orang muda buat.

“Tak salah nak bercampur, dengan tua ke, muda ke, sepatutnya tak ada jurang atau halangan sebab kita pun haruslah sentiasa tahu apa berlaku di sekeliling kita,” katanya lagi.

Selain Nam Ron, koleksi 30 rekaan yang diberi nama Noir itu turut dipersembahkan oleh barisan ‘muse’ lain iaitu Abdul Latif Romly, Sabronzo (Dolla), Sissy Iman, Yonny Boii, jurusolek Bosco Ryzal dan Aidil Maula.

Kerjasama di antara Kamya Glow dan Neonate Clothing turut selari dengan matlamat yang mana kecantikan bukan sahaja untuk luaran tetapi perlu penjagaan dari dalaman.

Malah kolaborasi unik di KLFW 2021 ini juga sebagai menyokong semangat ‘Support Lokal’ dan tindakan di luar kotak menjadi pemangkin idea kolaborasi di antara dua jenama ini.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 24 Dec 2019

RM100,000 Could Be Fined If Caught Hawking Along The Traffic Lights, But This Shows How Bad Our Economy Is

If the root problem isn’t solved, treating its shoots won’t do the job.

Trending Thu, 26 Jul 2018

英国艺术家「用色铅笔」绘制宫崎骏动画人物

日本动画之神宫崎骏的作品风靡全球,亲切的画风、丰富的想像力让他的动画几乎每一部都堪称经典,全球的网友们也常常以他的动画人物为创作主题……

Trending Tue, 14 Jul 2020
Featured Wed, 25 Jan 2023

Wajah Adik-Beradik Seiras, Lockscreen Syida Melvin Berjaya Dibuka Guna Wajah Syafiqa Melvin

Usahawan dan model, Syida Melvin terkejut apabila ‘lockscreen’ telefonnya boleh dibuka oleh kakaknya, Syafiqa Melvin melalui Face ID. @bonnorhidayah dah kata memang muka depa sama sampai lockscreen pun tak boleh beza muka sama 🤣 #adikberadikthemelvin

Trending Sat, 8 May 2021

Semua Bazar Ramadan, Aidilfitri DiTUTUP Mulai Isnin

Semoga urusan para peniaga dipermudahkan

Featured Tue, 7 Feb 2023

| Live TV