Trending By: Padin April 27, 2022 @ 2:52pm

Jom Menyimpan! Nikmati Hadiah Menarik Dengan Menabung Di Simpan SSPN Aidilfitri ini

Budaya mengumpul duit raya pasti menjadi detik terindah yang sentiasa dinantikan oleh anak-anak setiap kali tiba hari raya.

Duit yang terkumpul kadang kala mampu mencecah ratusan malah ribuan ringgit sedikit sebanyak mengukir senyuman di wajah mereka.

Dalam fikiran, sudah terbayang mainan yang bakal dibeli atau perkara yang ingin dilakukan menggunakan duit berkenaan.

Jadi sebagai ibu bapa, kita hendaklah memupuk ilmu mengenai simpanan sejak mereka kecil supaya anak-anak peka dan bijak menguruskan wang sekali gus celik dalam merancang kewangan apabila dewasa kelak.

Paling mencuit hati di hari raya, ada sahaja gelagat nakal adik beradik yang saling mengusik mahu berkongsi hasil duit raya terkumpul tetapi malang umur sudah melepasi had pemberian duit raya.

Adakah anda pernah mengalami situasi sebegini ketika perayaan Aidilfitri? Pasti anda dapat memahaminya selepas menonton video Raya daripada Perbadanan Tabung Pendidikan Nasional (PTPTN) sempena kempen Jom Beraya, Jom Menyimpan 2022.

Kempen Jom Beraya, Jom Menyimpan 2022 diteruskan pada tahun ini sebagai tanda penghargaan kepada rakyat Malaysia kerana memilih Skim Simpanan Pendidikan Nasional (Simpan SSPN) sebagai pilihan utama untuk simpanan semasa musim perayaan.

Kempen Jom Beraya, Jom Menyimpan 2022 dianjurkan di Peringkat Negeri yang menawarkan hadiah keseluruhan berjumlah hampir RM160,000.

Ia terbuka kepada semua pendeposit Simpan SSPN iaitu Simpan SSPN Prime dan Simpan SSPN Plus bermula 15 April sehingga 31 Mei 2022.

Setiap negeri menawarkan hadiah menarik kepada 22 pemenang bertuah iaitu TV Pintar 4K 50 inci, vakum tanpa wayar, seterika wap dan duit raya bernilai RM200.

Untuk menyertai kempen ini, pendeposit hanya perlu membuat simpanan bersih serendah RM50 dalam tempoh kempen dan akan layak mendapat satu cabutan secara automatik.

Pendeposit perlu memastikan akaun kekal aktif (akaun tidak ditutup) dan tidak membuat pengeluaran sepanjang tempoh pengekalan bermula 1 Jun sehingga 30 Jun ini daripada mana-mana akaun yang didepositkan dalam tempoh kempen.

Pendeposit Simpan SSPN yang menyertai kempen ini bukan sahaja berpeluang untuk memenangi hadiah yang menarik, malah akan menikmati pelbagai manfaat dan keistimewaan Simpan SSPN yang disediakan seperti pelepasan taksiran cukai pendapatan ke atas simpanan bersih sehingga RM8,000 setahun, perlindungan takaful, simpanan dijamin kerajaan, dividen yang kompetitif dan patuh syariah.

Lebih menarik, Simpan SSPN Plus turut menawarkan manfaat tambahan seperti perlindungan takaful yang komprehensif sehingga RM1.2 juta dan khairat kematian bagi pendeposit, pasangan dan lima orang anak.

Manakala, Simpan SSPN Prime pula menawarkan Geran Sepadan sehingga RM10,000 untuk keluarga berpendapatan bulanan tidak melebihi RM4,000 sebulan dan anak diterima dan mendaftar masuk ke Institusi Pengajian Tinggi (IPT).

Pembukaan akaun atau penambahan deposit Simpan SSPN boleh dibuat dengan lebih mudah, cepat dan selamat secara dalam talian melalui www.lovesspn.com atau melalui aplikasi mudah alih myPTPTN.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 16 Mar 2018

Bijak dan Popular, Ini Senarai 8 Selebriti Tempatan Yang Pernah Mendapat Keputusan Cemerlang SPM!

Istimewa sempena bahang result SPM, Hijab & Heels  menyenaraikan kembali 8 selebriti dan anak selebriti yang pernah mendapat keputusan cemerlang dalam SPM!

Trending Wed, 9 May 2018

Grab Bakal Sorok Destinasi Penumpang Dari Driver

Grab Philippines dah mengalaminya , harap di Malaysia tidak akan berlaku sebegini

Trending Mon, 25 Jan 2021

Pernah Berlakon Drama Bersiri Popular, Aktres Song Yoo Jung Dilaporkan Meninggal Dunia

Sedihnya..min dulu suka tengok drama korea school 2017 tu😭

Trending Fri, 20 Apr 2018

Fesyen Tudung Bawal Pocong Kini Menjadi Pilihan Hijabista. Laku Habis!

Agaknya anda berani tak cuba gaya tudung bawal pocong di pagi Syawal?

Trending Tue, 25 Jan 2022

“In Tears From The Start” – Angkat Kisah Ibu & Arwah Bapa Uyaina Arshad, Netizen Sebak Tonton MV Hingga Akhir Waktu

Pengacara Uyaina Arshad dan suaminya, penyanyi Raja Syahiran berkolaborasi untuk menulis sebuah lagu berjudul Hingga Akhir Waktu. Naskhah yang kini disiarkan di saluran YouTube Uyaina Arshad itu mengangkat kisah ibu dan arwah bapa Uyaina. “Hingga […]

Trending Fri, 15 Dec 2017

Ular Yang Di Sangka Jinak Tetapi..

Remaja berasal Bojongsoan, Indonesia meninggal dunia selepas dipatuk ular kesayangannya…aduhai.

Trending Sun, 29 Jul 2018

Malaysia Has Highest Diabetes Rate in Asia

We’re also part of the highest in the world.

Program TV Mon, 18 May 2020

| Live TV