Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Trending By: SGMS Faida March 30, 2018 @ 4:22am

Jual Gadis Bawah Umur, Graduan Perubatan Dipenjara 10 Tahun

Tergamak seorang lelaki melacurkan seorang gadis bawah umur! Akhirnya seorang graduan perubatan ke penjara akibat perbuatan jijik kerana kesalahan hidup atas hasil persundalan seorang kanak-kanak berusia 14 tahun.

Hakim, Yong Zarida Sazali menjatuhkan hukuman 10 tahun dikenakan ke atas Khairul Azzuar Yusoff dengan satu sebatan oleh Mahkamah Jenayah Seksual Kanak-Kanak, semalam.

Lelaki berusia 30 itu mengaku hidup daripada hasil persundalan kanak-kanak bawah umur di Berjaya Times Square Hotel dan Servis Apartment, Jalan Imbi, pukul 2 sehingga pukul 3.30 petang pada 26 Januari 2017.

Bagi perbuatan itu, tertuduh didakwa mengikut Seksyen 372A(1) Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara maksimum 15 tahun dan sebat, jika sabit kesalahan.

Tertuduh sebelum ini mengaku tidak bersalah, namun menukar pengakuannya kepada bersalah selepas pihak pendakwaan memanggil tujuh saksi memberi keterangan.

Timbalan Pendakwa Raya, Jasmee Hameeza Jaafar memohon mahkamah mengenakan hukuman setimpal kerana tertuduh hanya membuat pengakuan selepas beberapa saksi selesai memberi keterangan.

“Ini adalah kesalahan serius, bukan sahaja salah dari segi undang-undang, malah dari sudut agama dan membabitkan kanak-kanak.

“Tertuduh adalah seorang yang bijak dan sebagai orang dewasa sepatutnya boleh membuat pertimbangan antara salah dan benar. Apa juga alasan untuk dia menawarkan khidmat seks bukanlah untuk tertuduh mengambil kesempatan,” hujahnya.

Sementara itu, tertuduh yang diwakili peguam Suzanawati Ismail, merayu dikenakan hukuman ringan kerana telah insaf dan memohon diberikan pilihan kedua.

“Tertuduh adalah penuntut dalam jurusan perubatan dan pembedahan. Tertuduh bersedia menawarkan kepakarannya untuk banduan yang berada di dalam penjara.

“Tertuduh juga telah dibuang keluarga dan masa depannya musnah,” katanya.

Tambah peguam itu, mangsa dalam kes itu mencari tertuduh untuk mendapatkan wang dan menggunakan wang yang diperoleh bagi membeli barangan.

“Mangsa kini bebas, sedangkan tertuduh berada di penjara menghabiskan masa mudanya,” katanya.

Berdasarkan fakta kes, ketika tangkapan dilakukan, mangsa dilihat sedang menunggu seseorang, berada di pekarangan pusat beli-belah berkenaan.

Hasil siasatan, remaja itu mengesahkan dia melakukan aktiviti pelacuran selepas ditawarkan oleh tertuduh, selain mendakwa dilanggan oleh dua lelaki pada 26 Januari 2017 antara jam 2 sehingga jam 3.30 petang di tempat kejadian.

Mangsa juga mendakwa mendapat bayaran khidmat seks yang diberikan oleh pelanggan tetapi dibayar kepada tertuduh.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 8 May 2020
Trending Thu, 25 Oct 2018

Video Remaja 16 Tahun Viral Di Laman Sosial, Mangsa Nekad Lapor Polis

Difahamkan, kejadian yang berlaku di tandas sebuah pusat sukan di Mak Mandin, Butterworth.

Featured Mon, 21 May 2018
Trending Thu, 9 Apr 2020
Featured Sat, 10 Apr 2021

“Bantu Usahawan Luaskan Peniagaan..” – Kempen Salam Sayang Ramadan TV3 Suntik Semangat Ramai

Rangkaian Televisyen Media Prima (MPTN) tampil dengan Kempen Salam Sayang menerusi siaran langsung di TV9 malam tadi. Mengangkat tema Salam Sayang, tema ini merupakan kesinambungan kepada Setulus Ikhlas yang dibawakan pada tahun lalu. Tahun ini, […]

Trending Wed, 4 Jul 2018

TERKINI : Najib Razak Diwakili 7 Peguam Bela

Datuk Seri Najib Razak dilihat bakal diwakili oleh barisan 7 peguam bela yang diketui oleh peguam kanan , Tan Sri Dr Muhammad Shafee Abdullah. 

Trending Mon, 5 Oct 2020

Lesen Memandu Boleh Diperbaharui Secara ‘Online’ Mulai 16 Oktober

Kan senang tak payah susah susah beratur kat kaunter

Trending Tue, 23 Jun 2020
Trending Thu, 18 Feb 2021

| Live TV