Trending By: SGMS Faida February 16, 2018 @ 5:57am

JUMPA DOMPET DI PETRONAS, LIHAT APA LELAKI INI LAKUKAN!

Bayangkan sedang kamu sibuk ‘melepas hajat’ di tandas awam, tiba-tiba…eh eh, ada wallet lah!

Dengan penuh debaran, kamu buka wallet itu. Wow, kepingan duit RM 50 begitu tebal, bertambah nervous dibuatnya!

Agak-agak apa yang kamu lakukan jika situasi ini terjadi pada diri kamu?

A) Serahkan pada kaunter

B) Simpan & ambil terus

C) Letak balik wallet ke tempat asalnya

ATAU

D) Cari pemilik asal wallet berkenaan

Macam brother di atas ini, sikap jujur yang ditunjukkannya wajar kita contohi! Pemilik akaun Facebook bernama Muhammad Izz Aryan ini menjumpai wallet di Petronas KLIA lalu bertindak memuat naik status untuk mencari pemilik asal! Syabas dik, mulia sungguh hati kamu…

Dalam status berkenaan, Izz meminta rakan-rakan di laman Facebook beliau untuk menjejaki pemilik wallet berkenaan dan meminta status itu diviralkan. Hasilnya? Lihat gambar di atas.

Status yang mendapat ratusan like di Facebook itu berjaya menemukan dengan pemilik asal wallet selepas dua jam. Nampak tak betapa prihatinnya rakyat Malaysia? Tahniah Encik Izz, kami bangga dengan kejujuran kamu. Keep it up, bro!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 19 Sep 2019

‘Cinderella Latte’ From Starbucks’ Secret Menu Might be the Next ‘Pumpkin Spice Latte’

Two of our favourite things combined; coffee and Disney! Now that is a dream come true.

Trending Mon, 13 Aug 2018

Jaga-Jaga! Cuaca Panas Sehingga September Depan

Pada September, kebanyakan tempat di Semenanjung Malaysia dijangka menerima jumlah hujan pada paras normal antara 150mm dan 250mm.

Trending Wed, 29 Apr 2020
Contest Mon, 6 Apr 2020

Trending No. 1, MK K-Clique Bikin ‘Pecah’ Pentas ICSYVMY3?

Pergh! Siapa dah tengok episod ni, memang power lah dik!

Trending Fri, 15 May 2020

PKP Dilaksana Semula Pada Hari Raya Ini?

Nampaknay ramai yang bersetuju PKP dilanjutkan

Trending Thu, 5 Dec 2019

Paus Sperma Ditemui Mati Terdampar

Derita Perut Dipenuhi 100 Kg Sampah Sarap

Trending Tue, 16 Jul 2019

Tertusuk Penyedut Minuman Besi DiMata & Tembus DiOtak

Terkejut melihat penyedut minuman itu tertusuk matanya dan menembusi kepalanya

Trending Tue, 22 Jan 2019

办年货「最佳打卡地点」陪家人又可以拍美照

时下超夯办年货的打卡景点!就连主播叶剑锋都拍得疯狂,你又怎能错过呢?

Trending Wed, 15 Apr 2020

| Live TV