Trending By: Salma Syahbuddin June 4, 2021 @ 12:44pm

“Kalau Mahu Glamor & Menang Award Je, Lupakan!”- Nabila Huda Offer ‘Free Class’ Buat Influencer

Kalau sebelum ini ramai yang tidak berpuas hati dan mempertikaikan pembabitan beberapa influencer dalam bidang lakonan, termasuklah beberapa selebriti tanah air mahupun netizen.

Justeru itu, pelakon dan dramatis hebat Nabilah Huda terpanggil untuk berkongsi sedikit ilmu mengenai perkara ini menerusi hantaran di laman instagram dan Twitter  miliknya.

Bukan itu sahaja, beliau juga bakal menyediakan kelas lakonan percuma buat pelapis-pelapis baru ini berdasarkan pengalaman beliau sepanjang bergelar anak seni.

“Saya pun pernah melalui fasa berlakon tak pandai dari awal pembabitan tetapi saya belajar. Kalau nak marah mereka yang tiada atau kurang pengalaman pun tak boleh buat apa juga kalau kita tak tolong”

 

Bagi Nabilah Huda atau lebih mesra dengan panggilan Abil, beliau berharap peluang yang diberikannya ini sedikit sebanyak cukup untuk menjadikan influencer atau pelapis ini menjadi pelakon yang baik pada masa akan datang.

“Saya harap peluang ini dapat membantu kamu semua lebih faham dengan bidangini. Saya pun masih belajar. Asas pengetahuan cara saya ini cukup untuk kamu semua jadi seorang pelakon yang baik, merendah diri dan jujur pada masa akan datang.

“Pelakon baharu semua adalah pelapis. Jadi kena jadi pelapis yang baik. Percayalah, asas itu membantu!,”

“Jumlah pengikut media sosial memang penting untuk stesen tv…”

Tidak menafikan jumlah pengikut memainkan peranan penting buat stesen-stesen televisyen, Abil bagaimanapun menyifatkan perkara tersebut adalah cara stesen televisyen pada hari ini untuk mendapatkan ‘numbers’.

Selain itu, Abil sempat berpesan jika kehadiran influencer ini hanya sekadar untuk mendapatkan ‘award dan glamor semata-mata, baik lupakan sahaja kerana ia sedikit pun tidak menjadi penanda aras yang boleh dibanggakan kelak.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu)

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 23 Sep 2020
Trending Mon, 26 Jul 2021

“Anak-Anak Tengah Demam, Kandungan Dah Masuk 7 Bulan” – Pembantu Rumah Positif Covid-19, Siti Sarah Risaukan Baby Dalam Perut

Penyanyi dan usahawan Siti Sarah Raissuddin berkongsi berita duka apabila pembantu rumahnya disahkan positif Covid-19 semalam. Sarah bersama suaminya, pelawak Shuib dan anak-anak mereka, Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq Matin, 6, […]

Trending Thu, 2 Apr 2020
Trending Fri, 2 Apr 2021

Siti Nurhaliza Abadikan Lagu Nostalgia Dalam ‘Legasi’

Teringat zaman kecil-kecil dulu bila mak tengah dodoi…❤

Trending Wed, 23 Sep 2020
Trending Fri, 22 Jan 2021
Trending Tue, 22 May 2018

10张人类灭绝后的照片「没有人类地球会更好」

和所有物种一样,人类也会遭遇灭绝危机,比如地球人口过剩,资源缺乏。在许多电影如《2012》、《后天》都揭示了地球未来可能遭遇的灭绝危机,那么当人类灭绝后地球会怎么样?

Trending Wed, 29 Apr 2020
Featured Sat, 25 Sep 2021

Tarikh Bayaran i-Citra Bermula 1 Oktober, Semak Status Lulus

Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) hari ini mengumumkan tarikh bayaran i-Citra bulan Oktober menerusi laman Facebook rasmi. Pembayaran akan mula dibuat bermula mulai 1 Oktober dengan kadar maksimum RM1000 sebulan selama 5 bulan7 (bergantung kepada […]

| Live TV