Trending By: Attiqah Mohd August 7, 2019 @ 4:10pm

Kali Terakhir Dilihat Hanya Berpakaian Dalam, Di Mana Jejak Nora Anne Quoirin?

Seorang gadis Ireland, dikenali dengan nama Nora Quoirin,15 tahun dipercayai hilang ketika sedang bercuti  bersama keluarganya di sebuah resort The Dusun Pantai, Negeri Sembilan. Remaja tersebut hilang pada 3 Ogos yang lalu. 

Nora Anne Quoirin turut dikatakan mempunyai masalah pembelajaran. Kehilangannya disedari oleh keluarganya keesokan harinya apabila mereka mendapati Nora tiada di biliknya. 

Pihak polis dakwa Nora hilang, bukan diculik

Ketua Polis Negeri Sembilan Datuk Mohamad Mat Yusop  menyangkal dakwaan media antarabangsa yang mengatakan bahawa gadis itu diculik, pihak polis turut mengklarisifikasikan kesnya sebagai kes orang hilang kerana tiada unsur-unsur jenayah membabitkan kehilangannya.

Menerusi kenyataan yang dikeluarkan oleh ahli keluarganya, Nora kali terakhir dilihat berpakaian dalam, bagaimanapun kehilangannya tidak dapat dirakam oleh CCTV. 

 Adik dakwa Nora keluar sendiri melalui tingkap bilik

Berdasarkan keterangan daripada adiknya, Nora dipercayai keluar sendiri dari biliknya melalui tingkap bilik pada pagi hari selepas gagal dijejaki. 

 

Dalam satu kenyataan lain, ahli keluarga Nora turut bertegas mengatakan bahawa gadis itu bukan seperti kebanyakan gadis normal berusia 15 tahun dan mengatakan bahawa Nora tidak pernah keluar ke mana-mana secara sendirian. 

Operasi SAR masih diteruskan di setiap kawasan

Penjejakian Nora masih diteruskan di kawasan sungai dan kampung berdekatan, orang kampung juga diminta memberi bantuan  keterangan mengenai kehilangannya. 

Operasi SAR memasuki hari ketiga dan masih diteruskan, seramai 159 anggota daripada pelbagai agensi dipercayai terlibat dengan operasi ini. Tiada sebarang petunjuk dilaporkan mengenai kehilangannya sehingga ke hari ini. 

Malah, terdapat sumber yang mengaitkan kehilangannya dengan elemen mistik dan misteri.

 

 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 31 Jan 2020
Trending Fri, 25 Sep 2020
Featured Fri, 3 Sep 2021

KKM Bincang KPM Wajibkan Guru Ambil Vaksin

Susulan terdapat isu sesetengah guru yang menolak vaksin, Kementerian Kesihatan dijangka mengadakan perbincangan dengan Kementerian Pendidikan berhubung dasar mewajibkan pengambilan vaksin dalam kalangan guru di sektor pendidikan. Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin berkata, ini kerana langkah

Trending Thu, 1 Nov 2018
Hiburan Mon, 22 Aug 2022

“Menitik Air Mata Saya…” – Afdlin Shauki Dedah Punca Perceraian

Semoga dipermudahkan urusan buat mereka berdua dan keluarga.

Featured Tue, 2 Aug 2022

[VIDEO] “Lari Bang Lari” – Selamba Ajak Hael Husaini Makan Bersama, Ratu Farah Diva Terima Pelbagai Reaksi Netizen

Fuhh! Ratu punya konfiden memang cenggini 👍 Ada jual dekat shopee tak konfiden macam Ratu ni? Min nak beli jugak! 😂

Trending Mon, 25 Apr 2022
Featured Thu, 29 Sep 2022
Trending Wed, 10 Jul 2019

Naik Harga Dua Kali Ganda Aiskrim Kerana ‘Influencers’

kerana muak sebab influencer selalu minta aiskrim percuma ini padahnya

| Live TV