Trending By: Attiqah Mohd August 7, 2019 @ 4:10pm

Kali Terakhir Dilihat Hanya Berpakaian Dalam, Di Mana Jejak Nora Anne Quoirin?

Seorang gadis Ireland, dikenali dengan nama Nora Quoirin,15 tahun dipercayai hilang ketika sedang bercuti  bersama keluarganya di sebuah resort The Dusun Pantai, Negeri Sembilan. Remaja tersebut hilang pada 3 Ogos yang lalu. 

Nora Anne Quoirin turut dikatakan mempunyai masalah pembelajaran. Kehilangannya disedari oleh keluarganya keesokan harinya apabila mereka mendapati Nora tiada di biliknya. 

Pihak polis dakwa Nora hilang, bukan diculik

Ketua Polis Negeri Sembilan Datuk Mohamad Mat Yusop  menyangkal dakwaan media antarabangsa yang mengatakan bahawa gadis itu diculik, pihak polis turut mengklarisifikasikan kesnya sebagai kes orang hilang kerana tiada unsur-unsur jenayah membabitkan kehilangannya.

Menerusi kenyataan yang dikeluarkan oleh ahli keluarganya, Nora kali terakhir dilihat berpakaian dalam, bagaimanapun kehilangannya tidak dapat dirakam oleh CCTV. 

 Adik dakwa Nora keluar sendiri melalui tingkap bilik

Berdasarkan keterangan daripada adiknya, Nora dipercayai keluar sendiri dari biliknya melalui tingkap bilik pada pagi hari selepas gagal dijejaki. 

 

Dalam satu kenyataan lain, ahli keluarga Nora turut bertegas mengatakan bahawa gadis itu bukan seperti kebanyakan gadis normal berusia 15 tahun dan mengatakan bahawa Nora tidak pernah keluar ke mana-mana secara sendirian. 

Operasi SAR masih diteruskan di setiap kawasan

Penjejakian Nora masih diteruskan di kawasan sungai dan kampung berdekatan, orang kampung juga diminta memberi bantuan  keterangan mengenai kehilangannya. 

Operasi SAR memasuki hari ketiga dan masih diteruskan, seramai 159 anggota daripada pelbagai agensi dipercayai terlibat dengan operasi ini. Tiada sebarang petunjuk dilaporkan mengenai kehilangannya sehingga ke hari ini. 

Malah, terdapat sumber yang mengaitkan kehilangannya dengan elemen mistik dan misteri.

 

 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 17 Aug 2020
Trending Fri, 3 Jul 2020
Trending Tue, 5 Mar 2019

Paris Hilton ucap tahniah kepada Syahrini

Selamat pengantin baru Syahrini dan Reino! 

Trending Tue, 10 Jul 2018
Trending Sun, 1 Jul 2018

Presiden Umno Hadir Ke SPRM

Ahmad Zahid yang juga bekas Timbalan Perdana Menteri, diambil keterangan oleh SPRM selepas diarahkan hadir oleh badan pencegah rasuah itu semalam.

Trending Tue, 2 Apr 2019

经典女鬼加入「戽斗星球」扭蛋家族!进化版居然长这样……

经典女鬼贞子加入「戽斗星球」家族!进化版居然长这样子……

Trending Mon, 17 Dec 2018

Resorts World Genting Brings Joy to Over 300 Underprivileged Children

All done in the spirit of giving this Christmas.

Trending Wed, 10 Apr 2019

Pelakon Siri Full House Berdepan Hukuman Penjara 40 Tahun

Sampai macam tu sekali mak bapak diorang sanggup bayar semata-mata anak diorang masuk Universiti? OMG!

| Live TV