Trending By: SGMS Enal December 3, 2019 @ 10:35am

Kapal Kargo Yang Membawa 879 Tan Barang ”Sale” 11.11 Dipercayai Karam?

Sebuah kapal kargo yang membawa muatan barangan ketika sales 11.11 seberat 879 tan dipercayai karam setelah terbabit dalam perlanggaran di perairan Minjiang.

Semua barangan yang diangkut di atas kapa berkenaan dipercayai hilang ataupun diisytiharkan rosak akaibat kapal berkenaan karam, manakala penghantaran produk-produk berkenaan kepada pelanggan-pelanggannya dijangka tidak dapat dilakukan.

Menurut laporan Mothership Singapore yang memetik ET Today, dua orang kru kapal disahkan terkorban manakala 7 lagi kru kapal berjaya diselamatkan.

Kejadian berkenaan yang tular dilaman sosial menyebabkan lebih 100 individu telah membuat aduan kepada TaoBao supaya memulangkan duit mereka jika barang yang dibeli tiada.

Pihak Taobao dikatakan memberi jaminan bahawa pampasan akan diberikan kepada pelanggannya yang terjejas dan proses bayaran pampasan akan dibuat melalui pembayaran AliPay.

Bagi memudahkan proses pampasan kepada pembeli, perkhidmatan pelanggan dari pihak mereka akan menghubungi terus para pembeli.

Insiden ini pertama kali berlaku ke atas syarikat pengurusan TaoBao.

Sumber: Mothership Singapore

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 21 Oct 2020

Senarai Lokasi Sekatan Jalan Raya Sepanjang PKPB

Ini mungkin berguna untuk korang!

Trending Wed, 29 Apr 2020
Trending Sat, 14 Apr 2018

Wah! Ikea Singapura Perkenal Crispy Rendang Chicken. Macam Sedap Je

Berikutan dengan penularan isu tersebut, Ikea Singapura telah memperkenalkan hidangan terbaharu mereka iaitu Rendang Chicken Wings.

Trending Fri, 5 Jun 2020

Tambahan RM50 Juta Untuk Skim PEKA B40

Berita baik buat golongan B40

Trending Thu, 4 Oct 2018

#herobombakami: Posting Terakhir Arwah Beri Bayangan Kematian

Al- Fatihah buat kesemua anggota bomba yang pergi meninggalkan kita. Semoga syurga buat kalian semua hendaknya, Insya Allah…

Trending Sat, 15 Jun 2019

Kerana Popular Belanda ‘Tertekan’ ?

Pelancong datang melancong boleh tertekan kenapa ya?

Trending Mon, 21 May 2018

Wanita Disangka Pengemis Sah Berstatus Jutawan Selepas Meninggal Dunia!

Pemeriksaan lanjut menemui satu buku akaun simpanan sebuah bank Fatima mengandungi deposit wang terkumpul sebanyak AS$1.1 juta (RM4.3 juta)

| Live TV