Trending By: SGMS Enal November 19, 2019 @ 4:39pm

Kata Hamil Tapi Hakikatnya Ada Udang Disebaliknya

Pelbagai kes serta taktik licik penjenayah yang ingin menyeludup dadah merentasi sempadan dilaporkan oleh pihak polis sejak kebelakangan ini.

Baru-baru ini, pihak berkuasa Argentina dilaporkan berjaya menggagalkan taktik licik penjenayah wanita bersama suaminya yang ditahan bersama dengan kira-kira 4 kilo dadah jenis ganja berdekatan dengan sempadan di Chile.

Suspek bersama suaminya dilaporkan sedang dalam perjalanan dari Mendoza menuju ke Santa Cruz dengan menaiki bas. Setibanya di satu pos pemeriksaan, pihak polis menahan bas tersebut bagi membuat pemeriksaan rutin seperti biasa.

Pihak polis kemudiannya merasakan seperti ada sesuatu yang tidak kena pada pasangan tersebut selepas melihat 2 beg hitam yang berada di pangkuan mereka lalu bertindak memeriksa mereka berdua.

Selepas pemeriksaan ke atas pasangan tersebut dilakukan, pihak polis telah menjumpai dua bungkusan yang mengandungi dadah jenis ganja dalam beg tersebut dan terus menyuruh pasangan tersebut keluar daripada bas itu.

Semasa pemeriksaan kedua dilakukan, wanita tersebut memberitahu pada pihak polis bahawa dia sedang hamil. Tindakan wanita tersebut telah menimbulkan rasa syak wasangka pihak polis kepadanya.

Pemeriksaan yang dibuat ke atas wanita tersebut selepas itu menemukan satu objek besar yang dilekatkan di perutnya.

Pihak polis telah melaporkan bahawa kira-kira 15 bungkusan dadah jenis kokain telah dijumpai di perut wanita yang mengaku hamil pada awalnya itu.

Kedua-dua suspek dilaporkan telah ditahan dan sedang menunggu untuk dibicarakan.

Gambar: Daily Mail

Sumber: Daily Mail

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 15 Feb 2018

ANAK MERAUNG DUDUK DALAM CAR SEAT? BACA INI…

“ Korang yang ada anak buah ke anak so whatever, letak dorang dalam car seat. Nanti jadi macam my nephew sebab emergency break je,” tulis Farah.

Trending Mon, 28 Dec 2020

Adira Suhaimi Kembali Dengan Single Terbaru!

Mesti best! Tak sabar nak dengar????

Trending Fri, 9 Nov 2018

Hati Putera Mateen Milik Wanita Jelita Ini?

Namun begitu, netizen di Twitter memaklumkan wanita jelita ini merupakan sepupu atau family friend kepada Mateen. 

Trending Tue, 24 Nov 2020
Trending Fri, 16 Feb 2018

10 THINGS FROM OUR CHILDHOOD THAT WILL BRING BACK SWEET MEMORIES

#Throwback to wonderful memories from our youthful days.

Trending Mon, 18 Jun 2018

Kejam! Alami Halusinasi Sampai Kelar Anak Sendiri

Berdasarkan siasatan awal, suspek tidak mempunyai masalah atau rekod mengalami gangguan mental.

Trending Wed, 31 Mar 2021

“Bukan Honeymoon!” – Neelofa Ke Langkawi Atas Urusan Kerja, Netizen Jangan Terus Buat Spekulasi

Haa, Korang sib baik tak kena saman sebab sebar berita palsu.. Adess!

Trending Thu, 15 Apr 2021

| Live TV