Trending By: Bibi Ramli March 7, 2018 @ 2:08pm

Kecewa dengan Neelofa, Peminat Buat Live Video Bakar Tudung Naelofar Hijab

Belum reda lagi rupanya kemarahan peminat Neelofa ekoran tindakan dirinya melancarkan koleksi Naelofar Hijab di sebuah kelab malam bulan lepas.

Ramai yang berkata mereka akan “boikot” Neelofa dan kerjayanya lepas ini. Tapi peminat yang bernama Anne Zuraini ini bukan sekadar cakap je.

Dia siap tunjuk kemarahannya itu dengan membakar tudung-tudung Naelofar Hijab menerusi Facebook Live di akaunnya. Wah!

Video sepanjang 7 minit dengan kapsyen “#kasikbakau tudong daklopa” itu mendapat lebih 200 perkongsian oleh netizen.

“Peringatan untuk kamu yang bernama Neelofa,” kata Anne dalam video tu.

“Saya pernah minat kamu. Saya pernah rasa macam kamu yang terbaik. Saya pernah terbeli tudung kamu ni. Tapi sayanglah kamu buat benda yang saya rasa sangat… memang saya kecewa sangat dengan kamu,” keluhnya.

Sambil memegang paperbag Naelofar Hijab, dia sambung lagi, “Ni bukti saya bukan beli di pasar borong atau di pasar malam. Paperbag kamu pun saya simpan lagi. Resit pun ada.”

Terus dia campak bag tu ke dalam api, sekali dengan tudung dan anak tudung, satu demi satu. Dia juga tunjukkan tudung favouritenya, dan tudung yang dibeli khas untuk acara perkahwinan anaknya. Semuanya dibakar!

“Ada yang kata saya membazir. Ini bukan membazir. Kalau saya pun buang pun label Naelofar, ia tetap tudung Naelofar.

“Tak banyak pun yang saya ada, tapi saya takkan simpan bende yang tak baik.” Ouch!

“Memang takkan beli, takkan sokong lagi dah. Mana-mana artis pun, hiprokrit je. Saya akan beli tudung biasa je.”

Video ni dah mencapai 51,000 views. Tapi orang ramai yang menonton video ini kurang  setuju dengan tindakannya. Ada yang memberi cadangan agar tudung-tudung itu seharusnya disedekah kepada mereka yang memerlukan, bukannya dibakar. 

Anne ada jawapan untuk untuk itu semua. 

Sabar jelah, kak. Beli jelah tudung RM10 kat Masjid Jamek tu.

Sumber: Anne Zuraini

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 9 Jun 2020

Tarikh Buka Semula Sekolah Akan Diumumkan Esok

Dah ready ke nak masuk sekolah semula?

Trending Mon, 28 May 2018

Rebranding Tak Salah, Yang Salah Bila Kau Jual Balik Dengan Harga Y&*@&$*!

At least know your worth, kau spend duit untuk beli barang murah dengan harga firaun, tak rasa kena tipu hidup2 ke?

Trending Mon, 30 Dec 2019

Bangunan Perkeso Kota Bharu Diserang ‘Pengamuk’

Meminta untuk segera mengosongkan bangunan kerana ada serangan amukan

Trending Thu, 4 Oct 2018

充手机就会启动!日本超狂「魔法阵充电器」

手机无线充电正夯,只需将手机放在充电板上即可快速充电!而日本6秒商店就突发奇想,将充电板制成魔法阵的样式,无线充电的同时,魔法阵也跟着启动,令网友跪求。

Trending Tue, 27 Nov 2018

Melamar Di Stadium BUKAN Gimik, Lelaki Gentleman Ini Dedah Cerita Sebenar

Mula-mula saya pun takut nak melamar di stadium maklum saja bimbang penerimaan penonton…

Trending Wed, 27 Feb 2019
Trending Wed, 4 Jul 2018
Trending Mon, 6 Jul 2020

| Live TV