Trending By: Padin November 25, 2021 @ 7:41am

Kejohanan Pertama Ejen Ali Agents’ Arena Dimenangi oleh Trio Berusia 15 Tahun dari Kedah

Trio berusia 15 tahun dari Kedah dinobatkan sebagai pemenang sulung Kejohanan Ejen Ali Agents’ Arena 2021 yang diadakan pada minggu lepas.

Ejen Ali Agents’ Arena yang merupakan siri terbaharu dari rangkaian permainan mudah alih Ejen Ali dan permainan MOBA mudah alih pertama negara telah mengadakan kejohanan sulungnya pada hujung minggu lalu bersempena dengan Festival Kreativiti Digital Malaysia (MYDCF) oleh Perbadanan Ekonomi Digital Malaysia (MDEC) menawarkan hadiah terkumpul RM10,000.

Disaksikan oleh ratusan ribu penonton di saluran YouTube Ejen Ali dan TikTok MyGameOn, kejohanan sulung Ejen Ali Agents’ Arena dimenangi oleh Rusuh Gank, sebuah pasukan yang terdiri daripada tiga remaja berusia 15 tahun dari Kedah yang membawa pulang hadiah utama RM5,000.

Pasukan berbakat ini terdiri daripada Megat Ahmad Muizzuddin Megat Ismail Bashir juga dikenali sebagai muzOP yang bertindak sebagai kapten pasukan, bersama rakan sepasukan Muhammad Shafi Soffian atau Kazuya dan Muhammad Syamil Mohamad Sayuthi atau Wannnnchuk.

Ketua Rangkaian Permainan REV Media Group, Adrian Lai berkata, “Kejohanan Ejen Ali Agents’ Arena yang pertama kali diadakan adalah satu kejayaan dan telah melangkaui semua jangkaan. Tahniah kepada semua pemenang!

“Slot pendaftaran telah diisi hanya dalam beberapa hari, menandakan minat masyarakat yang kuat terhadap permainan ini serta potensinya sebagai tajuk e-sukan mudah alih yang terulung. Jumlah penonton strim langsung kejohanan yang menggalakkan ini juga menunjukkan bahawa permainan ini bersedia untuk menarik lebih ramai pemain ke dunia Ejen Ali.”

Pengarah Kandungan Kreatif Digital MDEC, Mohan Low berkata, “Matlamat kami tetap kekal ke arah menjadikan Malaysia sebagai hab kandungan digital dan permainan serantau. Sejajar dengan itu adalah untuk kami menonjolkan, mengiktiraf dan menyokong bakat dan IP Malaysia yang sangat berpotensi besar.

Ejen Ali: Agents’ Arena adalah sebuah permainan yang sangat berpotensi untuk mencapai tahap yang lebih tinggi. Saya ingin mengucapkan tahniah kepada semua pemenang dan REV Media Group atas kejayaan pengelolaan acara yang berjaya ini“, tambahnya lagi.

Rusuh Gank mendominasi seluruh kejohanan, sebelum muncul juara dengan menewaskan Pasukan Toska dengan kemenangan 3-0 pada perlawanan akhir.

muzOP mempamerkan kehebatannya dengan menggunakan karakter Khai manakala Kazuya pula menunjukkan kehebatannya menggunakan Ejen Ali. Wannnnchuk pula melengkapi pasukan dengan penggunaan karakter Alicia.

Jangan lupa untuk mencuba Ejen Ali: Agents’ Arena sendiri! Muat turun Ejen Ali: Agents’ Arena di Google Play Store dan Apple App Store sekarang.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 28 Dec 2020
Trending Tue, 24 Mar 2020

Masih Belum Jalani Ujian Covid-19, 3800 Jemaah Tabligh Bakal Diburu!

Tolonglah jangan degil dan ambil mudah isu Covid-19 ni okay!

Trending Fri, 1 Mar 2019

Penumpang Singapore Airlines ini tergigit sebatang gigi yang ditemui di dalam nasinya!

Bagaimana gigi boleh terjatuh ke dalam hidangan yang sepatutnya berpiawaian tinggi?

Featured Fri, 1 Oct 2021
Trending Fri, 24 Apr 2020
Trending Sat, 28 Nov 2020
Trending Thu, 29 Nov 2018

Bella Hadid Follow Neelofa Di Instagram, Wow!

Neelofa ajar Bella cara makan nasi lemak!

Featured Tue, 4 May 2021

Isu Rentas Negeri Ke Nilai, Neelofa & PU Riz Beri Keterangan Kepada Polis Hari Ini

Berikutan tular isu rentas negeri melibatkan usahawan dan selebriti, Noor Neelofa Mohd Noor dan suaminya, Muhammad Haris Mohd Ismail atau PU Riz, dipanggil untuk memberikan keterangan hari ini. Menurut Timbalan Ketua Polis Negeri Sembilan, Datuk […]

Trending Mon, 9 Nov 2020

Kes Covid-19 Di Seluruh Dunia Kini Melebihi 50 Juta

Semoga dunia mampu pulih semula..

| Live TV