Trending By: Salma Syahbuddin August 17, 2021 @ 4:00pm

“Kerajaan Prihatin Sentiasa Ada Dalam Jiwa”- Muhyiddin Yassin Akui Tetap Ambil Berat Soal Rakyat

Walaupun tampuk pimpinan beliau telahpun dibubarkan pada Isnin, namun Tan Sri Muhyiddin Yassin mengakui slogan ‘Kerajaan Prihatin’ akan terus berada dalam jiwa beliau serta rakan sehaluan yang memerintah sebelum ini.

Menurutnya, beliau akan sentiasa turun padang untuk melihat nasib rakyat kerana sudah sedia maklum bahawa, golongan rakyat miskin semakin bertambah akibat penutupan sektor ekonomi dan penularan wabak COVID-19 sejak beberapa tahun ini.

“Hakikatnya, saya bukan lagi Perdana Menteri, tapi saya akan turun ke bawah tengok supaya nasib mereka (rakyat) terbela sebab saya faham semasa menjadi Perdana Menteri ada data menunjukkan rakyat miskin bertambah dan ini amat mencabar,” 

“Kerajaan tidak gagal, sebenarnya kami buat yang terbaik!”

Tambahnya lagi, jika dinilai daripada segi prestasi kerajaan beliau tidak gagal tetapi kerajaan telah melaksanakan tugas dengan baik dan ramai mengakuinya berdasarkan usaha dilakukannya dalam memerangi pandemik COVID-19.

“Saya rasa kerajaan saya membuat yang terbaik. Orang kata kita melakukannya, menguruskan COVID-19 bukannya mudah. Saya fikir kita menyelamatkan jutaan nyawa, beberapa ribu orang meninggal dunia, selalu orang melihat perkara ini tetapi sekarang rakyat menyedari kita menyelamatkan berjuta-juta nyawa, kami melakukan sehabis baik,” katanya.

Malah, beliau lega kerana melakukan apa yang sepatutnya dilakukan dalam usaha membantu rakyat berhadapan krisis COVID-19 termasuklah pelbagai inisiatif bantuan yang telah diberikan.

 

ARTIKEL BERKAITAN : “Lebam Mata Menangis Tengok Perutusan… Thank You, Abah!” – Netizen Sebak Muhyiddin Yassin Lepas Jawatan

ARTIKEL BERKAITAN : Perdana Menteri Sementara Adalah ‘One Man Show’ – Muhyiddin

ARTIKEL BERKAITAN : “Saya Cuba Lakukan Yang Terbaik Untuk Selamatkan Nyawa”- Muhyiddin Mohon Maaf Kepada Rakyat Malaysia

ARTIKEL BERKAITAN : Agong Perkenan Perletakan Jawatan PM, Muhyiddin Yassin Jalankan Tugas Caretaker

 

Sumber : BH

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 15 Jun 2022
Trending Mon, 2 Jul 2018

Senarai Menteri Kabinet Malaysia 2018

Berikut adalah senarai penuh menteri kabinet bagi nama anggota semua jemaah menteri serta timbalan menteri kerajaan persekutuan Malaysia yang telah diumumkan baru-baru ini selepas Tun Mahathir mengadap Yang Di-Pertuan Agong, Sultan Muhammad V di Istana Negara.

Trending Wed, 17 Aug 2022

“Saya Ada Rasa Sedikit Terkilan Lebih-Lebih Lagi… – Raja Azmi Berang Filem ‘Jerangkung Dalam Almari’ Dihadkan Tayangan Kerana Pengabdi Setan 2?

Penerbit Raja Azmi mendakwa filem seram karyanya, Jerangkung Dalam Almari dihadkan jumlah tayangannya semata-mata ingin memberi laluan kepada filem seram dari negara seberang, Pengabdi Setan 2. Sehubungan dengan itu, penerbit, Raja Azmi tampil meluahkan rasa […]

Featured Wed, 1 Mar 2023
Trending Wed, 6 Jan 2021

Tidak Lulus i-Sinar? Ini Cara Permohonan Baru Untuk Kategori 2 Bermula 11 Januari

Tak lulus kategori 1? Jangan risau kategori 2 masih ada!

Featured Fri, 29 Apr 2022
Trending Thu, 26 Nov 2020
Featured Sat, 7 Jan 2023

Tampil Beri Respons Mengenai Isu Penyondol, Intan Saleh ‘Backup’ Puteri Sarah – “Sakitnya, Ya Allah.. I Tengah Menggigil Ni Geram”

Umum mengetahui, pendedahan Syamsul Yusof yang selamat bernikah dengan Ira Kazar telah menerima pelbagai respons orang ramai. Antaranya adalah usahawan dan personaliti media sosial, Intan Saleh yang meluahkan rasa geram menerusi beberapa hantaran di Instagram […]

error: Content is protected !!