Trending By: Salma Syahbuddin August 17, 2021 @ 4:00pm

“Kerajaan Prihatin Sentiasa Ada Dalam Jiwa”- Muhyiddin Yassin Akui Tetap Ambil Berat Soal Rakyat

Walaupun tampuk pimpinan beliau telahpun dibubarkan pada Isnin, namun Tan Sri Muhyiddin Yassin mengakui slogan ‘Kerajaan Prihatin’ akan terus berada dalam jiwa beliau serta rakan sehaluan yang memerintah sebelum ini.

Menurutnya, beliau akan sentiasa turun padang untuk melihat nasib rakyat kerana sudah sedia maklum bahawa, golongan rakyat miskin semakin bertambah akibat penutupan sektor ekonomi dan penularan wabak COVID-19 sejak beberapa tahun ini.

“Hakikatnya, saya bukan lagi Perdana Menteri, tapi saya akan turun ke bawah tengok supaya nasib mereka (rakyat) terbela sebab saya faham semasa menjadi Perdana Menteri ada data menunjukkan rakyat miskin bertambah dan ini amat mencabar,” 

“Kerajaan tidak gagal, sebenarnya kami buat yang terbaik!”

Tambahnya lagi, jika dinilai daripada segi prestasi kerajaan beliau tidak gagal tetapi kerajaan telah melaksanakan tugas dengan baik dan ramai mengakuinya berdasarkan usaha dilakukannya dalam memerangi pandemik COVID-19.

“Saya rasa kerajaan saya membuat yang terbaik. Orang kata kita melakukannya, menguruskan COVID-19 bukannya mudah. Saya fikir kita menyelamatkan jutaan nyawa, beberapa ribu orang meninggal dunia, selalu orang melihat perkara ini tetapi sekarang rakyat menyedari kita menyelamatkan berjuta-juta nyawa, kami melakukan sehabis baik,” katanya.

Malah, beliau lega kerana melakukan apa yang sepatutnya dilakukan dalam usaha membantu rakyat berhadapan krisis COVID-19 termasuklah pelbagai inisiatif bantuan yang telah diberikan.

 

ARTIKEL BERKAITAN : “Lebam Mata Menangis Tengok Perutusan… Thank You, Abah!” – Netizen Sebak Muhyiddin Yassin Lepas Jawatan

ARTIKEL BERKAITAN : Perdana Menteri Sementara Adalah ‘One Man Show’ – Muhyiddin

ARTIKEL BERKAITAN : “Saya Cuba Lakukan Yang Terbaik Untuk Selamatkan Nyawa”- Muhyiddin Mohon Maaf Kepada Rakyat Malaysia

ARTIKEL BERKAITAN : Agong Perkenan Perletakan Jawatan PM, Muhyiddin Yassin Jalankan Tugas Caretaker

 

Sumber : BH

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Thu, 20 Dec 2018

H’Hen Nie Gagal Raih Gelaran Miss Universe 2018 Gara-Gara Kesilapan Jurubahasa?

Jawapan yang diberikan oleh jurubahasa didakwa tidak menggambarkan intipati sebenar mesej yang cuba disampaikan H’Hen Nie.

Trending Wed, 23 May 2018

Jamal Yunos Arrested Once More

It seems like he is showing some antics again

Trending Mon, 10 May 2021

Rap Der Raya Gabungkan 6 Penyanyi Rap Tempatan

Penyanyi rap Yonnyboii, Kmy Kmo, Luca Sickta, Siqma, ASYRAF NASIR dan Abubakarxli kini muncul dengan lagu Rap Der Raya yang 90 peratus bertemakan genre hip-hop yang segar. Rap Der Raya ciptaan asal Yonnyboii dan diberi […]

Trending Fri, 27 Apr 2018

9 Tahun Bersama, Apek Ucap Selamat Tinggal!

Saya baru berumur 29 tahun, sebagai penjaga gol, perjalanan karier saya masih panjang dan saya yakin masih mampu memberikan yang terbaik kepada pasukan yang bakal disertai kelak, kata Apek.

Trending Fri, 28 Dec 2018

Angin Kencang Mulai Esok Hingga Khamis, Amaran Berjaga-jaga Dikeluarkan

Angin Kencang Mulai Esok Hingga Khamis, Amaran Berjaga-jaga Dikeluarkan Bagi Kawasan Pantai Timur

Featured Wed, 7 Apr 2021

Dari Geng Sidai Ke Kene Sidai, Ryan Deedat Dedah Inspirasi Single Terbaru

Penyanyi, Ryan Deedat kini tampil dengan single terbaru yang berjudul Kena Sidai berkolaborasi bersama komposer muda, Heil Nuan dan rapper, Killa Drilz. Menurut Ryan Deedat, perkataan KENE SIDAI amat sinonim dengan pengikut Instagram miliknya memandangkan […]

Trending Fri, 6 Jul 2018

Yahoo! Chatime Selamatkan Pekerja Tealive

Chatime Malaysia telah menawarkan untuk menggaji semula pekerja yang ditamatkan serta-merta dimana Chatime teringat akan kesannya terhadap kehidupan perkerjaan dan pemilik kedai.

| Live TV