Trending By: Attiqah Mohd April 10, 2019 @ 6:14pm

Kes Kehilangan Ashraf (Acap), Pihak Polis Nafi Acap Berada Di Johor

Kehilangan Mohd Ashraf Hasan (Acap) yang menyertai Gopeng Ultra Trail pada 23 Mac lalu masih menjadi misteri dan tanda tanya yang tidak dapat dirungkaikan.

Pelbagai teori dan mitos yang dikeluarkan oleh netizen, daripada pelbagai sumber. Ada yang mengatakan Acap disorok makhluk ghaib, tidak kurang juga yang mengatakan Acap melarikan diri ke Johor. 

Tiada sumber yang sahih sehingga ke harini. Namun, pihak polis telah mengeluarkan kenyataan mengenai khabar angin yang mengatakan Acap kini telah dijumpai dan berada di Johor.

Acap  dikatakan selamat ditemui di Muar dan kini sedang berehat di Muar, Johor. Berita ini tular di media sosial sejak semalam. 

“Buat masa ini kita tidak menerima apa-apa maklumat atau laporan mengenai perkara berkenaan namun akan memeriksanya. Ini adalah pertama kali saya dengar (penemuan Mohammad Ashraf atau Acap di Johor).”ulas Ketua Polis Johor, Datuk Mohd Khalil Kader Mohd mengenai dakwaan tersebut.

Kes kehilangan Mohd Ashraf (Acap) menggemparkan negara apabila gagal ditemui sejak 3 minggu lalu ketika menyertai larian Gopeng Ultra Trail, Perak. Kehilangan Acap turut dikaitkan dengan alam ghaib.  Khabar angin ini semakin kuat bertiup apabila video kedengaran suara Acap tular di sosial, malah pengesanan isyarat telefon bimbit dan barang peribadi yang lain turut gagal dikesan. 

 

 

 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 12 Aug 2020

Gangguan Bekalan Air Di Gombak Kini Pulih

Alhamdulillah, bekalan air dah pulih!

Trending Sat, 13 Jun 2020
Featured Wed, 10 Feb 2021

Malaysia Negara Ketiga Miliki “Sugar Daddy” Paling Ramai Di Asia

Istilah “sugar daddy” dilihat sebagai satu “taboo” dalam masyarakat kita. Bagi umat Islam, istilah “sugar daddy” adalah bertentangan dengan ajaran agama Islam. Namun, menerusi portal Free Malaysia Today melaporkan hampir 50,000 individu bergelar sugar daddy […]

Featured Fri, 3 Apr 2020
Trending Tue, 20 Nov 2018

Selamat ulang tahun ke 90 Mickey Mouse!

Selamat ulang tahun ke 90 Mickey Mouse!

Trending Mon, 8 Jul 2019
Trending Tue, 4 Sep 2018

Doktor Melecur Selepas Bilik Dibakar Pesakit Mental

Doktor lelaki berusia 50-an melecur 30 peratus di badan manakala jururawat berusia 30-an melecur lima peratus di bahagian muka dan badan.

Trending Wed, 5 Aug 2020

BSH Fasa 3: Rayuan Dibuka Mulai Jumaat Ini, Syarat Layak Rayuan

Korang yang nak buat rayuan, pastikan cukup syarat-syarat ni

Trending Sat, 2 Feb 2019

Datuk 75 Tahun Beri ‘Mahar’ Kebun Cengkih

Nikahi Gadis 18 Tahun, Datuk 75 Tahun Beri ‘Mahar’ Kebun Cengkih

Trending Tue, 3 Jul 2018

Puteri Jepun Ini Sanggup Gadaikan Status Dirajanya Untuk Mengahwini Rakyat Biasa

Demi cinta, dia rela kehilangan darjat dan harta. Anda sanggup?

| Live TV