Trending By: Padin November 28, 2021 @ 8:53am

Kini Popular Dengan YouTube Cikidot Channel, Zarol Zarif Muncul Dengan Single ‘Kan Kan’

Penyanyi dan YouTuber popular Zarol Zarif, 29, kembali melakar nama dalam dunia nyanyian menerusi single terbaru beliau yang berjudul Kan Kan.

Biarpun bermula dalam arena hiburan sebagai penyanyi, namun nama anak kelahiran Johor Bahru ini hanya mula dikenali ramai menerusi kumpulan YouTuber, Cikidot Channel yang mempunyai 1.13 juta langganan.

Zarol atau nama sebenarnya, Mohamad Afzarul Dzarif Mohd Mazle pernah menyertai program reality nyanyian di sebuah stesen televisyen berbayar pada tahun 2016.

Walaupun rezekinya dalam bidang muzik tidak berpanjangan selepas tersingkir di minggu ketujuh, Zarol bagaimanapun terus mencuri tumpuan orang ramai apabila beliau mencetuskan saluran YouTube popular, Cikidot Channel – dianggotai dirinya bersama dua sepupu lain iaitu Amri Aziz dan Ecah Daud.

“Harapan saya untuk single ini adalah supaya ia boleh diterima orang ramai, baik daripada mereka yang muda sehingga tua. Saya berharap sesiapa sahaja yang mendengarkan lagu Kan Kan berasa gembira.

“Semoga lagu ini akan membuatkan orang ramai lebih mengenali saya sebagai penyanyi. Tidak dinafikan, sebelum ini ramai yang kenal saya sebagai YouTuber. Tapi tak ramai yang tahu saya sebenarnya memulakan tapak dalam industri ini sebagai seorang penyanyi.

“Saya juga berbangga kerana kali ini saya dapat bekerjasama dengan sebuah pihak pengurusan dan rakaman artis yang begitu proaktif dan percaya pada kebolehan saya,” kata Zarol.

Menurut Pengarah Urusan Ace Talents, Azuein Alonto, selaku pihak pengurusan dan rakaman Zarol pula, mereka merasakan bahawa bakat nyanyian yang ada pada Zarol harus diteruskan.

“Sudah lama menyepi, kini Zarol menampilkan single bergenre pop dan berbeza dengan single terdahulu. Selepas perbincangan, kami mengambil keputusan untuk menunaikan hasrat beliau dalam membawa satu kelainan sehingga terhasilnya Kan Kan.

“Lagu berjudul Kan Kan ini lebih santai dan easy-listening kerana comeback Zarol pada kali ini ingin menarik perhatian peminat-peminatnya yang kebanyakan mereka aktif di TikTok.

“Diharapkan agar single ini menjadi satu benchmark buat Zarol yang pernah mendiam seketika dalam bidang nyanyian,” kata Azuin.

Selain itu, Zarol juga berjaya membina pengaruh individunya yang tersendiri menerusi jumlah pengikut besar iaitu kira-kira 425,000 di Instagram dan 373,700 di TikTok (dengan catatan lebih 3.3 juta tanda suka).

Single Kan Kan comeback Zarol Zarif kini boleh didengarkan di Youtube Cikidot dan di semua pelantar digital muzik seperti Spotify, JOOX, Apple Music dan lain-lain bermula 26 November lalu.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 6 Jun 2018

Tengok Anak Bulan Syawal 14 Jun

Sebanyak 29 tempat dikenal pasti untuk melihat anak bulan Syawal iaitu di Pontian Kecil, Johor; Kompleks Falak Al-Khawarizmi, Tanjung Bidara, Melaka; Telok Kemang, Negeri Sembilan; Bukit Melawati di Kuala Selangor, Bukit Jugra di Banting dan Balai Cerap Sabak Bernam, Selangor.

Trending Thu, 16 Jun 2022

“Berniagalah Dengan Betul” – Siti Nurhaliza Berang Gambarnya & Suami Jadi Bahan Iklan Palsu

Siti Nurhaliza terkilan segelintir peniaga berniaga menggunakan iklan palsu yang mengaitkan dirinya dan suami.

Featured Thu, 25 Aug 2022
Trending Wed, 3 Apr 2019
Featured Tue, 25 Jan 2022
Trending Sat, 16 Jun 2018

超狂的双人酒杯要「动作同步才能喝」

独饮虽然很有情调,但有时候也会稍嫌无趣,跟朋友一起喝才HIGH!

Trending Wed, 17 Feb 2021

Elak Kekeliruan, KWSP Digesa Percepat Kelulusan i-Sinar

Tu lah kata syarat pengeluaran sudah dimansuhkan …

Trending Tue, 21 Jul 2020

| Live TV