Featured By: Atiqah Johari August 19, 2022 @ 7:37pm

Akibat Harta Pusaka, Individu 70 Tahun Tikam Adik Sebelum Gantung Diri

Tidak asing lagi berita mengenai perebutan harta pusaka dalam kalangan adik beradik walaupun harta yang ditinggalkan hanyalah sekangkang kera.

Terbaharu, dua orang adik beradik yang berusia 67 tahun dan 70 tahun terlibat dalam sebuah pertengkaran sehingga menyebabkan maut gara-gara tidak berpuas hati dengan urusan pembahagian harta pusaka.

Memetik laporan Kosmo! Online, insiden maut tersebut berlaku di sebuah kediaman di Housing Trust, Ipoh semalam.

Menurut Pemangku Ketua Polis Perak, Datuk Azizi Mat Aris menjelaskan bahwa kejadian tersebut berlaku di rumah yang didiami.

“Kejadian dipercayai berpunca daripada rasa tidak puas hati terhadap harta pusaka iaitu sebuah rumah didiami mereka,” ujarnya dalam satu kenyataan hari ini kepada Kosmo!

Jelas Azizi, berdasarkan bedah siasat yang dijalankan di Hospital Raja Permaisuri Bainun hari ini, pegawai perubatan telah mengesahkan bahawa punca kematian mangsa yang berumur 67 tahun itu disebabkan tikaman pada bahagian leher.

“Selain itu, terdapat beberapa kesan tikaman pada muka dan leher mangsa,” katanya.

Manakala, abang mangsa yang berusia 70 tahun turut disahkan mati disebabkan tekanan pada bahagian leher gara-gara menggantung diri selepas menikam adiknya ketika perbalahan.

Sumber: Kosmo! Online

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Contest Fri, 4 Oct 2019
Featured Sat, 12 Feb 2022
Hiburan Mon, 9 Sep 2019

Tunai Umrah…Lan Solo Mohon Doa Peminat!

Semoga mendapat Umrah yang mabrur buat Lan Solo dan seluruh ahli keluarganya. Insha Allah…

Hiburan Fri, 7 Sep 2018

Awal Dan Scha Nak Anak Lagi?

Scha Mengandung Ke?

Hiburan Thu, 8 Aug 2019

Gempak Habis…Gabungan Pemuzik Handalan Asia Dalam Project E.A.R!

Pengenalan pertama Project E.A.R. memperlihatkan Pop Shuvit (Malaysia), Slapshock (Filipina), Thaitanium (Thailand), Saint Loco (Indonesia) dan Ahli Fiqir (Singapura) mempersembahkan medley lagu-lagu dalam bahasa kebangsaan masing-masing (Bahasa Malaysia,Indonesia,Tagalog dan Thai).

Featured Thu, 29 Jul 2021

Rayuan BPR Fasa Ke 2 : Tarikh Semakan Status Dan Jumlah Bayaran

Bagi mereka yang membuat permohonan rayuan Bantuan Prihatin Rakyat (BPR) fasa kedua pada Jun lalu, tarikh semakan bayaran boleh dilakukan bermula Ogos ini. Berdasarkan kenyataan yang dikeluarkan oleh Menteri Kewangan, golongan isi rumah B40 akan

Hiburan Thu, 14 Nov 2019
Events Mon, 14 May 2018

Gandingan Hebat Siti Nurhaliza Dan Khai Bahar Dalam Cinta Syurga

Siti memilih penyanyi yang popular menerusi lagu Bayang itu kerana,  Khai mempunyai vokal yang baik selain popularitinya yang semakin meningkat naik dikalangan peminat muzik tanah air.

Hiburan Thu, 11 Oct 2018

Selepas Jalil Hamid, Giliran Khiriah ‘Sekolahkan’ Isu Bayaran Pelakon

Selepas pelakon Jalil Hamid meluahkan rasa kecewanya terhadap sesetengah syarikat produksi yang menawarkan bayaran tak masuk akal, kini giliran pelakon Noorkhiriah pula! Khiriah menerusi laman Instagram turut bersetuju dengan status yang ditulis oleh Jalil. “

| Live TV