Featured By: Marcella November 30, 2021 @ 1:23pm

Gadis Tetap Gembira Walaupun Hanya Tunang Secara Ringkas & Santai Di Restoran

Kisah romantik seorang lelaki yang melamar teman wanitanya di sebuah restoran pernah tular di laman TikTok pada bulan lalu.

@aidilriza_

Dulu lapar tapi sekarang dah kenyang. Dulu takde drip tapi sekarang berenang, dulu single, sekarang nak kahwin. 10 years friendship. Finally ❤️ #fyp

♬ Seribu Kemanisan – Siti Nurhaliza

Persiapan pada masa terakhir untuk melamar teman wanitanya itu tetap membuahkan hasil selepas dia bersetuju menerima lamaran tersebut membuatkan netizen teruja.

@aidilriza_

Reply to @bebizha94 tapi mama kita sarung cincin dekat kedai makan je boleh kan? Alhamdulillah settle another part! ❤️

♬ original sound – Fasha_Ariana_Official – Fasha_Ariana_Official

Lelaki itu sekali lagi mendapat perhatian netizen apabila memuat naik satu lagi klip video di laman TikTok bernama @aidilriza, berkongsi mengenai hari pertunangan mereka yang diadakan secara ringkas dan santai.

Mereka dipercayai meraikan majlis pertunangan di sebuah restoran di Sophia Bangkok Cuisine, Bangi.

Pertunangan mereka berjalan lancar dengan berbekalkan sebentuk cincin apabila ibunya menyarungkan cincin itu di jari bakal isterinya walaupun tidak menyediakan dulang hantaran.

“Tapi mama kita sarung cincin dekat kedai makan saja boleh kan? Alhamdulillah settle another part,” tulis kapsyen dalam video itu.

“Sempoi saja bertunang di kedai makan” – Netizen

Melihat ke ruangan komen, rata-rata netizen turut tumpang gembira dengan pasangan tersebut.

Malah, ramai yang memuji pasangan tersebut kerana sekadar membuat majlis pertunangan secara ringkas tanpa mengeluarkan perbelanjaan yang tinggi.

Perkongsian video itu telah meraih lebih 217,400 tontonan dan 11,200 tanda suka sejak ia dimuat naik pada Isnin.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 8 Apr 2020

“Ianya Simbol Kesucian Dan Ketulusan Hati Para Frontliner” Gaun PPE Jovian Mandagie Tampak Mewah

Syabas dan Terima Kasih buat Datuk Jovian Mandagie dan pasukannya!

Trending Mon, 21 May 2018

Wanita Disangka Pengemis Sah Berstatus Jutawan Selepas Meninggal Dunia!

Pemeriksaan lanjut menemui satu buku akaun simpanan sebuah bank Fatima mengandungi deposit wang terkumpul sebanyak AS$1.1 juta (RM4.3 juta)

Hiburan Sat, 8 Jun 2019

Oppa K-Pop Nyanyi Lagu Raya, Sedap Ke?

Wow! Oppa pandai nyanyi lagu raya pun dah kira okay kan? Tak Gitu!

Trending Thu, 11 Nov 2021

“Macam Budak Sekolah Jadi Suami” – Drama Belum Keluar Tapi Dah Kena Kritik, Ini Respons Afieq Shazwan

Biarpun drama lakonannya belum ditayangkan, penyanyi dan pelakon Afieq Shazwan mendapat tempias kritikan netizen. Semuanya gara-gara watak suami yang dibawakan oleh Afieq menerusi drama bersiri Diari Seorang Suami yang bakal disiarkan di slot Lestary TV3 […]

Featured Wed, 27 May 2020

Patuhi SOP khusus untuk proses sanitasi ditetapkan KKM

Dapatkan maklumat jika tidak jelas

Trending Sun, 22 Sep 2019

Pesawat Tiba-Tiba Menjunam Dari Ketinggian 30,000 Kaki

Tak dapat bayangkan betapa cemasnya jika berada didalam situasi sebegini

Trending Wed, 28 Oct 2020

Pasangan Suami Isteri Yang Terpisah Akibat PKPB Dibenarkan Merentas Negeri

Buat pasangan suami isteri yang terpisah tu, kena patuh SOP juga okay!

Hiburan Thu, 25 Jul 2019

Faizal Tahir Mahu Bersara?

Satu hal mengenai album ini, ia adalah album saya yang terakhir

Hiburan Wed, 2 May 2018

Comel! #AnakAbah Dah Ada Nama

Suami kepada pelakon Sari Yanti itu menamakan bayi comel mereka, Dariya Inara…Comel sungguh!

Featured Sun, 10 Oct 2021

“Kalau Betul Saya Kahwin, Beritahu Isteri Saya, Tolong Balik Rumah” – Fikry Ibrahim

Pelakon kacak yang popular menerusi drama Ayahanda, Fikry Ibrahim menepis dakwaan sesetengah pihak yang mengatakan dirinya telah berkahwin secara senyap-senyap. Menurut Fikry, dia lebih selesa memberi tumpuan kepada kerjaya dan keluarganya. “Kalau betul saya kahwin, […]

| Live TV