Featured By: Aqilah Paharuzi April 5, 2022 @ 3:40pm

Guru Tahfiz R*gol 13 Pelajar Dihukum Mati, Lapan Daripada Mangsa Disahkan Hamil

Seorang bekas guru Tahfiz dijatuhkan hukuman gantung sampai mati setelah didapati bersalah merogol 13 pelajar perempuan di sebuah sekolah tahfiz di Bandung, Indonesia.

Memetik laporan Harian Metro, sebelum ini tertuduh hanya dikenakan hukuman penjara seumur hidup namum setelah pihak pendakwa raya memfailkan rayuan ke mahkamah lebih tinggi, mereka telah memutuskan tertuduh dikenakan hukuman mati.

“Dengan ini, mahkamah menghukum tertuduh dengan hukuman mati,” menurut kenyataan dikeluarkan mahkamah yang dimuat naik di laman sesawang Mahkamah Tinggi Bandung,” jelas kenyataan mahkamah.

Isu seksual yang melibatkan guru Herry Wirawan, 36, telah mencetuskan kekecohan dan mengejutkan warga Indosnesia yang menyeru agar kanak-kanak dilindungi daripada keganasan seksual di sekolah berasrama penuh agama di negara tersebut.

Menurut pihak Mahkamah Indonesia, tertuduh telah membuat tindakan seksual antara tahun 2016 dan 2021 pada 13 pelajar dalam lingkungan umur 12 dan 16 tahun dan didapati lapan daripada mangsa terbabit hamil.

Sumber: Harian Metro

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 28 Apr 2022
Hiburan Wed, 10 Oct 2018

Isteri Cantik Kenapa Jarang Tunjuk Di IG? Ini Alasan Paling Win Dari Isteri Jep Sepahtu

Macam-macam soalan ditanyakan pada artis ni erk…Pilihan masing-masing, ada yang gemar tayang pasangan, ada yang lebih ‘tertutup’. Tepuk dada, tanya selera!

Hiburan Fri, 19 Jan 2018

IS THERE A POSSIBLE COLLABORATION BETWEEN BTS & MAROON 5?

Maroon 5 has been dropping hints! This might be ARMYs’ dream come true as two great artists possibly come together as one!

Featured Fri, 15 Apr 2022

#JusticeForBella: “Siap Buat Peace & Mini Love” – Foto Barisan Peguam Dengan Siti Bainun Dikecam Netizen

Bahagianya.. Sikit pun tak rasa simpati dekat nasib adik Bella ke…? 😭😭

Hiburan Tue, 1 Oct 2019
Trending Thu, 24 May 2018

Kritik Atas Talian, Trump Tidak Boleh Sekat Pengguna Twitter!

Menyekat akses ke akaun @realDonaldTrump milik presiden tersebut dianggap melanggar hak kebebasan bersuara yang dijamin dalam Pindaan Pertama Perlembagaan.

Hiburan Fri, 6 Sep 2019

Tom Holland is Not Happy at People Spreading Rumours of His Love Life

Our favourite Spider-Man finally addressed his dating rumour with a mystery woman.

| Live TV