Featured By: Salma Syahbuddin January 4, 2022 @ 1:47pm

“Hentak Kereta & Tunjuk Isyarat ‘Jari Tengah’, Aksi Kanak-Kanak Ini Buat Netizen Bengang

Tular beberapa video menyaksikan beberapa orang kanak-kanak peminta sedekah bertindak agresif apabila memaksa pemandu jalan raya memberikan wang kepada mereka.

Malah, tindakan kanak-kanak ini mengundang rasa kurang senang pengguna jalan raya apabila golongan ini mengambil tindakan menghentak kereta dan memberikan isyarat lucah demi mendapatkan wang.

Video yang dimuat naik sejak 2 Januari lalu itu ternyata masih menjadi topik perbualan hangat rakyat Malaysia terutamanya di laman Twitter.

 

“Aiiii… Melampau betul budak-budak ni!”

 

Apa yang lebih menakutkan, kanak-kanak tersebut juga dilihat ‘bijak’ memilih mangsa dengan melihat jenis kereta yang dipandu.

Selain itu, video berdurasi 11 saat yang dimuat naik oleh seorang pengguna jalan raya menerusi aplikasi TikTok yang dikenali sebagai @afnanasyrafs ini juga telah ditonton sebanyak 1.8 juta dengan lebih 163,000 tanda suka sejak ia dimuat pada Isnin.

Difahamkan, kanak-kanak yang warga asing yang dipercayai berbangsa Rohingnya ini sering ‘beroperasi’ sekitar KLCC, Jalan Ampang Ulu dan Jalan Ampang, Kuala Lumpur.

Oleh itu, para pengguna jalan raya di sekitar kawasan ini dinasihatkan agar mengambil inisiatif mengunci kenderaan mereka bagi tujuan keselamatan.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Mon, 20 Aug 2018

Media Prima Wins Multiple Awards

Malaysia’s largest integrated media group, Media Prima Television Network (MPTN), a division of the Media Prima Berhad group, has won the highest accolades at the Spark Awards for Media Excellence 2018 (Spark Awards), walking away […]

Events Tue, 22 Jan 2019
Hiburan Sun, 9 Dec 2018

Betul Ke Pasya Dan Zaim ‘Anak Emas’ Mentor 7?

Betul lah, min rasa pun pasya dan zaim asyik dapat lagu yang sesuai dengan vokal diorang je kan?

Hiburan Wed, 6 Nov 2019

Rainbow Returns After 3 Years With a Self-Produced Single

Rainbow’s back to spread colour to the K-Pop industry.

Trending Sun, 19 Aug 2018

速食变型男谁最帅?肯德基爷爷六块肌hen可以

你有想过麦当劳叔叔或肯德基爷爷,变成美漫风格的插画会是什么样子吗?

Trending Tue, 25 May 2021
Trending Wed, 22 Jul 2020

| Live TV