Featured By: Halimey Zamal December 20, 2022 @ 3:00pm

Jawab Q&A Session, Naufal Isa Kongsi Erti Sahabat Sejati – “Walaupun Jauh Kita Masih Doakan Dia”

Pempengaruh, Naufal Isa yang sering muncul dengan kandungan motivasi menjelaskan erti sahabat sebenar.

@naufal.isa Sahabat ni,melengkapkan. Bukannya saling mencari kesalahan. Sahabat ini juga bukan soal sejauh mana sempurnanya kita. Tetapi soal sejauh mana kita saling melengkapi dan menerima. Hargai sahabat korang andai masih ada. Kerana sahabat baik itu sangat susah untuk ditemui,tetapi sangat mudah untuk dilepaskan🥹 Tag sahabat korang❤️ #fyp ♬ original sound – NAUFAL ISA (نوفل) 🇲🇾

Naufal menjawab soalan peminatnya yang menginginkan motivasi tentang sahabat menerusi ‘ask me question’ di Instagram.

Menerusi perkongsian tersebut, Naufal memberitahu sahabat sejati itu adalah sahabat yang sentiasa mengingati satu sama lain biarpun berjauhan.

“Bila sebut tentang persahabatan ni, buat korang yang ada sahabat sebenarnya sahabat ni tak semestinya ada 24 jam dengan kita.

“Tak semestinya mesej 24 jam, kalau ada itu bonus. Tapi sahabat ni soal sejauh mana kita masih ingat dia walaupun menjauh. Walaupun kita jauh kita still ingat dia, walaupun jauh kita still doakan dia, walaupun ada kesilapan dan salah yang kita lakukan kita mudah untuk menerima dan memaafkan, itulah sahabat yang sebenar.

“Sahabat ni, bukannya tengok kawan kita dah berjaya, dah kahwin kita akan senang cemburu, senang dengki dan sebagainya, tu bukan sahabat. Sahabat yang sebenar dia mudah menerima bahkan dia menyambut sahabatnya kalau berjaya dan sebagainya, tu sahabat sebenar. Hargai sahabat korang,” jelas Naufal.

Meninjau di ruangan komen, warganet menzahirkan rasa sayang kepada sahabat mereka dan mengingatkan antara satu sama lain untuk menghargai hubungan persahabatan yang sudah terjalin akrab.

“Ha dengar tu love you.

“Rindu sahabat saya, moga sihat selalu.

“Hargailah persahabatan biar sampai ke syurga hendaknya,” tulis warganet.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 18 Dec 2018
Trending Mon, 14 Dec 2020

Perdana Menteri Arah Bekalan Vaksin Ditambah Sehingga 70%

Semoga ini yang terbaik buat rakyat Malaysia

Hiburan Wed, 10 Jul 2019
Trending Tue, 17 Apr 2018

Lama Menyepi, Syamel Kini Berat Sebelah!

Selain itu, dia juga dilabel ‘pilih bulu’ kerana hanya membuat persembahan yang boleh menaikkan namanya sahaja. Namun, Syamel telah tampil menjelaskan hal yang sebenar.

Hiburan Wed, 1 Jun 2022

Uqasha Senrose Tak Kisah Netizen Kritik Soal Saiz Badannya

Uqasha tidak peduli komen-komen negatif netizen tentang isu badannya.

Hiburan Mon, 22 Apr 2019

#BBB2019: Tiga Kali Jadi Juara, Achey Terkejut Menang Lagi!

Gandingan mantap, tahniah Achey & Tauke!

Featured Thu, 15 Sep 2022

Finaz Yunus Minta Individu ‘Tinggal’ & ‘Cabut’ Gelaran Agamawan – “Kalau Tak Mampu Kawal Nafsu, Cari Kerjaya Lain”

Somehow ada betul apa yang Finaz cakapkan ni… ‘Title’ tu tanggungjawab yang besar bukan sekadar populariti 😌

Trending Tue, 13 Aug 2019

8月13日!今天是「国际左撇子日」

8月13日是国际左撇子日(International Left Handers Day)是全世界所有左撇子的节日。

| Live TV