Featured By: Atiqah Johari June 17, 2022 @ 7:26pm

Kes Kematian Faziani Rohban ‘Diragui’, Keluarga Minta Buka Semula Siasatan Lanjut

Keluarga kepada pengasas produk kecantikan Dnars Skincare, Allahyarham Faziani Rohban Ahmad yang meninggal dunia pada 18 Mei 2019 lalu telah membuat laporan polis supaya siasatan lanjut dapat dibuka semula kerana mengesyaki terdapat unsur keraguan dengan kematian beliau.

Laporan polis telah dibuat di Balai Polis Tumpat, Kelantan pada jam 1 petang semalam selepas tiga tahun kematian pengasas produk itu.

Memetik daripada laporan Harian Metro, ahli keluarga allahyarham telah dihubungi dan mengesahkan bahawa laporan telah dibuat bagi menuntut siasatan lanjut atas kematian Faziani yang disyaki mempunyai unsur lain.

“Selepas kematian Allahyarham, kami ahli keluarga melantik peguam untuk mendapatkan maklumat dan hasil dapatan peguam terbabit, mendapati kematian Allahyarham diragui.

“Kami mengesyaki kematian Allahyarham bukan disebabkan kemalangan semata-mata sebaliknya ada unsur lain yang menyebabkan kami tampil membuat laporan polis.

“Susulan laporan dibuat, saya juga sudah memberi keterangan kepada pihak polis hari ini dan kami berharap pihak berkuasa dapat menjalankan siasatan,” katanya ketika dihubungi.

Sehubungan itu, Ketua Polis Daerah Tumpat, Asisten Komisioner Amran Dolah turut mengesahkan telah menerima laporan polis yang dibuat oleh ahli keluarga Allahyarham.

Jelasnya, pihak polis akan merujuk kepada laporan yang dibuat kepada Bahagian Perundangan Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) terlebih dahulu kerana kejadian tersebut berlaku di Thailand.

Terdahulu, pengasas produk kecantikan Dnars Skincare, Faziani Rohban telah terbabit dalam sebuah kemalangan ketika dalam perjalanan ke sebuah pondok di Yala, Thailand untuk menyampaikan sumbangan.

Namun, Faziani telah disahkan meninggal dunia ditempat kejadian akibat cedera parah manakala suaminya, Shah Rizal Ibrahim cedera.

Sumber: Harian Metro

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Sun, 20 May 2018

Benarkah Gaun Perkahwinan Meghan Markle Khabarnya Lebih Mahal Dari Kate Middleton?

Pada hari bersejarahnya bergelar isteri kepada waris kedua takhta England itu, Markle memberi kepercayaan kepada Clare Waight Keller juga Pengarah Artistik wanita pertama Givenchy  yang dilantik tahun lalu untuk mereka cipta gaun perkahwinannya.

Hiburan Sun, 18 Mar 2018

Kali Ini Yuna Pula Mengalami Gangguan Seksual

Selebriti tidak terlepas menjadi salah seorang dari mangsa gangguan seksual di laman sosial media dan telah berlarutan lebih dari 6 bulan .

Hiburan Mon, 6 Aug 2018

Aliff Syukri Says It’s OK to Buy Fake Items Instead of Original Products

He seems to be very supportive about stealing intellectual property.

Trending Thu, 18 Jun 2020

Bilangan Jemaah Di Surau Masjid Ditambah Kepada 250 Orang – Sultan Selangor

Jom sama-sama kita mengimarahkan kembali surau dan masjid..

Trending Wed, 19 Sep 2018

「喜欢一个人看电影的人」更值得深爱!因为了解自己、更加勇敢

很多人无法一个人电影,觉得独自去看电影是伤心的事,其实许多人「一个人去看电影」,并不代表他们没有朋友,没有选择,而是能够享受其中的乐趣……

Featured Tue, 2 Feb 2021
Featured Wed, 17 Mar 2021
Trending Tue, 24 Nov 2020
Trending Sat, 8 May 2021

Semua Bazar Ramadan, Aidilfitri DiTUTUP Mulai Isnin

Semoga urusan para peniaga dipermudahkan

Hiburan Thu, 24 May 2018

Hamil Anak Kedua, Lana Nodin Idam Anak Lelaki

Saya harap kali ini dapat anak lelaki… Barulah jadi sepasang. Mana tahu dapat anak berwajah macam suami pula. Insya-Allah kalau tiada aral melintang saya akan melahirkan anak kedua ini pada Disember depan. Tahniah Lana, semoga semuanya dipermudahkan Allah swt…

| Live TV