Featured By: Dharnieya Nur Amelsa January 5, 2023 @ 5:18pm

Mamat Got No Chill Dedah Pernah Kerja Bundle Sebelum Terkenal!

Umum mengetahui, pempengaruh Mamat Got No Chill atau lebih dikenali dengan panggilan Mamat sering memuat naik video menarik sehingga berjaya meraih perhatian ramai.

Baru-baru ini, tular sebuah perkongsian menerusi podcast 3 Tambah 1 yang dikendalikan oleh penyanyi Shila Amzah dan pempengaruh Ubai MZ di platform TikTok apabila mereka menjemput Mamat sepanjang tetamu untuk program tersebut.

Menerusi hantaran terbabit, Mamat mendedahkan dia pernah menjual pakaian terpakai suatu ketika dahulu sebelum dikenali orang ramai menerusi platform TikTok.

Menurut Mamat lagi, dulu dia hanya membuat kandungan sekadar untuk menaikkan tontonan dan tanda suka sahaja.

Walaubagaimanapun, tontonan content Mamat naik dengan mendadak sehingga dia membuat keputusan untuk tidak menjual bundle lagi dan fokus membuat ‘review’ pula.

“Dulu TikTok ini, saya jual baju bundle. Buat content pun sekadar nak naikkan views dan likes je. Akaun Mamat Got No Chill itulah saya guna buat bundle.

“Followers time itu 40,000. Buat content nak naikkan views je, lama-lama naik betul. Naik banyak sangat.

“Lepas itu, saya fikir macam tak payah jual bundle dah, ni kalau buat review okay ni. Hahaha masa itulah,” ujar Mamat.

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata warganet mengatakan bahawa mereka pernah membeli baju dengan Mamat suatu ketika dahulu dia bekerja menjual bundle bersama dengan kakaknya.

“Aku pernah beli baju dengan Mamat ni masa dia jual bundle.

“Aku follow Mamat sebab video kakak dia susun baju ikut warna legend woo.

“Yes. Aku selalu beli baju bundle kat dia dulu.

“Aku follow dia masa dia jual bundle, yang kakak dia susun baju ikut warna itu.

“Aku kenal Mamat time kakak dia kot susun baju ikut warna tu,” komen netizen.

Setakat artikel ini ditulis, video tersebut telah meraih sebanyak 703,000, 65,000 tanda suka dan 219 komen.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 13 Dec 2022

[VIDEO] Aznil Nawawi Sebak Jawab Isu TikTokers Biadap! -“Dia Kena Hadap Risiko”

Dari sudut positif betul apa yang Pak Nil lakukan. Tapi prank sebegini patutnya tak berlaku lagi gaiss! Sakit hati rakyat Malaysia tengok.

Trending Thu, 12 Mar 2020

Selepas Jackie Chan, Kini Tom Hanks Dan Isteri Pula Sah Positif Covid-19

PELAKON terkenal Hollywood Tom Hanks telah memaklumkan bahawa dirinya dan Isteri Rita Wilson telah dijangkiti virus Covid-19. Hal ini disahkan sendiri oleh Tom menerusi akaun Twitter peribadinya.  Menurut Hanks, beliau dan isteri berada di Australia

Hiburan Wed, 10 Jan 2018

ASYIK STORYLINE SAMA JE, BOSAN! BETO KUSYAIRY BENGANG

Lumrah, apabila ramai peminat cerita dan filem melayu semakin beralih arah kepada cerita-cerita luar negara yang agak luas konteks pemikirannya jika dibandingkan dengan filem-filem tempatan

Trending Wed, 16 May 2018

GST Pada Kadar Sifar Bermula 1 Jun

Pengumuman itu dikeluarkan selepas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad telah mengeluarkan arahan supaya kutipan GST dihentikan.

Featured Sun, 29 Aug 2021

Saling Mengenali Hati Budi, Najwa Latif Akui Sudah Berpunya

Walaupun sudah lama tidak muncul di kaca televisyen namun penyanyi tersohor, Najwa Latif dilihat masih lagi aktif memuat naik video nyanyiannya di media sosial. Baru-baru ini, Najwa memuat naik video di laman TikToknya yang seakan

Hiburan Thu, 21 Nov 2019

“I Suka You Buncit” – Linda Rafar Larang Suami Diet

Korang suka yang buncit ke yang sado??

Featured Thu, 20 Dec 2018

H’Hen Nie Gagal Raih Gelaran Miss Universe 2018 Gara-Gara Kesilapan Jurubahasa?

Jawapan yang diberikan oleh jurubahasa didakwa tidak menggambarkan intipati sebenar mesej yang cuba disampaikan H’Hen Nie.

Events Fri, 27 Apr 2018

Kahwin 19 Mei, Putera Harry ‘Lamar’ Abang Jadi Pengapit

The Duke of Cambridge berbesar hati untuk memenuhi hasrat dan sangat teruja untuk memberi sokongan kepada adiknya di Gereja St George, Windsor pada 19 Mei depan.

Featured Thu, 5 Jan 2023

“Slowly But Surely” – Cantik Bertudung, Ramai Doakan Yuna Rahim Kekal Istiqamah

Perkongsian video pelakon jelita Yuna Rahim atau nama sebenarnya, Shafiqah Husna Abd Rahim yang mengenakan hijab meraih perhatian peminat. Memuat naik video tersebut di akaun TikTok, penampilan manis Yuna meraih pujian warganet. “Get ready with

| Live TV