Featured By: Dharnieya Nur Amelsa January 21, 2023 @ 4:07pm

Money Matters Kini Kembali Dengan Musim Baharu, Kupas Isu Ekonomi & Perdagangan

Kini kembali dengan musim baharu, Money Matters dihoskan oleh empat orang yang berpengalaman dan berkaliber iaitu Zahir Kelvin Ong Abdullah, Azaria Tagaya, Muhammad Ahmad Hamdan dan Anita Woo dalam membincangkan mengenai topik-topik menarik.

Rancangan bual bicara perniagaan dan kewangan ini akan mula disiarkan di  TV3 pada 21 Januari 2023, setiap hari Sabtu, pukul 5.00 petang.

Money Matters pada musim ini lebih memberi fokus berkaitan jangkaan kelembapan dalam ekonomi dan perdagangan global. Adakah perniagaan di Malaysia bersedia untuk ini?

Musim baharu ini penonton dapat sama-sama menyaksikan perbincangan mengenai isu negara,  antaranya menangani isu berhubung rasionalisasi subsidi, menambah hasil asas cukai negara melalui pelbagai kaedah yang tidak membebankan, dan menangani kekurangan buruh.

Selain daripada topik pembentangan semula Belanjawan 2023 yang akan dibentangkan oleh YAB Datuk Seri Anwar Ibrahim, Perdana Menteri dan yang juga Menteri Kewangan pada 24 Februari ini.  Money Matters akan turut membincangkan isu yang memerlukan perhatian daripada kerajaan perpaduan kerana Perdana Menteri kita ingin melaksanakannya mengikut reformasi beliau.

Bakal disiarkan pada 21 Januari bersama hos Zahir Kelvin Ong Abdullah dan Pengerusi Gabungan Persatuan-Persatuan Perniagaan Malaysia (FMBA), Datuk Abdul Malik Abdullah yang akan memberi pencerahan kepada penonton mengenai peluang dan cabaran baharu untuk perniagaan Malaysia pada tahun baharu ini.

Program ini akan terus menampilkan personaliti korporat berprofil tinggi.

Josephine Dass selaku  Penerbit Eksekutif dan Editor, akan terus memimpin produksi Money Matters dan dibantu oleh Penerbit, Mimi Azeera Abdullah dan Amelia Azharul Nahar untuk setiap episod. Program ini diterbitkan oleh Jabatan Berita dan Ehwal Semasa Rangkaian Televisyen Media Prima.

Money Matters boleh distrim secara langsung di http://www.tonton.com.my dan dapatkan perkembangan terkini program di akaun rasmi Twitter @MoneyMattersTV3.

Bagi maklumat lanjut dan perkembangan baharu program TV3, layari http://www.xtra.com.my dan ikuti laman sosial media rasmi Facebook, Twitter & Instagram di @TV3Malaysia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 29 Jul 2020
Trending Sat, 29 May 2021

Siti Nordiana Salurkan Emosi, Buat Kajian Dahulu Sebelum….

Penyanyi Siti Nordiana menyalurkan emosi dan membuat kajian terlebih dahulu sebelum menyanyikan lagu terbarunya yang berjudul Cukup Derita Itu. Mendapat sentuhan komposer hebat, Tam Spider dan liriknya hasil nukilan Siti Rosmizah, karya terbabit menjadi lagu

Hiburan Thu, 5 Jul 2018

Panas! Perang Safiey Illias Dan Nur Sajat Makin Menggila

Makin panas nampaknya perang antara Safiey Ilias dan Nur Sajat ni kan?walaubagaimana pun, rata-rata netizen terhibur dengan gelagat mereka namun ada yang berpendapat tindakan mereka itu seakan-akan mahu meraih publisiti murahan.

familuv Fri, 20 Jul 2018
Hiburan Mon, 22 Jan 2018

FATHIA LATIFF, SILA JANGAN BUAT KOMEN BODOH, CAPRICE BENGANG!

Menerusi komen yang diberikan Fathia itu, Caprice telah memuat satu lagi video pendek di instagramnya yang seakan-akan memerli Fathia mengenai isu Bigo Live nya beberapa bulan lepas

Trending Sat, 1 Aug 2020
Hiburan Thu, 5 Sep 2019

Gitaris Aji, Meninggal Dunia Sehari Selepas Sambut HariJadi Ke-50

Selepas arwah Kelly, kini industri muzik kehilangan Aji pula.

LIFESTYLE Thu, 13 Dec 2018

Tahniah! Ilham, Alia Erika Pemenang Pencarian SAFARI GROM

Penampilan khas oleh penyanyi Andy Flop Poppy dan pelakon Gambit Saifullah turut menyerikan suasana pada petang itu.

| Live TV