familuv By: Dharnieya Nur Amelsa December 10, 2022 @ 4:20pm

Ramai Sebak Tonton Video ‘Throwback’ Uwais Bersama Arwah Siti Sarah

Anak sulung kepada pasangan selebriti Shuib Sepahtu dan Allahyarham Siti Sarah, Uwais Al Qarni telah menyambut ulang tahun kelahirannya yang ke-11, baru-baru ini.

Walaubagaimanapun, menerusi sebuah perkongsian yang dimuat naik di akaun TikTok, ia telah mengundang rasa sebak dalam kalangan netizen yang melihat video kenangan Uwais dan ibunya itu.

@sitisarahshuib84 Happy Birthday Uwais Al Qarni anak manjaaa ibu daddy ni 💐🎂🍰🧁 #shuibsepahtu #sitisarah #uwaisalqarni@Shuib Sepahtu ♬ Buah Hati – Armada

“Happy Birthday Uwais Al Qarni anak manja ibu daddy ni,” tulisnya di ruangan kapsyen.

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata warganet meluahkan rasa sebak melihat video tersebut dan turut mengucapkan selamat ulang tahun kepada Uwais.

“Tiba-tiba air mata ibu terasa nak menitis tengok video ini. Semoga anak-anak Allahyarham Siti Sarah sentiasa dalam rahmat Allah dunia akhirat. Amin.

“Eh kenapa nangis tengok video ini. Al-fatihah bidadari syurga. Happy Birthday copy paste mummy. Semoga jadi abang yang terbaik dan anak yang soleh untuk mummy dan daddy.

“Selamat hari lahir Uwais Al Qarni. Semoga menjadi abang yang terbaik buat adik-adik dan anak soleh buat mummy dan daddy. Ibumu seorang wanita yang hebat. Al-fatihah,” komen netizen

Bukan itu sahaja, ada juga segelintir yang mengatakan bahawa seakan-akan merasakan seperti arwah Siti Sarah sendiri yang memuat naik video ini.

“Kenapa rasa macam ibu dia yang post ni eh,” komen salah seorang netizen.

Setakat artikel ini ditulis, video tersebut telah meraih sebanyak 373,000 tontonan, 38,000 tanda suka dan lebih 223 komen.

 

 

 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 29 Jun 2022

“Habiskan RM8 Juta, Duit Allah Bagi Dia Tak Habis”- PU Amin Label Penerbit #MatKilau Sebagai Jutawan Ummah

Patut min tengok nama beliau kat ending credit… Ini gerangan orang-orang hebat!

Hiburan Mon, 12 Feb 2018

SEHUN WILL BE STARRING IN WEB MOVIE ‘DOKGO REWIND’!

EXO’s Sehun will be taking on a lead role in the web movie, ‘Dokgo Rewind’! Let us give him the biggest support as he shows us a different side of him!

Hiburan Sat, 10 Aug 2019

Iqram Dinzly Buat Hal Lagi?

Apa pula kali ini?

Featured Tue, 28 Apr 2020
Trending Thu, 15 Mar 2018

Keputusan SPM 2017 Catat Peningkatan, Tahniah!

Pencapaian calon di bandar dan luar bandar menunjukkan prestasi memberangsangkan iaitu GPM 4.75, berbanding 4.89 pada 2016 bagi bandar, dan 5.22 berbanding 5.36 pada 2016 bagi luar bandar.

Trending Tue, 25 Aug 2020

Lima Lagi Murid Sekolah Rendah Dikesan Positif Covid-19

Semoga penularan kes ini semakin berkurangan

Featured Wed, 9 Nov 2022
Featured Mon, 7 Mar 2022
Hiburan Wed, 17 Jan 2018

DICOP PENJENAYAH! IFA RAZIAH BUAT LAPORAN POLIS

Kesal kerana selepas sahaja peristiwa itu, dia ingin menamatkan sahaja isu perbalahan ini dan menunggu Roslan datang kepadanya dan meminta maaf

| Live TV