Featured By: Halimey Zamal November 17, 2022 @ 1:41pm

“Sembuh Tidak Pernah Ada Untuk Orang Kehilangan” – Pesanan Ustaz Abdul Somad Undang Hiba Warganet

Pendakwah terkenal Indonesia, Ustaz Abdul Somad (UAS), tular di media sosial kerana mengulas berkenaan kehilangan seseorang di dalam kehidupan.

Menerusi video berdurasi 24 saat yang dikongsikan oleh @specialbear_ di laman TikTok, memaparkan Ustaz Somad memberitahu tiada istilah sembuh bagi orang yang telah kehilangan seseorang dalam hidupnya.

“Kehilangan itu kata orang, nanti dengan berjalannya waktu akan sembuh.

“Itu bagi orang yang tidak merasa kehilangan, dia hanya membaca teori tentang kehilangan.

“Sebenarnya, sembuh itu tidak akan pernah ada bagi orang kehilangan. Tetapi Allah akan menggantikan dengan sesuatu yang lain.” ucapnya.

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata wargamaya bersetuju dengan pendapat yang diberikan oleh Ustaz Somad dan ada juga yang meluahkan rasa sedih mereka kerana kehilangan insan yang pernah disayangi.

“Benda tu yang aku tunggu tapi tak mengapa Allah tahu apa yang baik untuk kita, so kita just sabar dan tunggu.” tulis seorang warganet.

Ketika artikel ini ditulis, video tersebut telah menerima lebih 666,000 tontonan dan lebih 104,000 tanda suka.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 14 Sep 2018

Coretan Indah Fazura Buat Fattah Sempena Ulang Tahun Ke-28 Suaminya. Happy Birthday Fattah!

Fazura mengusik hati netizen dengan beberapa posting romantis di Instagram sempena ulang tahun kelahiran suaminya, Fattah Amin.

Trending Tue, 19 Mar 2019

牛奶可乐一夜爆红!网友吵翻了,你敢喝吗?

最近,推特上有人又发起了一项挑战——牛奶+可乐,你会喝吗?

Trending Tue, 26 Jun 2018

Bazar Perayaan Di Dua Lokasi Ini Bakal Tinggal Kenangan

Terdapat banyak aduan dan ia amat sukar diurus. Sebelum ini, tapak bazar telah diberikan kepada persatuan pedagang tetapi terdapat aduan salah urus dan banyak yang disewa untuk mendapatkan keuntungan besar berbanding untuk peniaga miskin.

Featured Wed, 17 Feb 2021
Trending Tue, 2 Aug 2022

“Proses Pemulihan Sangat Sukar” – Mata Kiri Ben Amir Hampir Buta

Ben Amir hampir buta selepas menimpa kemalangan.

Featured Mon, 16 Apr 2018

Kenali Lelaki Gay, Bukan Dari Cara Pemakaian Mereka Tetapi Bentuk Jari

Sebuah kajian mengatakan bahawa pengecaman untuk memastikan sama ada lelaki itu gay ataupun tidak boleh dilakukan melalui jari-jemari tangannya. Sama ada anda mempercayainya ataupun tidak, kenyataan ini mungkin boleh digunakan pakai apabila mengaitkannya dengan Digit Ratio Theory.

Trending Wed, 18 Mar 2020

COVID-19: Negeri Selangor Larang Adakan Kenduri Kahwin

JABATAN AGAMA ISLAM SELANGOR (JAIS) telah mengeluarkan arahan untuk tidak mengadakan sebarang kenduri kahwin  atau majlis keramaian di negeri itu, selaras dengan arahan yang telah dikeluarkan oleh Perdana Menteri dan Majlis Keselamatan Negara berhubungan dengan

| Live TV