Events By: Dharnieya Nur Amelsa January 18, 2023 @ 6:08pm

Timbul Gosip Cinta, Aisha Retno Selesa Berkawan Rapat Dengan Aziz Harun

Penyanyi Aisha Retno sedia menerima segala gosip mengenai isu percintaan jika isi dan tajuk utamanya itu tidak melampaui batas.

Pemilik nama sebenar Sharifah Aisha Retno Sayed Sipulijam ini mendedahkan dia kini sedang berkawan rapat dengan penyanyi, Aziz Harun dan selesa berkongsi pendapat mengenai muzik memandangkan Aziz memulakan kerjaya muzik lebih awal berbanding Aisha.

Tambahnya lagi, dia teruja untuk berkolaborasi bersama dan ia merupakan satu peluang terbaik untuk Aisha kerana dia sudah lama meminati lagu-lagu Aziz.

“Saya berkawan baik dengan semua orang. Aziz pun dia banyak influence saya dan memberi banyak inspirasi in terms of music kerana dia sudah mulai awal dalam industri muzik.

“So, saya memang dah lama mengidolakan muzik-muzik dia. Jadi, untuk diberi peluang berkolaborasi dengan dia buatkan saya macam, okey bestnya peluang macam ini.

“Aziz seorang yang tenang dan juga menerima pendapat orang. Jadi kalau kita orang jumpa memang akan kongsi banyak information in terms of music dan sebagainya. Dia banyak bagi advice and everything so that the fun part berkawan baik,” katanya.

Ditanya mengenai risau atau tidak terpalit dengan gosip percintaan, Aisha memberitahu bahawa dia dan Aziz sudah berbincang mengenai hal itu dan mereka berdua baik-baik sahaja jika topik dan isi yang dikeluarkan itu tidak keterlaluan.

“Saya ada juga pernah berbincang dengan Aziz. Macam kita orang kalau benda-benda macam itu ada tak apa sebenarnya okey je.

“Sebab we both memang berkawan baik, but then unless kalau headline tu tidak melampaui bataslah,” jelasnya.

Dalam pada itu, Aisha turut memberitahu bahawa dia bakal mengeluarkan EP pertamanya yang bakal dikeluarkan pada bulan Mac ini.

Menurut Aisha, ini merupakan salah satu hadiah kepada peminatnya yang sentiasa menyokong muziknya.

“Untuk resolusi 2023, saya akan prepare sebuah EP Insya-Allah. Saya dah kumpul material daripada tahun lepas lagi dan I think it’s time untuk bagi sedikit hadiah kepada audience sebuah EP yang ada juga saya berkolaborasi dengan beberapa artis dan bulan Mac ini ia akan dilancarkan,” ujarnya.

Kata Aisha lagi, dia berharap agar semua urusannya berjalan dengan lancar dan turut tidak sabar untuk memeriahkan Konsert Patah Hati yang bakal diadakan di Zepp Kuala Lumpur 15 Mac 2023 bersama-sama dengan artis yang lain.

“Insya-Allah, semoga semuanya berjalan dengan lancar dan juga Konsert Patah Hati ini,” akhirinya.

Aisha ditemui XTRA di sidang media Konsert Patah Hati anjuran ANS di Midvalley yang akan berlangsung di Zepp Kuala Lumpur pada 15 Mac 2023 bersama lima penyanyi hebat yang lain iaitu Ernie Zakri, Naim Daniel, Noh Salleh, Nastia dan Insomniacks.

Untuk pembelian tiket boleh dibuat di laman web www.ticket2u.com.my

 

 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 26 Aug 2018

Giliran Zizi Kirana Pula Di Kecam Teruk

“Tak Perlu Nak Tutup Pun, Orang Tetap Mengata”

Trending Mon, 27 Aug 2018

「5大厨房实用小物」不用再烦水煮蛋怎么捞

可别以为马来西亚有大创(Daiso),到韩国旅游时就不值得一看,其实里面还是有很多实用小物可以挖宝!

Trending Fri, 27 Mar 2020
Trending Wed, 15 Nov 2017

THESE 5 OMG FACTS ABOUT OIL RIGS WILL BLOW YOUR MIND AWAY

Seeing as Malaysia is a country known for oil and gas, it is important that we learn more this industry even if we’re not directly involved with it.

Featured Sat, 25 Apr 2020
Trending Sat, 14 Nov 2020
Featured Tue, 17 Jan 2023

Abby Abadi Dedah Isu Dengan Norman Hakim Tak Pernah Selesai – “Saya Lebih Banyak Beralah…”

Hmm netizen pun kena move on juga.. Semoga semua urusan dipermudahkan

error: Content is protected !!