Events By: Dharnieya Nur Amelsa January 18, 2023 @ 6:08pm

Timbul Gosip Cinta, Aisha Retno Selesa Berkawan Rapat Dengan Aziz Harun

Penyanyi Aisha Retno sedia menerima segala gosip mengenai isu percintaan jika isi dan tajuk utamanya itu tidak melampaui batas.

Pemilik nama sebenar Sharifah Aisha Retno Sayed Sipulijam ini mendedahkan dia kini sedang berkawan rapat dengan penyanyi, Aziz Harun dan selesa berkongsi pendapat mengenai muzik memandangkan Aziz memulakan kerjaya muzik lebih awal berbanding Aisha.

Tambahnya lagi, dia teruja untuk berkolaborasi bersama dan ia merupakan satu peluang terbaik untuk Aisha kerana dia sudah lama meminati lagu-lagu Aziz.

“Saya berkawan baik dengan semua orang. Aziz pun dia banyak influence saya dan memberi banyak inspirasi in terms of music kerana dia sudah mulai awal dalam industri muzik.

“So, saya memang dah lama mengidolakan muzik-muzik dia. Jadi, untuk diberi peluang berkolaborasi dengan dia buatkan saya macam, okey bestnya peluang macam ini.

“Aziz seorang yang tenang dan juga menerima pendapat orang. Jadi kalau kita orang jumpa memang akan kongsi banyak information in terms of music dan sebagainya. Dia banyak bagi advice and everything so that the fun part berkawan baik,” katanya.

Ditanya mengenai risau atau tidak terpalit dengan gosip percintaan, Aisha memberitahu bahawa dia dan Aziz sudah berbincang mengenai hal itu dan mereka berdua baik-baik sahaja jika topik dan isi yang dikeluarkan itu tidak keterlaluan.

“Saya ada juga pernah berbincang dengan Aziz. Macam kita orang kalau benda-benda macam itu ada tak apa sebenarnya okey je.

“Sebab we both memang berkawan baik, but then unless kalau headline tu tidak melampaui bataslah,” jelasnya.

Dalam pada itu, Aisha turut memberitahu bahawa dia bakal mengeluarkan EP pertamanya yang bakal dikeluarkan pada bulan Mac ini.

Menurut Aisha, ini merupakan salah satu hadiah kepada peminatnya yang sentiasa menyokong muziknya.

“Untuk resolusi 2023, saya akan prepare sebuah EP Insya-Allah. Saya dah kumpul material daripada tahun lepas lagi dan I think it’s time untuk bagi sedikit hadiah kepada audience sebuah EP yang ada juga saya berkolaborasi dengan beberapa artis dan bulan Mac ini ia akan dilancarkan,” ujarnya.

Kata Aisha lagi, dia berharap agar semua urusannya berjalan dengan lancar dan turut tidak sabar untuk memeriahkan Konsert Patah Hati yang bakal diadakan di Zepp Kuala Lumpur 15 Mac 2023 bersama-sama dengan artis yang lain.

“Insya-Allah, semoga semuanya berjalan dengan lancar dan juga Konsert Patah Hati ini,” akhirinya.

Aisha ditemui XTRA di sidang media Konsert Patah Hati anjuran ANS di Midvalley yang akan berlangsung di Zepp Kuala Lumpur pada 15 Mac 2023 bersama lima penyanyi hebat yang lain iaitu Ernie Zakri, Naim Daniel, Noh Salleh, Nastia dan Insomniacks.

Untuk pembelian tiket boleh dibuat di laman web www.ticket2u.com.my

 

 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 27 Nov 2017

Sudah Bertaubat Dan Ingin Lupakan, Kata Diana Amir

Sudah Bertaubat Dan Ingin Lupakan, Diana Amir Mohon Stesen Televisyen Tidak Siarkan Filem Lakonannya Sebelum Bertudung

Trending Tue, 21 Jul 2020
Hiburan Mon, 15 Apr 2019

Isu ‘Sailang’ Tak Jejas Penyertaan, Star Vendors Himpun 36 Artis Popular!

Jangan ketinggalan untuk ke PWTC pada 24-26 Mei ini. Macam-macam ada tau!

Hiburan Thu, 29 Nov 2018
Featured Fri, 11 Mar 2022

“Sha Masih Belum Sembuh..” – Shila Amzah Mohon Diberi Ruang

Kita terus mendoakan yang baik-baik saja ya.. ❤️

TECH Fri, 11 Jan 2019

Complete Your Gaming Experience With These Accessories

We all need a smooth mouse, good keyboard and

Trending Mon, 18 Apr 2022

Rugi RM152,500… Lelaki Didakwa Menipu ‘Bakal Isteri’

Seorang lelaki dituduh menipu seorang wanita wang tunai dan barang kemas untuk perkahwinan yang tak wujud..

Featured Tue, 18 Oct 2022

Dr Amalina Bakri Selamat Melahirkan Bayi Perempuan

Comelnya baby Arabella Mia! Tahniah Dr Amalina

| Live TV