Featured By: Dharnieya Nur Amelsa December 21, 2022 @ 5:03pm

[VIDEO] Qistina Raisah Kongsi Pengalaman Dengan Lelaki ‘Insecure’ – “Dia Akan Kongkong You Sampai Jadi Toxic!”

Tular sebuah video yang dikongsikan pelakon Qistina Raisah di TikTok mengenai perhubungan toksik.

Menerusi hantaran tersebut, Qistina berkongsi pengalaman bercinta dan turut meminta wanita di luar sana untuk mengelakkan diri bercinta dengan lelaki yang mempunyai sifat ‘insecure’.

Menurutnya, lelaki yang mempunyai sikap sebegitu hanya akan mengongkong sehingga membuatkan hubungan menjadi toksik.

“I nak cakap something based on my pengalaman, maybe lah orang kata adik kau ni kecil lagi kan, tak payah fikir sangatlah benda-benda macam ini. Tapi saya tetap nak cakap juga.

“Bagi saya perempuan dekat luar sana tak kisahlah rupa awak macam mana pun. Tolonglah jangan bercinta dengan lelaki yang insecure.

“Sebab kenapa? Lelaki yang insecure ni sangat teruk. Dia akan kongkong you. Bukan kongkong yang normal tau.

“Tapi dia akan kongkong you tahap dewa punya kongkong tu, sampai jadi toxic gila,” katanya.

Kata pelakon cilik itu lagi, lelaki yang insecure ini akan cemburu ketika melihat pasangannya berkawan atau berjumpa dengan orang lain sehingga perkara itu boleh menjadi isu untuk bergaduh.

“Kalau macam I sejenis orang yang kena berjumpa orang, friendly, suka berkawan dan tak sombong pun boleh jadi isu.

“Dia kan bila orang yang insecure ni, dia kekadang bila kita ada someone yang lebih elok dari dia padahal kita ni tak apa-apa ni kosong perasaan ni, kawan je!

“Tapi dia macam insecure, mulalah. Kau yang insecure tapi depan orang kau tak nak buatkan kau nampak macam boyfriend aku. Ha tapi bila orang cakap dengan orang lain insecure! Merajuk! Payah betul. Ha itu jelah nak cakap,” katanya.

Setakat artikel ini ditulis, video tersebut telah meraih sebanyak 28,000 tontonan dan 4,423 tanda suka.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 4 May 2018

Suho Hopes Fans Will Not Hate Him Based on Character in Rich Man

Sometimes, not all drama characters are fun and lovable.

Hiburan Tue, 23 Aug 2022

“Dulu 80 Biji Cili Pun Boleh” – Kotak Suara Nabila Razali Belum Sembuh

Semoga Nabila cepat sembuh dan boleh kembali menyanyi sepenuhnya.

Featured Mon, 15 Feb 2021
LIFESTYLE Wed, 13 Nov 2019
Featured Mon, 9 May 2022
Featured Thu, 8 Jul 2021

Nia Ramadhani Dan Suami Ditahan Polis, Akui Ambil Syabu Sejak 5 Bulan Lalu

Aktres jelita Indonesia, Nia Ramadhani dan suaminya Ardi Bakrie dilaporkan ditahan oleh pihak polis hari ini berhubung dakwaan terlibat dengan penyalahgunaan dadah. Menurut sumber berita Indonesia, perkara itu diakui sendiri oleh pasangan suami isteri itu ketika

Hiburan Mon, 21 Oct 2019

Dah Sampai ke Masjid Quba…Zarina Zainuddin Tunaikan Umrah

Semoga memperoleh umrah yang mabrur…

| Live TV