Trending By: Attiqah Mohd September 30, 2020 @ 11:51am

“KKM Akan Jalankan Penilaian Risiko Dan Lokaliti Sebelum Tutup Pusat Beli Belah” – Dr Hisham

Berikutan kes Covid-19 yang dikenalpasti di beberapa pusat beli belah, pihak KKM semalam memaklumkan bahawa mereka akan menjalankan penilaian risiko terlebih dahulu.

Pihak KKM akan melihat kepada lokaliti dan menjalankan penilaian risiko sebelum menutup sesebuah premis jika terdapat lebih daripada lima kes di sesebuah premis.

Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dato Sri Dr Noor Hisham berkata, “Kita (KKM) akan lihat kepada lokaliti tempat berkenaan sama ada tempat itu ada ruang dan sebagainya. Kita akan menjalankan penilaian risiko pada tempat terbabit.

“Kalau ruang besar seperti pusat beli-belah akan dinasihat melakukan nyahkuman atau nyahcemar di kawasan itu. Tapi kalau ruang sempit seperti restoran, mungkin kita akan tutup,” katanya dalam sidang media semalam.

Sumber video: Harian Metro

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 29 Jul 2020
Trending Sat, 5 May 2018

14 Kali Mengundi, Nenek Dah Tak Sabar!

Walaupun saya tidak mampu lagi melihat dengan jelas, tanggungjawab untuk mengundi kali ini tidak akan saya lepaskan, saya berharap ada pihak yang sudi membantu saya ke pusat pembuangan undi di Sekolah Kebangsaan Pusat Air Tawar, Endau nanti…

Trending Thu, 14 May 2020

PKPB : Bakal Dipertimbangkan Semula 18 Mei Ini

Kita doakan agar keadaan kembali pulih dengan segera

Trending Mon, 17 Aug 2020
Trending Tue, 17 Apr 2018

Terlebih Lena Dalam Teksi, Polis Terpaksa Kejut Penumpang ‘Tidur Mati’!

Selepas beberapa minit cuba mengejutkan lelaki itu, pemandu teksi mengambil keputusan membawanya ke Balai Polis Sikamat kerana dia tidak tahu alamat rumahnya. 

Trending Wed, 1 Jul 2020
Trending Tue, 13 Apr 2021

Drama Bersiri Terkenal ‘Nur’ Bersiaran Di Indonesia

Drama bersiri ‘Nur’, karya yang pernah mencetus fenomena dan mencatat jumlah tontonan yang tinggi di TV3 dan digital, melebarkan tayangannya ke Indonesia melalui kolaborasi Sistem Televisyen Malaysia Berhad dengan MNCTV. Melalui perjanjian tersebut, ‘Nur’ musim […]

Hiburan Sun, 12 Sep 2021

“Rezeki Tak Pernah Salah Alamat” – 2 Tahun Rehat, Amira Othman Bersyukur Kini Kembali Aktif

Selepas hampir dua tahun tak muncul dengan karya baharu, penyanyi Amira Othman bersyukur rezekinya datang mencurah-curah walaupun dalam keadaan pandemik. Sebelum ini, Amira atau nama sebenarnya, Nadia Amira Othman, 28, berehat kerana mengalami kecederaan otot. […]

Drama Fri, 16 Oct 2020

| Live TV