Trending By: Padin November 27, 2020 @ 10:38am

Lagu Cinta Kita 2: Tetap Bersiaran Ahad Ini, Hael Husaini Bakal Digantikan Kerana…

Program realiti Lagu Cinta Kita 2 (LCK2) yang dihoskan oleh Elly Mazlein akan tetap bersiaran untuk minggu ketiga pada Ahad ini.

Memetik laporan Harian Metro, Penerbit Eksekutif LCK2, Muhammad Sufian Che Isa berkata, pada minggu ini, juri tetap Hael Husaini bakal digantikan dengan orang lain kerana dia masih menjalani kuarantin selepas terlibat dengan Separuh Akhir Muzik Muzik 35 (SFMM35) minggu lepas.

Ahad lalu, episod ketiga SFMM35 ditunda kerana salah seorang penyanyi yang terlibat dengan episod pertama, Alif Satar disahkan positif Covid-19.

“Setakat ini, LCK 2 pada minggu ini masih diteruskan Ahad ini. Buat masa ini, tiada arahan program hiburan ditunda.

“Cuma, untuk minggu ini, juri tetap iaitu Hael Husaini akan digantikan dengan juri lain kerana dia masih menjalani kuarantin selepas terbabit pada SFMM 35. Juri lain iaitu Mas Idayu dan Ajai masih ada.

“Kru produksi LCK2 pula memang tidak terbabit dengan SFMM 35. Begitu juga lokasi yang berbeza. Jadi, tidak ada sebarang masalah.

“Namun, pada minggu ini kita lebih perketatkan peraturan. Sebelum ini sudah ketat, tapi kali ini lebih ketat lagi. Saya sudah mewajibkan semua kru, artis dan pihak yang terbabit pada LCK2 minggu ini untuk menjalani ujian saringan terlebih dahulu,” katanya.

Menurut Sufian lagi, penerbitan program itu dipantau Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) sejak minggu pertama ia bersiaran.

“Apabila buat rancangan hiburan, masa awal-awal lagi kami sudah bersedia dengan segala kemungkinan. Tetap akan ada risiko.

“Disebabkan itu, penting untuk patuh prosedur operasi standard (SOP) yang sudah ditetapkan. Macam SOP di studio, semua orang faham. Tapi, kita tidak boleh jangka jangkitan dari luar.

“Jadi saya sentiasa pesan kepada semua supaya berhati-hati kalau di luar yang mana kena ikut SOP. Untuk LCK2 ini, lebih kurang 60 orang terbabit merangkumi kru penerbitan, artis dan lain-lain. LCK2 dipantau oleh MBSA dan mereka akan datang buat pemeriksaan pada setiap minggu.

“Untuk minggu ini, saya minta kepada artis untuk tidak membawa ramai orang. Kalau mereka bawa pegawai perhubungan awam, pengurus, jurusolek dan pereka fesyen atau yang tidak berkenaan, kena duduk dalam bilik saja,” katanya.

Jangan lupa saksikan LCK2 setiap hari Ahad, pukul 9.00 malam di TV3!

Untuk maklumat lanjut dan perkembangan terkini tentang program TV3, layari www.xtra.com.my dan ikuti laman media sosial rasmi Facebook, Instagram & Twitter di @TV3Malaysia.

Gunakan #LaguCintaKita2 untuk menghangatkan lagi perbualan di laman media sosial.

Sumber: Harian Metro

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 17 Jun 2020
Trending Tue, 22 Jun 2021

Jalankan CSR, Dolla Peka Dengan Mereka Yang Terjejas Akibat Covid-19

Hanya dengan komen, anda dapat membantu. Itu gambaran kepada program khidmat masyarakat (CSR) membabitkan kumpulan popular, Dolla yang bekerjasama dengan badan bukan kerajaan (NGO) The Giving Bank (TGB). Projek yang dikenali sebagai Live to Give, […]

Trending Fri, 10 Apr 2020

“Beberapa Sektor Ekonomi Akan Dibuka Semula Secara Berperingkat” – Perdana Menteri

Senarai sektor akan diberitahu dalam masa terdekat ya…

Trending Thu, 15 Oct 2020

Rakyat Malaysia Dijangka Boleh Tunai Umrah Mulai Januari 2021-PAPUH

Semoga kita dimurahkan rezeki untuk menjadi tetamu Allah..

Trending Sat, 13 Jul 2019

Sanggup Menyorok 3 Jam Atas Bumbung Kerana Takut Berkhatan

“Cuma 10 minit diperlukan untuk berkhatan, tetapi menunggunya, tiga jam.”

Trending Mon, 12 Mar 2018

‘Nyawa-nyawa Ikan’, Toys ‘R’ Us Siap Sedia Ditutup?

Bagaimanapun sepanjang musim cuti panjang lalu, syarikat itu masih gagal memberi keyakinan terhadap masa depan syarikat permainan tersebut…

Trending Sat, 4 May 2019

Nurul Hidayah Merayu Beri Peluang

Datuk Nurul Hidayah Ahmad Zahid merayu kepada Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad supaya membenarkan bapanya menunaikan umrah pada bulan Ramadan ini.

Trending Thu, 7 Mar 2019

Kylie Jenner Diiktiraf Billionaire Paling Muda, Wow!

Siapa sini peminat produk Kylie Cosmetics angkat tangan!

Featured Thu, 23 Apr 2020

Petugas barisan hadapan boleh qada puasa jika tidak berkemampuan

Buka puasa agar tidak jejas tugas merawat pesakit

| Live TV