Trending By: Padin November 27, 2020 @ 10:38am

Lagu Cinta Kita 2: Tetap Bersiaran Ahad Ini, Hael Husaini Bakal Digantikan Kerana…

Program realiti Lagu Cinta Kita 2 (LCK2) yang dihoskan oleh Elly Mazlein akan tetap bersiaran untuk minggu ketiga pada Ahad ini.

Memetik laporan Harian Metro, Penerbit Eksekutif LCK2, Muhammad Sufian Che Isa berkata, pada minggu ini, juri tetap Hael Husaini bakal digantikan dengan orang lain kerana dia masih menjalani kuarantin selepas terlibat dengan Separuh Akhir Muzik Muzik 35 (SFMM35) minggu lepas.

Ahad lalu, episod ketiga SFMM35 ditunda kerana salah seorang penyanyi yang terlibat dengan episod pertama, Alif Satar disahkan positif Covid-19.

“Setakat ini, LCK 2 pada minggu ini masih diteruskan Ahad ini. Buat masa ini, tiada arahan program hiburan ditunda.

“Cuma, untuk minggu ini, juri tetap iaitu Hael Husaini akan digantikan dengan juri lain kerana dia masih menjalani kuarantin selepas terbabit pada SFMM 35. Juri lain iaitu Mas Idayu dan Ajai masih ada.

“Kru produksi LCK2 pula memang tidak terbabit dengan SFMM 35. Begitu juga lokasi yang berbeza. Jadi, tidak ada sebarang masalah.

“Namun, pada minggu ini kita lebih perketatkan peraturan. Sebelum ini sudah ketat, tapi kali ini lebih ketat lagi. Saya sudah mewajibkan semua kru, artis dan pihak yang terbabit pada LCK2 minggu ini untuk menjalani ujian saringan terlebih dahulu,” katanya.

Menurut Sufian lagi, penerbitan program itu dipantau Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) sejak minggu pertama ia bersiaran.

“Apabila buat rancangan hiburan, masa awal-awal lagi kami sudah bersedia dengan segala kemungkinan. Tetap akan ada risiko.

“Disebabkan itu, penting untuk patuh prosedur operasi standard (SOP) yang sudah ditetapkan. Macam SOP di studio, semua orang faham. Tapi, kita tidak boleh jangka jangkitan dari luar.

“Jadi saya sentiasa pesan kepada semua supaya berhati-hati kalau di luar yang mana kena ikut SOP. Untuk LCK2 ini, lebih kurang 60 orang terbabit merangkumi kru penerbitan, artis dan lain-lain. LCK2 dipantau oleh MBSA dan mereka akan datang buat pemeriksaan pada setiap minggu.

“Untuk minggu ini, saya minta kepada artis untuk tidak membawa ramai orang. Kalau mereka bawa pegawai perhubungan awam, pengurus, jurusolek dan pereka fesyen atau yang tidak berkenaan, kena duduk dalam bilik saja,” katanya.

Jangan lupa saksikan LCK2 setiap hari Ahad, pukul 9.00 malam di TV3!

Untuk maklumat lanjut dan perkembangan terkini tentang program TV3, layari www.xtra.com.my dan ikuti laman media sosial rasmi Facebook, Instagram & Twitter di @TV3Malaysia.

Gunakan #LaguCintaKita2 untuk menghangatkan lagi perbualan di laman media sosial.

Sumber: Harian Metro

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 13 Sep 2018

近视者眼中世界很美!看什么都朦胧

Philip Barlow就擅长绘出近视者眼中的朦胧世界,不仅让近视者深感认同,连视力良好的人都想感受一下朦胧美到底是什么样子的!

Trending Thu, 22 Apr 2021
Trending Fri, 22 Dec 2017

8 THINGS MALAYSIANS LOVE ABOUT THE CHRISTMAS SEASON

Christmas isn’t just a celebration for the Christians but also a wonderful holiday for everyone.

Trending Tue, 22 Dec 2020
Featured Tue, 16 Feb 2021
Featured Wed, 10 Mar 2021

Rakyat Disarankan Bantu Industri Pelancongan Domestik

Ayuh majukan industri pelancongan!

Featured Thu, 21 Oct 2021

“Sebagai Seorang Wanita, Saya Juga Tidak Bersetuju Dengan Kenyataan Ayah” – Anak Fauzi Nawawi Mohon Hentikan Cacian & Makian

Anak perempuan kepada pelakon Fauzi Nawawi, Hanna Faresha meminta netizen untuk berhenti memberikan cacian terhadapnya dan ahli keluarga. Melalui status yang dimuat naik di ruangan Instagram Story, Hanna yang merupakan seorang model muslimah dengan rendah […]

Trending Fri, 14 Feb 2020

[TERKINI] Covid-19 Bakal Ancam Populasi Dunia – Profesor Gabriel Leung

Semoga penyebaran virus ini menemui penawarnya

| Live TV