Trending By: Padin November 27, 2020 @ 10:38am

Lagu Cinta Kita 2: Tetap Bersiaran Ahad Ini, Hael Husaini Bakal Digantikan Kerana…

Program realiti Lagu Cinta Kita 2 (LCK2) yang dihoskan oleh Elly Mazlein akan tetap bersiaran untuk minggu ketiga pada Ahad ini.

Memetik laporan Harian Metro, Penerbit Eksekutif LCK2, Muhammad Sufian Che Isa berkata, pada minggu ini, juri tetap Hael Husaini bakal digantikan dengan orang lain kerana dia masih menjalani kuarantin selepas terlibat dengan Separuh Akhir Muzik Muzik 35 (SFMM35) minggu lepas.

Ahad lalu, episod ketiga SFMM35 ditunda kerana salah seorang penyanyi yang terlibat dengan episod pertama, Alif Satar disahkan positif Covid-19.

“Setakat ini, LCK 2 pada minggu ini masih diteruskan Ahad ini. Buat masa ini, tiada arahan program hiburan ditunda.

“Cuma, untuk minggu ini, juri tetap iaitu Hael Husaini akan digantikan dengan juri lain kerana dia masih menjalani kuarantin selepas terbabit pada SFMM 35. Juri lain iaitu Mas Idayu dan Ajai masih ada.

“Kru produksi LCK2 pula memang tidak terbabit dengan SFMM 35. Begitu juga lokasi yang berbeza. Jadi, tidak ada sebarang masalah.

“Namun, pada minggu ini kita lebih perketatkan peraturan. Sebelum ini sudah ketat, tapi kali ini lebih ketat lagi. Saya sudah mewajibkan semua kru, artis dan pihak yang terbabit pada LCK2 minggu ini untuk menjalani ujian saringan terlebih dahulu,” katanya.

Menurut Sufian lagi, penerbitan program itu dipantau Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) sejak minggu pertama ia bersiaran.

“Apabila buat rancangan hiburan, masa awal-awal lagi kami sudah bersedia dengan segala kemungkinan. Tetap akan ada risiko.

“Disebabkan itu, penting untuk patuh prosedur operasi standard (SOP) yang sudah ditetapkan. Macam SOP di studio, semua orang faham. Tapi, kita tidak boleh jangka jangkitan dari luar.

“Jadi saya sentiasa pesan kepada semua supaya berhati-hati kalau di luar yang mana kena ikut SOP. Untuk LCK2 ini, lebih kurang 60 orang terbabit merangkumi kru penerbitan, artis dan lain-lain. LCK2 dipantau oleh MBSA dan mereka akan datang buat pemeriksaan pada setiap minggu.

“Untuk minggu ini, saya minta kepada artis untuk tidak membawa ramai orang. Kalau mereka bawa pegawai perhubungan awam, pengurus, jurusolek dan pereka fesyen atau yang tidak berkenaan, kena duduk dalam bilik saja,” katanya.

Jangan lupa saksikan LCK2 setiap hari Ahad, pukul 9.00 malam di TV3!

Untuk maklumat lanjut dan perkembangan terkini tentang program TV3, layari www.xtra.com.my dan ikuti laman media sosial rasmi Facebook, Instagram & Twitter di @TV3Malaysia.

Gunakan #LaguCintaKita2 untuk menghangatkan lagi perbualan di laman media sosial.

Sumber: Harian Metro

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 1 Sep 2020
Trending Sat, 9 Jun 2018

Epik! Lelaki Ini Bakal Berenang Dari Jepun ke Amerika Syarikat

Lecoeomte akan diiringi lapan anggota pasukan sokongan yang turut akan melakukan penyelidikan marin bagi meningkatkan kesedaran mengenai pencemaran laut dan plastik.

Trending Wed, 3 Apr 2019

Netizen tersentuh Park Bo Gum mengalunkan lagu Belaian Jiwa semasa siri jelajah di Malaysia

Sebutan katanya semasa nyanyian seolah-olah penyanyi tempatan.

Trending Wed, 7 Oct 2020
Trending Sat, 1 Aug 2020
Trending Wed, 3 Apr 2019
Trending Thu, 28 Jun 2018

3 Teknik Pembedahan Miss V Yang Sudah Lama Wujud Tapi Kini Mendapat Demand Tinggi

Terdapat 3 jenis embedahan miss v yang mana salah satunya berupaya mengembalikan kedaraan wanita.

Trending Sat, 13 Jan 2018

Malaysia Lokasi Terbaik Untuk Bersara, Betul Ke??

Malaysia adalah lokasi ideal kerana iklim tropika dan menawarkan pilihan terbaik untuk pesara sama ada di tengah-tengah bandar atau di pekan kecil, yang kebanyakannya dikelilingi alam semula jadi atau pantai

Trending Sun, 21 Oct 2018

「大尺码」迪士尼公主的内衣时尚

我肉我骄傲!近年来越来越多服装品牌找大尺码模特代言,希望消除社会对肥胖女孩的歧视,即使胖胖的还是能穿短裤、露肚子,展现自信美。

| Live TV