Trending By: Padin November 27, 2020 @ 10:38am

Lagu Cinta Kita 2: Tetap Bersiaran Ahad Ini, Hael Husaini Bakal Digantikan Kerana…

Program realiti Lagu Cinta Kita 2 (LCK2) yang dihoskan oleh Elly Mazlein akan tetap bersiaran untuk minggu ketiga pada Ahad ini.

Memetik laporan Harian Metro, Penerbit Eksekutif LCK2, Muhammad Sufian Che Isa berkata, pada minggu ini, juri tetap Hael Husaini bakal digantikan dengan orang lain kerana dia masih menjalani kuarantin selepas terlibat dengan Separuh Akhir Muzik Muzik 35 (SFMM35) minggu lepas.

Ahad lalu, episod ketiga SFMM35 ditunda kerana salah seorang penyanyi yang terlibat dengan episod pertama, Alif Satar disahkan positif Covid-19.

“Setakat ini, LCK 2 pada minggu ini masih diteruskan Ahad ini. Buat masa ini, tiada arahan program hiburan ditunda.

“Cuma, untuk minggu ini, juri tetap iaitu Hael Husaini akan digantikan dengan juri lain kerana dia masih menjalani kuarantin selepas terbabit pada SFMM 35. Juri lain iaitu Mas Idayu dan Ajai masih ada.

“Kru produksi LCK2 pula memang tidak terbabit dengan SFMM 35. Begitu juga lokasi yang berbeza. Jadi, tidak ada sebarang masalah.

“Namun, pada minggu ini kita lebih perketatkan peraturan. Sebelum ini sudah ketat, tapi kali ini lebih ketat lagi. Saya sudah mewajibkan semua kru, artis dan pihak yang terbabit pada LCK2 minggu ini untuk menjalani ujian saringan terlebih dahulu,” katanya.

Menurut Sufian lagi, penerbitan program itu dipantau Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) sejak minggu pertama ia bersiaran.

“Apabila buat rancangan hiburan, masa awal-awal lagi kami sudah bersedia dengan segala kemungkinan. Tetap akan ada risiko.

“Disebabkan itu, penting untuk patuh prosedur operasi standard (SOP) yang sudah ditetapkan. Macam SOP di studio, semua orang faham. Tapi, kita tidak boleh jangka jangkitan dari luar.

“Jadi saya sentiasa pesan kepada semua supaya berhati-hati kalau di luar yang mana kena ikut SOP. Untuk LCK2 ini, lebih kurang 60 orang terbabit merangkumi kru penerbitan, artis dan lain-lain. LCK2 dipantau oleh MBSA dan mereka akan datang buat pemeriksaan pada setiap minggu.

“Untuk minggu ini, saya minta kepada artis untuk tidak membawa ramai orang. Kalau mereka bawa pegawai perhubungan awam, pengurus, jurusolek dan pereka fesyen atau yang tidak berkenaan, kena duduk dalam bilik saja,” katanya.

Jangan lupa saksikan LCK2 setiap hari Ahad, pukul 9.00 malam di TV3!

Untuk maklumat lanjut dan perkembangan terkini tentang program TV3, layari www.xtra.com.my dan ikuti laman media sosial rasmi Facebook, Instagram & Twitter di @TV3Malaysia.

Gunakan #LaguCintaKita2 untuk menghangatkan lagi perbualan di laman media sosial.

Sumber: Harian Metro

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sun, 7 Jun 2020
Trending Thu, 10 May 2018

17 Foto Gelagat Selebriti Malaysia Ketika Mengundi Untuk PRU14, Macam-Macam!

Mereka pun telah melaksanakan tanggungjawab mereka sebagai rakyat Malaysia!

Trending Sat, 29 Sep 2018

转起来!宝可梦X卡娜赫拉扭蛋可爱让人融化

两个愿望一次满足,宝可梦又要与超可爱的卡娜赫拉合作啦,而且是冲着扭蛋机来!

Trending Thu, 19 Sep 2019

‘Cinderella Latte’ From Starbucks’ Secret Menu Might be the Next ‘Pumpkin Spice Latte’

Two of our favourite things combined; coffee and Disney! Now that is a dream come true.

Trending Tue, 10 Mar 2020

Disambar api lilin kek hari jadi, mimpi ngeri buat remaja ini!

Hadiah hari jadi yang tidak dapat dilupakan

Trending Sat, 21 Mar 2020

Bimbang Bekalan Hand Sanitizer Semakin Berkurang, Safawi Rasid Keluarkan Hand Sanitizer Jenama Sendiri

BARU-BARU ini, pemain bola sepak skuad Harimau Malaya, Safawi Rasid telah mengeluarkan produk hand sanitizer atau cecair basmi kuman jenama sendiri susulan dengan kes covid-19 yang semakin membimbangkan masyarakat dunia pada waktu ini.  Perkara ini […]

Trending Fri, 20 Nov 2020
Trending Sun, 19 May 2019

菲总统发表演讲被蟑螂「附体」了!

菲律宾总统罗德里戈·杜特尔特(Rodrigo Duterte)日前在一场竞选集会上发表演讲时,发生一个有意思的小插曲……

Trending Tue, 4 Aug 2020

Penutupan Semula Semua Sekolah Sedang Dalam Perbincangan – Kementerian Pendidikan

Kementerian Pendidikan (KPM), melalui pengarah Jabatan Pendidikan Negeri (JPN), akan berbincang bersama pihak berkaitan jika terdapat keperluan menutup sekolah bagi mencegah penularan COVID-19 di kawasan yang terlibat, Dewan Rakyat diberitahu hari ini. Menteri Kanan Pendidikan […]

| Live TV