Trending By: Attiqah Mohd January 4, 2021 @ 4:53pm

LCK 2: Khareez & Nadeera Muncul Juara, Jom Recap Episod Akhir!

Pentas akhir Lagu Cinta Kita 2 akhirnya melabuhkan tirai malam tadi dengan menyaksikan pasangan Khareez and Nadeera muncul sebagai juara untuk musim kedua.

Buat korang yang terlepas episod malam tadi, jom kita recap kedudukan dan komen juri untuk episod terakhir! 

Syafiq & Serra

Muara Hati

Markah keseluruhan – 58.0

Hael: Congratulations sampai ke final. Saya perasan macam nyanyian anda minggu minggu lepas selalu syafiq ke depan tapi malam ni saya perasan Serra ke depan. 

Ajai: lagu ni bukan senang untuk dinyanyikan dari segi penghayatan dan harmony. Mereka cerdik. Especially note note original tidak seperti penyanyi asal. Setiap perkataan jelas. Tidak ada kedengaran not not yang rendah.

Adly & Darling

Roadblock Hatiku 

Markah keseluruhan: 49.0

Mas idayu: yang mummy nampak lagu ni  enjoy sebenrnya tapi mummy nampak nyanyian Adly tak enjoy. Darling memang ada karakter dia cuma jelaskan artikulasi. 

Hael : untuk persembahan ni nampak macam awak berfikir. Tapi, saya tak sabar nak tunggu performance kedua hope boleh redeem yang ni. 
Ajai: awak ada projection lantang tapi tak ada feel.

Iss Arfan & Mya

Aku Cinta

Markah keseluruhan – 57.1

Ajai: penghayatan datang towards the end, permulaan pada sesebuah lagu tu penting. Untuk menjadi penyanyi yang bagus, first note kena vetuk. First verse kena feeling yg tepat. 

Mas idayu: Mummy setuju dengan Ajai. Daripada awalnya, masalah ada pada Is. Mya, mummy suka tak ada masalah.

Kael & Evie

Itu Kamu

Markah keseluruhan – 56.4

Hael: So far malam ini. Ini yang saya katakan persembahan final. The energy, chemistry, cara kawal pentas. You guys dah ready nak keluar di luar sana dan menjadi penghibur di luar sana

Ajai: i think it’s the right song. Tapi the danger of this song, the key and note tu high. Tu saya rasa kamu bernasib baik lepas note note tu. Penyampaian dia to reach that note, feeling dah lupa.

Kharez & Nadeera

Ceritera Cinta

Markah keseluruhan – 72.7

Ajai: saya rasa both of you deserved this point. Saya rasa nyanyian awak. Saya rasa setiap perkataan. Awak masukkan roh dalam lagu ni. Lebih sedap daripada yang saya pernah dengar. 

Mas idayu: Segala pergerakan semua ada nyawa. Mummy nampak awak memberi soul kepada pasangan.

Syafiq & Serra

Hilang Naluri

Mas idayu: memang a good performance! Nampak ada kekuatan dan chemistry dua dua.

Adly& Darling 

My Heart 

Ajai : kekuatan pasangan ini terletak pada Darling. Darling mempunyai tone yang unik dan mempunyai pelbagai jenis tone. Boleh carry lagu fast dan slow.

Iss & Mya

Seperti Mati Lampu

Hael: Awak telah melakukan persembahan yang baik. Saya rasa bukan saya menjuri tapi saya melihat persembahan artis professional. Anda melakukan tugas baik menghiburkan kami di sini, thank you. 

Mas idayu: mummy bagi markah tinggi sebab dari awal sampai akhir awak bergerak dan awak menjaga nafas yang baik. Bagi mummy, pengawalan suara dan voice control boleh terima. Thank you.

Kael & Evie

Tunggu Sekejap 

Ajai: lagu ini sebenarnya penyampaian dia perlukan ketenangan atau easy listening. Pembawakan tu ada pada kamu. Bila key tu sedap, the right range awak akan rasa sedap menyanyi. Cuma, kekuatan dekat sini penghayatan Evie kuat sangat. Kekuatan pada feelings, pengalaman akan menjadikan kekuatan. 

Mas idayu: Evie, awak memang sentiasa ikhlas dari awal. Kalau Kael kurang, awak sentiasa memberi sehingga dia mendapat rasa. Evie sangat membantu mendapatkan soul untuk Kael.

Khareez & Nadeera

Kuch Kuch Hota Hai

Ajai: Walaupun tak faham lirik tapi yang aku sampaikan tu adalah cara lagu ini perlukan. Kehalusan daripada Nadeera membuatkannya fantastik. Inisiatif untuk bagi to each other. Tak faham rasa tapi faham perasaan, tak faham perasaan tapi faham pitching. 

Hael: Nadeera, saya hampir hampir ingat awak miming. Setiap note awak sangat tepat. 

Mas idayu: Sebenarnya effort Khareez sangat tinggi. Nadeera pandai bermain dengan teknik dia seorang penyanyi keroncong.

Korang juga boleh saksikan Youtube TV3 Official untuk episod-episod LCK2. 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 4 Feb 2020

[FOTO] Stylo Habis! Lihat Potret BTS Dan TXT Sempena Sambutan Ulang Tahun Agensi Ke-15

Bukan senang nak tengok interaksi Senior dan Junior macam ni!

Trending Wed, 7 Nov 2018

Safiq Rahim Minta Netizen Henti Spekulasi Pengundurannya

Jika ada rezeki saya akan kembali kerana JDT sentiasa membuka pintu kepada saya dan pemain yang lain untuk kembali.

Trending Wed, 3 Oct 2018

Rosmah Ke SPRM Kali Ketiga

Ini kali ketiga beliau hadir memberi keterangan di sini dan difahamkan, mungkin kali terakhir Rosmah dipanggil untuk memberi keterangan sebelum dihadapkan ke mahkamah terhadap beberapa pertuduhan membabitkan pengubahan wang haram.

Trending Fri, 10 Apr 2020
Trending Tue, 24 Mar 2020
Trending Tue, 16 Jun 2020
Trending Tue, 18 Aug 2020

Berkelulusan Universiti Princeton, Kerabat Pahang Ini Dikagumi Ramai

Baginda juga seorang yang mementingkan privasi..

Trending Thu, 30 Jul 2020

Degil ! Lagi 12 Individu Didenda RM1,000 Langgar SOP

Jadi jangan degil dan malas patuh SOP!

Trending Fri, 26 Jun 2020

| Live TV