Trending By: Attiqah Mohd January 4, 2021 @ 4:53pm

LCK 2: Khareez & Nadeera Muncul Juara, Jom Recap Episod Akhir!

Pentas akhir Lagu Cinta Kita 2 akhirnya melabuhkan tirai malam tadi dengan menyaksikan pasangan Khareez and Nadeera muncul sebagai juara untuk musim kedua.

Buat korang yang terlepas episod malam tadi, jom kita recap kedudukan dan komen juri untuk episod terakhir! 

Syafiq & Serra

Muara Hati

Markah keseluruhan – 58.0

Hael: Congratulations sampai ke final. Saya perasan macam nyanyian anda minggu minggu lepas selalu syafiq ke depan tapi malam ni saya perasan Serra ke depan. 

Ajai: lagu ni bukan senang untuk dinyanyikan dari segi penghayatan dan harmony. Mereka cerdik. Especially note note original tidak seperti penyanyi asal. Setiap perkataan jelas. Tidak ada kedengaran not not yang rendah.

Adly & Darling

Roadblock Hatiku 

Markah keseluruhan: 49.0

Mas idayu: yang mummy nampak lagu ni  enjoy sebenrnya tapi mummy nampak nyanyian Adly tak enjoy. Darling memang ada karakter dia cuma jelaskan artikulasi. 

Hael : untuk persembahan ni nampak macam awak berfikir. Tapi, saya tak sabar nak tunggu performance kedua hope boleh redeem yang ni. 
Ajai: awak ada projection lantang tapi tak ada feel.

Iss Arfan & Mya

Aku Cinta

Markah keseluruhan – 57.1

Ajai: penghayatan datang towards the end, permulaan pada sesebuah lagu tu penting. Untuk menjadi penyanyi yang bagus, first note kena vetuk. First verse kena feeling yg tepat. 

Mas idayu: Mummy setuju dengan Ajai. Daripada awalnya, masalah ada pada Is. Mya, mummy suka tak ada masalah.

Kael & Evie

Itu Kamu

Markah keseluruhan – 56.4

Hael: So far malam ini. Ini yang saya katakan persembahan final. The energy, chemistry, cara kawal pentas. You guys dah ready nak keluar di luar sana dan menjadi penghibur di luar sana

Ajai: i think it’s the right song. Tapi the danger of this song, the key and note tu high. Tu saya rasa kamu bernasib baik lepas note note tu. Penyampaian dia to reach that note, feeling dah lupa.

Kharez & Nadeera

Ceritera Cinta

Markah keseluruhan – 72.7

Ajai: saya rasa both of you deserved this point. Saya rasa nyanyian awak. Saya rasa setiap perkataan. Awak masukkan roh dalam lagu ni. Lebih sedap daripada yang saya pernah dengar. 

Mas idayu: Segala pergerakan semua ada nyawa. Mummy nampak awak memberi soul kepada pasangan.

Syafiq & Serra

Hilang Naluri

Mas idayu: memang a good performance! Nampak ada kekuatan dan chemistry dua dua.

Adly& Darling 

My Heart 

Ajai : kekuatan pasangan ini terletak pada Darling. Darling mempunyai tone yang unik dan mempunyai pelbagai jenis tone. Boleh carry lagu fast dan slow.

Iss & Mya

Seperti Mati Lampu

Hael: Awak telah melakukan persembahan yang baik. Saya rasa bukan saya menjuri tapi saya melihat persembahan artis professional. Anda melakukan tugas baik menghiburkan kami di sini, thank you. 

Mas idayu: mummy bagi markah tinggi sebab dari awal sampai akhir awak bergerak dan awak menjaga nafas yang baik. Bagi mummy, pengawalan suara dan voice control boleh terima. Thank you.

Kael & Evie

Tunggu Sekejap 

Ajai: lagu ini sebenarnya penyampaian dia perlukan ketenangan atau easy listening. Pembawakan tu ada pada kamu. Bila key tu sedap, the right range awak akan rasa sedap menyanyi. Cuma, kekuatan dekat sini penghayatan Evie kuat sangat. Kekuatan pada feelings, pengalaman akan menjadikan kekuatan. 

Mas idayu: Evie, awak memang sentiasa ikhlas dari awal. Kalau Kael kurang, awak sentiasa memberi sehingga dia mendapat rasa. Evie sangat membantu mendapatkan soul untuk Kael.

Khareez & Nadeera

Kuch Kuch Hota Hai

Ajai: Walaupun tak faham lirik tapi yang aku sampaikan tu adalah cara lagu ini perlukan. Kehalusan daripada Nadeera membuatkannya fantastik. Inisiatif untuk bagi to each other. Tak faham rasa tapi faham perasaan, tak faham perasaan tapi faham pitching. 

Hael: Nadeera, saya hampir hampir ingat awak miming. Setiap note awak sangat tepat. 

Mas idayu: Sebenarnya effort Khareez sangat tinggi. Nadeera pandai bermain dengan teknik dia seorang penyanyi keroncong.

Korang juga boleh saksikan Youtube TV3 Official untuk episod-episod LCK2. 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 2 Mar 2020

Firasat Ashraf Akan Meninggalkan Noah, Lukisan Noah Untuk Ashraf Sinclair Punya Maksud Tersirat?

Kehilangan Ashraf Sinclair sejak minggu lalu masih terasa di hati insan-insan terdekat. Ashraf meninggal berpunca daripada masalah komplikasi masalah jantung, kehilangannya disifatkan sebagai “mati mengejut”. Saat pemergian Ashraf, sebuah lukisan yang dilukis oleh anaknya, Noah […]

Trending Fri, 23 Oct 2020
Trending Fri, 5 Oct 2018

Opsss… Ini Mall ATAU Bangunan Tak Siap?

Menerusi perkongsian saudara Kai Chuan, bangunan itu mungkin dilihat sebagai unik pada sesetengah orang namun rata-rata netizen berpendapat ia seolah gambaran sebuah bangunan tak siap. Korang rasa macam mana?

Trending Tue, 2 Oct 2018

KFC Lancarkan Burger Zinger Waffle Burger, Nampak Menarik!

Ia mula dijual hari ini, jadi cepat pergi beli!

Trending Sat, 27 Apr 2019

Kejadian Letupan Bom Terbaru Di Sri Lanka

6 Kanak-kanak Antara Yang Terkorban, Kejadian Letupan Bom Terbaru Di Sri Lanka

Trending Thu, 22 Nov 2018

13张「按下快门后才发现大悲剧」的诡异爆笑照片!

用相机记录生活中每个美好的瞬间,用照片定格永恒时光;只是有些照片,当你按下快门后才发现大悲剧!

Trending Tue, 12 May 2020

Bantuan Khas Aidilfitri Diberikan Buat Penjawat Awam Dan Pesara Mulai 20 Mei

Hargailah jasa mereka yang bertugas di barisan hadapan..

Featured Sat, 15 Sep 2018

Tengku Permaisuri Selangor Zahirkan Perasaan Dukacita Insiden Zalimi Haiwan

Tengku Permaisuri Selangor Tengku Permaisuri Norashikin Abdul Rahman mahu dua suspek membunuh kucing mendapat hukuman yang setimpal.

Trending Sun, 19 Jan 2020

‘Cermin Diri Sendiri, Jangan Campur Tangan Urusan Parti’-Haniza Talha

Teguran itu ditujukan berikutan kenyataan beberapa Pengerusi Majlis Pimpinan Negeri (MPN).

| Live TV