Trending By: Attiqah Mohd January 4, 2021 @ 4:53pm

LCK 2: Khareez & Nadeera Muncul Juara, Jom Recap Episod Akhir!

Pentas akhir Lagu Cinta Kita 2 akhirnya melabuhkan tirai malam tadi dengan menyaksikan pasangan Khareez and Nadeera muncul sebagai juara untuk musim kedua.

Buat korang yang terlepas episod malam tadi, jom kita recap kedudukan dan komen juri untuk episod terakhir! 

Syafiq & Serra

Muara Hati

Markah keseluruhan – 58.0

Hael: Congratulations sampai ke final. Saya perasan macam nyanyian anda minggu minggu lepas selalu syafiq ke depan tapi malam ni saya perasan Serra ke depan. 

Ajai: lagu ni bukan senang untuk dinyanyikan dari segi penghayatan dan harmony. Mereka cerdik. Especially note note original tidak seperti penyanyi asal. Setiap perkataan jelas. Tidak ada kedengaran not not yang rendah.

Adly & Darling

Roadblock Hatiku 

Markah keseluruhan: 49.0

Mas idayu: yang mummy nampak lagu ni  enjoy sebenrnya tapi mummy nampak nyanyian Adly tak enjoy. Darling memang ada karakter dia cuma jelaskan artikulasi. 

Hael : untuk persembahan ni nampak macam awak berfikir. Tapi, saya tak sabar nak tunggu performance kedua hope boleh redeem yang ni. 
Ajai: awak ada projection lantang tapi tak ada feel.

Iss Arfan & Mya

Aku Cinta

Markah keseluruhan – 57.1

Ajai: penghayatan datang towards the end, permulaan pada sesebuah lagu tu penting. Untuk menjadi penyanyi yang bagus, first note kena vetuk. First verse kena feeling yg tepat. 

Mas idayu: Mummy setuju dengan Ajai. Daripada awalnya, masalah ada pada Is. Mya, mummy suka tak ada masalah.

Kael & Evie

Itu Kamu

Markah keseluruhan – 56.4

Hael: So far malam ini. Ini yang saya katakan persembahan final. The energy, chemistry, cara kawal pentas. You guys dah ready nak keluar di luar sana dan menjadi penghibur di luar sana

Ajai: i think it’s the right song. Tapi the danger of this song, the key and note tu high. Tu saya rasa kamu bernasib baik lepas note note tu. Penyampaian dia to reach that note, feeling dah lupa.

Kharez & Nadeera

Ceritera Cinta

Markah keseluruhan – 72.7

Ajai: saya rasa both of you deserved this point. Saya rasa nyanyian awak. Saya rasa setiap perkataan. Awak masukkan roh dalam lagu ni. Lebih sedap daripada yang saya pernah dengar. 

Mas idayu: Segala pergerakan semua ada nyawa. Mummy nampak awak memberi soul kepada pasangan.

Syafiq & Serra

Hilang Naluri

Mas idayu: memang a good performance! Nampak ada kekuatan dan chemistry dua dua.

Adly& Darling 

My Heart 

Ajai : kekuatan pasangan ini terletak pada Darling. Darling mempunyai tone yang unik dan mempunyai pelbagai jenis tone. Boleh carry lagu fast dan slow.

Iss & Mya

Seperti Mati Lampu

Hael: Awak telah melakukan persembahan yang baik. Saya rasa bukan saya menjuri tapi saya melihat persembahan artis professional. Anda melakukan tugas baik menghiburkan kami di sini, thank you. 

Mas idayu: mummy bagi markah tinggi sebab dari awal sampai akhir awak bergerak dan awak menjaga nafas yang baik. Bagi mummy, pengawalan suara dan voice control boleh terima. Thank you.

Kael & Evie

Tunggu Sekejap 

Ajai: lagu ini sebenarnya penyampaian dia perlukan ketenangan atau easy listening. Pembawakan tu ada pada kamu. Bila key tu sedap, the right range awak akan rasa sedap menyanyi. Cuma, kekuatan dekat sini penghayatan Evie kuat sangat. Kekuatan pada feelings, pengalaman akan menjadikan kekuatan. 

Mas idayu: Evie, awak memang sentiasa ikhlas dari awal. Kalau Kael kurang, awak sentiasa memberi sehingga dia mendapat rasa. Evie sangat membantu mendapatkan soul untuk Kael.

Khareez & Nadeera

Kuch Kuch Hota Hai

Ajai: Walaupun tak faham lirik tapi yang aku sampaikan tu adalah cara lagu ini perlukan. Kehalusan daripada Nadeera membuatkannya fantastik. Inisiatif untuk bagi to each other. Tak faham rasa tapi faham perasaan, tak faham perasaan tapi faham pitching. 

Hael: Nadeera, saya hampir hampir ingat awak miming. Setiap note awak sangat tepat. 

Mas idayu: Sebenarnya effort Khareez sangat tinggi. Nadeera pandai bermain dengan teknik dia seorang penyanyi keroncong.

Korang juga boleh saksikan Youtube TV3 Official untuk episod-episod LCK2. 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sat, 6 Oct 2018

Korban Palu Hari Kelapan, 1,571 Jasad Ditemui

Sebahagian besar mayat ditemui dalam keadaan tidak sempurna, sekali gus mendedahkan ancaman kepada penyelamat.

Trending Tue, 2 Apr 2019

Barbie Malaysia sekali lagi tular, kini berimej patung kek pula!

Zoey Rahman hadiahkan foto disunting istimewa buat Bella!

Trending Mon, 22 Feb 2021

Selebriti Kongsi Pandangan & Pengalaman Anak Mereka Belajar Melalui DidikTV KPM

Heboh diperkatakan tempoh hari apabila ada ibu bapa bertukar jadi singa di rumah kerana mahukan anak mereka fokus belajar. Bila dah berada di rumah, memang lain sikit suasananya. Maka, tidak hairanlah kadang-kadang ada pelajar yang […]

Trending Thu, 5 Sep 2019
Trending Mon, 13 Jan 2020

Was That Really Her? Adele’s New Physical Appearance Received Praised From Fans

We still love her no matter what shapes she’s in..

Hiburan Sat, 19 Dec 2020

Ernie Zakri Tidak Letak Harapan Menang Vokal Terbaik Pada AJL35

Tak sabar nak tengok persembahan Ernie Zakri di AJL35

Trending Fri, 15 Dec 2017

Ular Yang Di Sangka Jinak Tetapi..

Remaja berasal Bojongsoan, Indonesia meninggal dunia selepas dipatuk ular kesayangannya…aduhai.

Trending Tue, 6 Feb 2018

Kanak-Kanak 9 Tahun Maut Didera Bapa

Disebat Dengan Tali Pinggang, Ditendang, Dipijak Hingga Terkencing, Kanak-Kanak 9 Tahun Maut Didera Bapa

Trending Fri, 18 Oct 2019

Tahniah! Ini Pemenang Cabaran Ketahanan Ultra Kuasa Bateri Jam Tangan HUAWEI GT 2

Lebih style dan urban, dapatkan Huawei Watch GT 2 sekarang!

| Live TV