Featured By: Maya Basir April 14, 2022 @ 4:44pm

Lebih 11 Tahun Syauqi Danial Simpan Hasrat Nak Jadi Penyanyi

Pendatang baru dalam industri muzik, Syauqi Danial mendedahkan dirinya menyimpan hasrat untuk bergelar penyanyi semenjak tahun 2011.

Menyertai pelbagai sesi uji bakat, akhirnya Syauqi berjaya menjadi juara program The Audition yang dianjurkan oleh Armani Entertainment Group (AEG) pada penghujung tahun lalu.

“Saya memang minat sangat-sangat nak melibatkan diri dalam bidang muzik, semenjak tahun 2011 lagi saya berniat untuk bergelar seorang penyanyi.

“Saya banyak hadiri uji bakat untuk merealisasikan impian saya. Akhirnya, AEG menjadi tempat saya berpijak untuk meneruskan bakat saya. Mereka mencungkil lagi bakat saya untuk memulakan langkah dalam bidang hiburan,” katanya.

Syauqi ditemui ketika majlis berbuka puasa anjuran AEG di Hotel Hilton, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Tambah Syauqi, dia memilih AEG sebagai ‘platform’ untuk bergerak lebih jauh kerana dia percaya dengan kebolehan syarikat terbabit.

“Saya pilih AEG sebab saya percaya dari mereka menjaga saya dan ‘build-up’ saya dari bawah sampai ke atas sebab saya bukan bermula dari program realiti televisyen mana-mana, saya bermula daripada kosong.

“Kalau mereka (Armani Entertainment) percaya saya, saya kena lebih lagi percaya mereka,” ujarnya yang bakal muncul dengan single pertama berjudul Kekasih Simpananmu.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 21 Sep 2018

7 Cara Kegunaan Minyak Kelapa Dalam Rutin Kecantikan Anda

Ia boleh memperbaiki tahap kesihatan dalaman serta kecantikan luaran anda.

Featured Tue, 28 Sep 2021

Kerajaan Tangguh Gelembung Pelancongan Ke Pulau Tioman Dan Genting Highlands

Kerajaan menangguhkan gelembung pelancongan domestik di Pulau Tioman dan Genting Highlands yang dilaporkan dibuka pada 1 Oktober ke satu tarikh akan dimaklumkan kelak. Menurut Pengurus Besar Tourism Pahang, Kamaruddin Ibrahim, ia susulan kenyataan Perdana Menteri, […]

Featured Wed, 31 Oct 2018

Roti Canai & Teh Tarik Penyumbang Terbesar Kepada Kes Obesiti Di Malaysia

Adakah anda peminat sajian ini dan selalu makan dan minum?

Featured Fri, 27 Mar 2020
Trending Fri, 25 Dec 2020
Trending Wed, 21 Oct 2020
Featured Sun, 17 Oct 2021

“Alhamdulillah”- Berat Badan Naik 15 KG, Elyana Kongsi Perkembangan Terkini

Umum maklum keadaan penyanyi Elyana yang menghidap kanser limfoma sejak dua tahun lalu. Perkembangan kesihatan Elyana kini dilihat semakin memberangsangkan dan menunjukkan tanda tanda positif. Menurut Elyana, setelah selesai menjalani rawatan kemoterapi sesi kedua sejak […]

Trending Wed, 27 Jan 2021

“Orang Kata Saya Angkuh…”- Dr Noor Hisham Abdullah

Jangan main serkap jarang je gaisss…

Trending Sun, 19 Aug 2018

Tinggal Nota Sebelum Bunuh Diri

Bapa Tinggal Nota Bunuh Diri Minta Anak-Anak Ambilkan Mayatnya

| Live TV