Featured By: Maya Basir April 14, 2022 @ 4:44pm

Lebih 11 Tahun Syauqi Danial Simpan Hasrat Nak Jadi Penyanyi

Pendatang baru dalam industri muzik, Syauqi Danial mendedahkan dirinya menyimpan hasrat untuk bergelar penyanyi semenjak tahun 2011.

Menyertai pelbagai sesi uji bakat, akhirnya Syauqi berjaya menjadi juara program The Audition yang dianjurkan oleh Armani Entertainment Group (AEG) pada penghujung tahun lalu.

“Saya memang minat sangat-sangat nak melibatkan diri dalam bidang muzik, semenjak tahun 2011 lagi saya berniat untuk bergelar seorang penyanyi.

“Saya banyak hadiri uji bakat untuk merealisasikan impian saya. Akhirnya, AEG menjadi tempat saya berpijak untuk meneruskan bakat saya. Mereka mencungkil lagi bakat saya untuk memulakan langkah dalam bidang hiburan,” katanya.

Syauqi ditemui ketika majlis berbuka puasa anjuran AEG di Hotel Hilton, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Tambah Syauqi, dia memilih AEG sebagai ‘platform’ untuk bergerak lebih jauh kerana dia percaya dengan kebolehan syarikat terbabit.

“Saya pilih AEG sebab saya percaya dari mereka menjaga saya dan ‘build-up’ saya dari bawah sampai ke atas sebab saya bukan bermula dari program realiti televisyen mana-mana, saya bermula daripada kosong.

“Kalau mereka (Armani Entertainment) percaya saya, saya kena lebih lagi percaya mereka,” ujarnya yang bakal muncul dengan single pertama berjudul Kekasih Simpananmu.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 29 Jun 2021
Featured Thu, 15 Apr 2021

Bazaar Ramadan Ditutup Sekiranya…

Penganjuran bazar Ramadan pada tahun ini ternyata mengubati kerinduan kemeriahan suasana pada tahun lalu. Namun begitu, menurut Menteri Kesihatan Datuk Seri Dr Adham Baba, penganjuran bazar Ramadan akan ditutup sekiranya terdapat kluster jangkitan COVID-19 yang […]

Hiburan Mon, 18 Sep 2023

“Kami Kembali Rujuk Pada 31 Ogos Lalu” – Farid Kamil

Alhamdulillah! Jodoh masih kuat! Semoga berbahagia FK & DD

Featured Mon, 13 Feb 2023

Rangkul Gelaran Juara & Vokal Terbaik AJL 37, Aina Abdul Berbelanja RM90,000 Untuk Terus Hidup

Min masih tak boleh move on dengan persembahan mega Aina Abdul 🤩🥲

Featured Tue, 19 May 2020
error: Content is protected !!