Trending By: Padin August 11, 2021 @ 5:52pm

Lebih Eco-Friendly, Sebenarnya Ada Alternatif Yang Lebih Baik Bagi 5 Item Ini… Check It Out!

Anda mesti tak tahukan, sebenarnya banyak je perkara yang anda boleh tukar untuk menjadikan bumi ini lebih bersih dan kurang sampah!

Bukan sahaja memudahkan tapi sebenarnya lagi jimat tau sebab anda boleh guna balik beberapa kali!

Ada barang yang anda pun tak tahu ada alternatif yang lebih eco-friendly, antaranya ialah:

#1 Guna mug stainless steel, tak payah guna cawan pakai buang tu!

Cawan pakai buang yang anda guna selalu tu mengambil masa sehingga berpuluh tahun untuk dilupuskan. Kalau sehari anda minum 2, 3 kali, bayangkan kalau sebulan? Adalah lebih baik kalau anda gunakan mug stainless steel eco-friendly ni! Lagi mudah anda terus je kasi mug anda kalau beli kopi tu. Ada tempat anda boleh dapat potongan harga juga tau!

#2 Beli baju Preloved daripada beli baju baru!

Baju preloved ni tak semestinya baju yang dah di pakai tau. Ramai yang jual balik baju yang mereka beli tapi tak pernah pakai atau rasa tak sesuai dengan mereka. Jadi anda akan dapat baju baru dengan harga yang lebih murah!

#3 Bag bungkusan plastik kepada string bag atau mesh bag

Kalau selama ni untuk bawang atau sayur-sayuran yang nak ditimbang anda letak dalam beg plastik kan? Sekarang ada alternatif lain dimana anda boleh guna string bag ni! Bila nak pergi beli barang basah tu bawa je, bila sampai rumah dah tak serabut lah banyak sangat plastik yang ada.

#4 Kapas Muka (Facial Pads)

Asyik kena beli je kapas muka ni! Pakai satu tak cukup, kena pakai 2,3 kali! Ha lebih elok kalau anda tukar kepada kapas muka versi kain ni! Ia menggunakan kain kapas yang lembut jadi muka anda tak sakit! Lagi best sebab lepas anda guna, anda boleh terus basuh dengan air atau boleh juga masuk je dalam mesin basuh. Senang dan jimat!

#5 Cecair pencuci baju

Mesti anda pelik kan? Cecair pencuci eco-friendly tu macam mana? Kalau anda nak tahu, ada sesetengah pengeluar cecair pencuci menggunakan bahan dan juga botol yang boleh dikitar semula. Jangan risau sebab dekat Malaysia pun ada cecair pencuci macam ni!

Anda boleh cuba cecair pencuci Breeze baharu ini dengan 99% perlindungan daripada bakteria!

Kalau anda tak tahu nak beli dekat mana semua benda ni anda boleh mulakan dengan beli liquid detergent dari Breeze ni! Formulasi terbaru mereka yang berasaskan tumbuhan ni ada penambahan Triple Boost Technology tau!

Triple Boost Technology ni adalah untuk membersih dengan lebih pantas, anti bau busuk (Anti Malodor) dan juga bau yang lebih segar!

Bukan sahaja berasaskan tumbuhan tetapi cecair pencuci Breeze ni juga mempunyai bahan asli!

Botol pencuci Breeze ni boleh 100% dikitar semula!

Paling best sebab botol cecair pencuci ni anda boleh kitar semula! Bolehlah anda gunakan untuk kegunaan lain pulak kan? Nak potong jadikan pasu bunga ke atau lain-lain kraf, semua pun boleh.

Kalau tak nak guna semula, anda boleh kitar semula juga! Lagi mudah kan? Mana tahu hasil kita semula anda tu botol tersebut boleh diolah untuk jadi barangan lain pula?

Ada beberapa pilihan yang anda boleh pilih ikut kesukaan anda! Tapi dalam banyak-banyak tu, ini merupakan antara favourite ramai!

Untuk pembasuhan yang lebih power!

Cecair pencuci untuk penjagaan warna agar tidak kusam

Kredit foto: Zihasalleh

Untuk peminat bauan yang lebih mewah!

Breeze dengan bauan Comfort yang lebih menyegarkan!

Selain itu ada juga Breeze Anti-bacterial & Colour Protect, Goodbye Musty & Gentle on Skin yang anda boleh cuba!

Dah la banyak pilihan, anti bau busuk, bau wangi semerbak, boleh kitar semula pula tu. Memang lebih banyak sebab untuk memilih Breeze sebagai produk pilihan anda ni!

Pek Refill Breeze ni juga guna 80% kurang plastik!

Kalau anda nak beli pek refill pun boleh. Jangan risau ia masih lagi eco-friendly!

Pek refill Breeze ni menggunakan 80% kurang plastik. Apa yang paling best, pek baru ni lagi besar jadi anda boleh jimat lebih kan? Sekarang ada promo tau, pek refill ni hanya RM17.50 je!

Anda juga boleh dapat baucar Shopee bernilai RM8 tau bila beli produk Breeze ni tau! Hanya klik lini INI dan isi butiran anda! Nak checkout nanti dah boleh guna. Terhad kepada 600 orang pengguna dan anda boleh redeem dari 1 Ogos sehingga 31 Ogos 2021!

Dapatkan produk Breeze ni di kedai berhampiran atau di Shopee hari ini! Jangan lupa untuk kitar semula tau!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 5 Mar 2018

‘Tak Ada Masalah Terima Cinta Baru. Tapi, Kalau Boleh..’ – Hafiz Hamidun

Empat bulan sudah bergelar duda, kini Hafiz Hamidun akui bukan mudah untuk melalui proses kehidupan seharian. Lumrah bagi semua orang, perasaan sunyi pasti ada lagi-lagi apabila melihat orang lain sudah berkahwin dan hidup bahagia.

Trending Fri, 28 May 2021

Jom Beraya Dengan Salman Khan! Saksikan Radhe di tonton CINEMA

Jangan bersedih sebab tidak dapat pulang ke kampung sempena Aidilfitri kali ini kerana Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) atau bosan duduk di rumah. Superstar Bollywood, Salman Khan mahu mengajak semua peminatnya untuk beraya bersama di tonton […]

Trending Thu, 20 May 2021

Isu Karpet Nilai 3: Neelofa, PU Riz Mengaku Tak Bersalah Langgar SOP PKPB

Selebriti dan usahawan popular, Neelofa atau nama sebenarnya, Noor Neelofa Mohd Noor dan suaminya, pendakwah selebriti PU Riz atau Muhammad Haris Mohd Ismail mengaku tidak bersalah atas kesalahan melanggar prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan […]

Trending Tue, 24 Jul 2018

YouTubers Allegedly Robbed by Langkawi Hotel Staffs of RM1,400 Cash

The hotel claimed to not be responsible for anything but deleted their Facebook account.

Trending Tue, 22 Jun 2021

“Jika Ada BF, Saya Lalai… Rasa Nak Berkepit Je” – Aina Abdul

Penyanyi Aina Abdul mengakui dirinya masih solo dan tidak menjalin hubungan cinta dengan mana-mana jejaka. Jarang membuka topik mengenai cerita peribadi, Aina atau nama sebenarnya, Nurul Aina Abdul Ghani, 28, masih belum terbuka untuk mempunyai […]

Trending Mon, 2 Jul 2018

Senarai Menteri Kabinet Malaysia 2018

Berikut adalah senarai penuh menteri kabinet bagi nama anggota semua jemaah menteri serta timbalan menteri kerajaan persekutuan Malaysia yang telah diumumkan baru-baru ini selepas Tun Mahathir mengadap Yang Di-Pertuan Agong, Sultan Muhammad V di Istana Negara.

Trending Wed, 31 Jul 2019

Kes Pelajar UPNM, Hakim Perintah Tertuduh Bela Diri Dan Ini Reaksi Bapa Zulfarhan

Bapa Zulfarhan Osman tidak dapat menahan sebak dengan keputusan tersebut..

Trending Tue, 23 Apr 2019

#SetulusIkhlas : Remaja Melampau, Buli Budak Sekolah Di Taman Permainan

Diharap kejadian sebegini tidak akan berulang lagi

Trending Tue, 30 Mar 2021

Hijjaz Nyanyikan Semula Lagu P Ramlee Dalam Versi Nasyid, Rap & Rock

Lebih lima tahun tidak muncul dengan single terbaru, kumpulan nasyid Hijjaz akhirnya mengubati kerinduan peminat mereka menerusi lagu Allahyarham Tan Sri P Ramlee berjudul Tiada Kata Secantik Bahasa (TKSB) 2020 yang diberikan nafas baru. Namun […]

Trending Mon, 22 Feb 2021

Virus Covid-19 Dijangka Berakhir Pada 2022

Diharap Covid-19 dapat dipulihkan secepatnya

| Live TV