Trending By: Yanie Baharom April 30, 2019 @ 12:00pm

Lebih setahun simpan rahsia, akhirnya Michael Ang mengakui dirinya kini Islam!

Enggan membiarkan masyarakat terus berteka-teki mengenai status agamanya terutama tindakannya mengunjungi masjid untuk menunaikan solat Jumaat, pengarah dan penerbit sensasi, Michael Ang, akhirnya membuat pengakuan Islam adalah agama yang dianuti sejak setahun yang lalu.

“Alhamdulillah, kini sudah lebih setahun saya bergelar Muslim. Saya sudah sedia memberitahu semua mengenai perkara ini.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hello all! I am so happy that #StarvilionBalikRayaFashionShow2019 is successfully done & my collection, MICHAEL ANG X STARVILION is officially released! . And it only means one thing. You can starts shopping for the whole collection at @starvilion! . Pre-order is now open. Follow @starvilioncatalogue to get information on each design. Start scrolling, measuring & select your favorite pieces, everyone! . Raya shopping mood is on, visit @starvilion today! . #StarvilionBalikRaya2019 #StarvilionExpress #starvilion #thisisstarvilion #beyourownstar #RTWfashionhub #michaelangxstarvilion

A post shared by Michael Ang (@michaelang38) on

“Sejujurnya, selama saya mendalami Islam, masih ada banyak perkara yang saya harus pelajari. Untuk saya mula tunaikan solat Jumaat, lebih baik saya berterus terang daripada ada orang melihat saya di masjid dan memperkatakan tentang perkara ini.

“Sebenarnya, kalau boleh tak nak memperbesarkan kerana ini antara saya dan Allah SWT, katanya secara ekslusif menerusi laman Youtube Official Ria X pada Selasa.

Sementara itu, pengarah filem Kimchi Untuk Awak ini meminta peminat mendoakan yang terbaik dan berharap penghijrahannya ini diberkati.

“Doakan sahaja saya kekal di jalan ini dan saya alu-alukan segala tunjuk ajar. Semoga kita semua menjadi yang terbaik di sisi Allah SWT,” katanya yang sudah mula belajar berpuasa sejak tahun lalu.

Menerusi posting terbaru yang dimuat naik di akaun Instagram miliknya, Michael Ang, berkongsi gambar tertera laungan ‘Allahuakbar’ yang dilengkapi kapsyen menyentuh hati. 

“Assalamualaikum! Saya budak baru, kalau ada salah tolong tegur. Doakanlah yang baik-baik. Maaf saya rahsiakan ini lebih dari setahun. Cuma saya rasa perkara ni adalah antara saya dengan Allah dan keluarga saya.

“Kalau nak tengok pengakuan saya, tengoklah video ini (disertai dengan link),” katanya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 5 Mar 2018

Jumpa Anak Sendiri Tapi Tak Mengaku…Camne tu?

Lelaki berkenaan mendakwa menemui bayi lelaki masih bertali pusat dalam kotak ditinggalkan di atas but keretanya selepas dia selesai berjoging 5.30 pagi.

Featured Sun, 21 Feb 2021

Kerajaan Cadang Keluarkan Pasport Vaksin Untuk Penerima Vaksin

Setelah hampir dua tahun memerangi COVID-19, Vaksin Pfizer BioNtech akhirnya tiba di Malaysia pada hari ini. Justeru, kerajaan bercadang untuk mengeluarkan pasport vaksin kepada individu yang sudah menerima vaksin COVID-19. Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr […]

Trending Mon, 17 Aug 2020
Trending Mon, 1 Mar 2021
Trending Thu, 24 Jun 2021

Kongsi Khabar Terbaru Di Hospital, Berat Badan Elyana Bertambah 7 Kilogram

Penyanyi Elyana, atau nama sebenarnya, Erneelya Elyana Emrizal, 34, berkongsi perkembangan terkini mengenai tahap kesihatannya. Berjuang melawan kanser limfoma dan sedang menjalani rawatan radioterapi di hospital, Elyana memberitahu berat badannya bertambah sebanyak tujuh kilogram. ARTIKEL […]

Trending Mon, 10 Jun 2019

‘Nak ‘Flirt’ Kena Ada Strategi’- Lelaki Ini Kongsi Tips Cari Calon Isteri Di Facebook

Moral of the story, jangan malu sangat nak mengorat tu kalau dah suka…

Trending Wed, 10 Jan 2018

SARAH SILVERMAN ATTACKED BY TWITTER TROLL BUT SHE SAVES HIM INSTEAD

Some random angry guy decided to verbally attack Sarah Silverman for no reason but the actress fights back with love. The results will melt your heart.

Trending Fri, 26 Mar 2021

| Live TV