Trending By: Padin April 28, 2022 @ 2:42pm

Lenguh Badan Di Musim Perayaan? Counterpain Bantu Lancarkan Perjalanan Pulang Ke Kampung Untuk Menyambut Syawal!

Lepas dua tahun tak balik raya, tahun ini confirm semua nak all out kan?

Awal-awal dah buat itinerari nak gerak pukul berapa, nak beli apa sampailah ke nak makan apa masa on the way nanti telah dirancang dengan teliti. Yang buatkan pengalaman balik kampung ini lagi best semestinyalah pengalaman drive berjam-jam tu! Lagi feel dan lagi excited.

Cuma bila drive berjam-jam ini mesti ada satu masalah yang paling selalu kita dengar. Antaranya, lenguh bahu dan sakit pinggang. Kalau tak ada sakit ini, mesti laju je anda drive balik kampung kan? Eh, macam sama pula macam ibu bapa Faiz dalam video dekat bawah ini?

Nak balik raya memang ada macam-macam rintangan. Macam video ini!

Macam-macam rintangan kena ibu bapa Faiz tempuhi betul tak? Macam ini lah guys kalau memang hati tu nak jumpa ahli keluarga memang semua rintangan kita usaha untuk tempuhi.

Orang kalau nak jumpa yang tersayang ini dah tak fikir apa dah, sanggup buat segala-galanya janji dapat peluk ahli keluarga dan sambut raya bersama-sama mereka.

Anda pun mesti sama macam ini juga kan? Ha, supaya anda dapat sambut raya dengan lagi lancar, jom admin beri tips apa yang anda perlu sediakan supaya apa jua rintangan dapat kita tempuhi raya kali ini.

Membuat ujian kendiri Covid-19 (Rapid Test Kit) sebelum beraya

Walaupun kita sudah bebas untuk pulang ke kampung, membuat ujian kendiri ini amatlah penting bagi memastikan anda benar-benar bebas daripada Covid-19.

Dengan cara ini, anda mampu menyelamatkan nyawa ramai orang daripada terkena jangkitan Covid-19. Jadi sebelum pergi beraya itu buat ujian kendiri dulu ok!

Bawa hand sanitizer & memakai pelitup muka

Pastikan anda membawa hand sanitizer walau ke mana anda pergi. Sediakan 1 botol dalam poket dan 1 botol lagi di dalam kereta. Pastikan juga sentiasa memakai pelitup muka sekiranya ada singgah di mana-mana atau berhenti makan serta rehat di R&R.

Sediakan ubat-ubatan seperti Counterpain untuk digunakan ketika persiapan raya!

Alang-alang tengah buat checklist nak beli apa untuk raya tu haa masukkanlah sekali Counterpain. Senang! Tak payah anda susah-susah nak keluar bila pinggang atau bahu buat hal. Terus tampal dan teruskan kerja.

Nak hadapi jalan jem berjam-jam pun tak ada hal! Anda boleh sapu Counterpain di anggota badan anda terutamanya pemandu bagi melegakan sakit otot ketika menghadapi kesesakan jalan raya

Paling best Counterpain ini ada 3 jenis pilihan yang anda boleh pilih mengikut keselesaan.

1. Counterpain Analgesic Balm (Krim)

Cream ini bagus sebab dia tak berminyak. Bau pun wangi macam anda pergi berurut tu. Kalau anda ada masalah sakit otot pun anda boleh urut di bahagian tersebut. Krim ini bantu untuk memberikan kelegaan dengan berkesan.

2. Counterpain Cool Gel

Ada yang tak suka krim panas. Anda yang sukakan yang berangin sejuk sejuk, boleh cuba cool gel ini. Bila letak terasa cooling effect dia tu weh. Sama juga, yang ini pun meresap ke dalam kulit dengan cepat. Tup,tup dah kurang rasa sakit.

3. Counterpain Patch & Patch Hot

Tak berapa gemar cream? Ha boleh guna jenis tampal. Anda tak payah fikir panjang! Kalau ada rasa tak selesa, tampal, dan terus boleh sambung kerja.

Paling best, patch menggunakan tape yang berkualiti tinggi. Membuatkan ia senang untuk dipakai dan juga senang untuk ditanggalkan! Tanpa sebarang iritasi tau dan juga memberikan kelegaan yang efektif.

Counterpain sekarang ada kempen Raya tau! Beli dan menang hamper snek sihat!

Hanya perlu beli barangan Counterpain (tiada pembelian minimum), Tulis nama penuh serta nombor kad pengenalan di resit dan ambil gambar resit tersebut. Pastikan gambar tu clear tau! Kemudian Whatsappkan gambar tersebut ke 011-51226712.

Itu sahaja dan anda berpeluang untuk memenangi Hamper berisi Snek Raya! Contest ini bermula sekarang hingga 31 May 2022! Mudah je kan?

Anda nak beli? Boleh! Dapatkan di farmasi yang berdekatan atau kedai perubatan Cina yang berdekatan hari ini.

*Ini adalah iklan produk ubat
KKLIU:1246/2022. Tarikh tamat tempoh 31 Disember 2024

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 9 Jun 2020

PDRM Tamatkan Sekatan Jalan Raya Bermula Esok

Berita yang wajib dikongsi ramai!

Featured Sat, 26 Mar 2022
Trending Mon, 11 Nov 2019
Trending Mon, 16 Apr 2018

Produk Kosmetik Daiso Ditarik Balik Kerana Mengandungi Bahan Penyebab Kanser. Jangan Guna Lagi!

Jika anda merupakan pengguna tegar produk Daiso kerana harganya murah, sekarang kena berhati-hati kerana terdapat produk yang dikesan mengandungi bahan penyebab kanser.

Trending Tue, 4 Aug 2020

Permohonan e-Penjana RM50 Tidak Lulus? Ikuti Langkah-Langkah Ini..

Buat korang yang tak lulus e-Penjana, wajib baca!

Trending Fri, 28 Dec 2018

Angin Kencang Mulai Esok Hingga Khamis, Amaran Berjaga-jaga Dikeluarkan

Angin Kencang Mulai Esok Hingga Khamis, Amaran Berjaga-jaga Dikeluarkan Bagi Kawasan Pantai Timur

Trending Fri, 31 Jan 2020
Trending Fri, 27 Jul 2018

Fazley Yaakob Dan Isteri Bersanding Semula November Ini

Fazley mahu melakukan majlis itu secara sederhana dengan menjemput rakan-rakan yang tidak dapat hadir pada majlis perkahwinannya 12 tahun lalu.

Featured Fri, 7 Jan 2022

Youtuber Tawar Gaji RM3,000 Sebulan, Jadi Pengasuh Jaga Patung Puaka

Selebriti Youtube dari Indonesia, Rizki Nasution, dilaporkan sedang mencari empat orang pengasuh untuk menjaga kesemua patung puaka miliknya dengan gaji 10 juta rupiah (RM2,925) sebulan. Berdasarkan video yang dimuat naik di laman TikTok oleh seorang […]

| Live TV