Trending By: Del14 January 22, 2020 @ 12:22pm

Lok U Meninggal Dunia

Komposer dan pengarah muzik terkemuka tanah air, Lok U atau nama sebenarnya Faizal Uzir meninggal dunia kira-kiram jam 11 pagi tadi (Rabu). 

Allahyarham yang berusia sekitar 40-an difahamkan mengalami sesak nafas selepas pulang dari berjogging dan rebah di kediamannya di Puncak Jalil, Seri Kembangan. 

Jenazah Allahyarham kini berada di Hospital Serdang untuk proses bedah siasat untuk mengenalpasti punca kematian dan kemudian akan dibawa pulang ke kediamannya untuk memberi peluang ahli keluarga, saudara mara dan sahabat handai melawat jenazah buat kali terakhir. 

Allahyarham meninggalkan isteri, Jamariah Yusof dan empat orang anak iaitu Adam Danial, Faris Danial, Ahmad Firhan Danial dan Yasmin Dania. 

Lok-U merupakan antara pemuzik yang disegani dalam kalangan penggiat muzik tanah air dan sering diberi tanggungjawab mengetuai kumpulan pemuzik iringan dalam pelbagai program realiti di pelbagai stesen televisyen termasuklah program Mentor Milenia 2019 beberapa bulan lepas. 

Lok-U juga mengiringi konsert Jaclyn Victor dan penyanyi terkenal Indonesia, Judika tahun lepas dengan bermain piano di Dewan Filharmonik Petronas atau  Malaysian Philharmonic Orchestra (MPO).

Kami dari team XTRA mengucapkan takziah kepada ahli keluarga Allahyarham dan semoga rohnya dicucuri rahmah. 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 15 Dec 2017

Ular Yang Di Sangka Jinak Tetapi..

Remaja berasal Bojongsoan, Indonesia meninggal dunia selepas dipatuk ular kesayangannya…aduhai.

Trending Mon, 17 Jun 2019

婚礼设「前女友桌」竟有7人现身!

婚礼设「前女友桌」竟有7人现身!网友一看颜值:新郎真会交女友!

Trending Wed, 25 Mar 2020
Trending Mon, 5 Mar 2018

2岁儿害iPhone「锁机47年」母崩溃

中国一名陆姓妈妈让2岁半儿子玩手机时,因为孩子疯狂输错解锁密码,导致出现「请25114984分钟(约47年)后再试一次」,让她超级傻眼与懊悔。

Trending Fri, 30 Mar 2018

Intai Anak Dara Orang, Kan Dah Kantoi…

Siasatan mendapati, kejadian disedari mangsa yang juga seorang penolong akauntan berusia 28 tahun semasa sedang mandi kira-kira pukul 6.30 pagi semalam dan dia telah memaklumkan perkara itu kepada abangnya.

Trending Mon, 2 Nov 2020
Trending Wed, 28 Oct 2020
Trending Wed, 8 Jul 2020
Trending Mon, 4 Jun 2018

Ejen FBI Asyik Menari Tertembak Pengunjung Kelab Malam

Malangnya, tindakan itu menyebabkan pistolnya jatuh daripada seluar dan dia gagal menyambutnya sebelum alat itu melepaskan tembakan dan terkena seorang lelaki pada bahagian kaki.

| Live TV