Trending By: Del14 January 22, 2020 @ 12:22pm

Lok U Meninggal Dunia

Komposer dan pengarah muzik terkemuka tanah air, Lok U atau nama sebenarnya Faizal Uzir meninggal dunia kira-kiram jam 11 pagi tadi (Rabu). 

Allahyarham yang berusia sekitar 40-an difahamkan mengalami sesak nafas selepas pulang dari berjogging dan rebah di kediamannya di Puncak Jalil, Seri Kembangan. 

Jenazah Allahyarham kini berada di Hospital Serdang untuk proses bedah siasat untuk mengenalpasti punca kematian dan kemudian akan dibawa pulang ke kediamannya untuk memberi peluang ahli keluarga, saudara mara dan sahabat handai melawat jenazah buat kali terakhir. 

Allahyarham meninggalkan isteri, Jamariah Yusof dan empat orang anak iaitu Adam Danial, Faris Danial, Ahmad Firhan Danial dan Yasmin Dania. 

Lok-U merupakan antara pemuzik yang disegani dalam kalangan penggiat muzik tanah air dan sering diberi tanggungjawab mengetuai kumpulan pemuzik iringan dalam pelbagai program realiti di pelbagai stesen televisyen termasuklah program Mentor Milenia 2019 beberapa bulan lepas. 

Lok-U juga mengiringi konsert Jaclyn Victor dan penyanyi terkenal Indonesia, Judika tahun lepas dengan bermain piano di Dewan Filharmonik Petronas atau  Malaysian Philharmonic Orchestra (MPO).

Kami dari team XTRA mengucapkan takziah kepada ahli keluarga Allahyarham dan semoga rohnya dicucuri rahmah. 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 25 Jun 2020
Trending Sat, 10 Mar 2018

Pemulihan Bekalan Air Perlahan, Penduduk Lembah Klang Sabar ya!

Menurut Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd (Syabas), setakat pukul 7 pagi ini peratusan pemulihan berdasarkan jumlah keseluruhan akaun yang terkesan adalah sebanyak 73 peratus.

Trending Fri, 19 Jun 2020
Trending Mon, 30 Apr 2018

「6小时盖好的房子」一走进去让人不想出来了!

盖一间房子需要多久呢?这名来自意大利的设计师雷纳托(Renato Vidal)盖了一栋只花了6小时就完成的屋子,而且里头还相当精致。

Trending Sat, 10 Aug 2019

Anak Tercekik Blok Mainan, Ibu Pula Yang ‘Lemas’

Bahayanya mainan ini pada anak-anak kecil ya. Pantau serapat yang boleh.

Trending Thu, 1 Aug 2019

这些都是鬼节「你可以」做的事!

农历七月,是民间俗称「鬼门关」大开的日子!到底农历七月有哪些是你可以做的事?

Trending Thu, 18 Jun 2020
Trending Wed, 8 Jul 2020

| Live TV